Mibosport Cup Hrotovice online

Igor Vlahovič


Máme první prosincový víkend (sobotu) a před námi je další závod seriálu Mibosport Cup. Jako minule, i dnes jsme v hale Hrotovice.

Ale hned po příchodu do haly zde vidím první velkou změnu. Zcela nová mobilní tribnuna. Ta se již nehýbe, je hodně prostorná a umožňuje trénink dokonce offroad a onroad dohromady. Toto je můj první postřeh a názor. Zcela jistě lepší řešení oproti minulým akcím.

Dále jsem rychle prošel depa a pozor. Marek Černý již nejede šasi Schumacher, ale jeho dres nese nápis Xray. Jak Marek řekl, snad už na hodně dlouho a beze změny u této značky. Uvidíme a držíme mu palce.

Jinak ostatní věci klasika. Občerstvení, náhradní díly k dispozici, ozvučení s hudebním doporovodem atd.

S připojením mám opět dole problém a budu muset běhat do prvního podlaží. Tam je wifi v pohodě. Tedy minule byla až odpoledne.

Pro nově příchozí na tento portál – na tomto závodě jsou dvě tratě současně. Offroad i onroad. A účast přes 120 lidí na tomto závodě o něčem svědčí. Před pořadatelem je opět důsledná pořadatelská činnost. Aby vše skončilo v „rozumnou dobu“.

Jinak závod opět povede Michal Bok a hlavní komentátor bude Vojta Novický. Na tomto závodě by měly být RC Girl. Ty jsem však ještě nezahlédl. Viděl jsem však opět čestného hosta Dušana Bayera, který opět jede i prestižní Yokomo GT. A také buggy.

Novinkou je také wifi od pořadatele. Základní pravidla jsme se dozvěděli na rozpravě a již v 9 hodin se startuje první kolo kvalifikací. Samozřejmě závod je opět přenášen online i na portále MyRCM, kde najdete kompletní výsledky.

""

Hrotovická hala je opět plná

 

Report bude aktualizován po každém kole. Tzn cca po více jak hodině a půl. Foto do galerie budou zřejmě přibývat postupně. Kategorie máte zde s přímým linkem:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT
"" Modified

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – Roman Bílek společně s dalšími piloty na startu tohoto závodu. Roman ukázal perfektní jízdu na posledním závodě Open Challenge, kde i učil umu mnohem mladšímu kolegovi. I zde hraje prim. Ale také Dušan Bayer si tuto kategorii pochvaluje. Jde o pohodu se zadním náhonem. A i Erik Margony je do této kategorie přihlášen. Roman Bílek je tedy i v první jízdě v čele. A dalo se to čekat. Kája Novotný nesmí chybět. A na startu je i Mario Sowka.

Buggy 4WD – 20 pilotů a hned z několika zemí (AT,SK,PL). Poměrně slušná konkurence. Musíme dnes oželet Radka Fleka a některé jezdce. Ale Káju Novotného určitě na scéně uvidíme.  Po prvním kole se do čela dostal Jiří Mára. Martin Bayer je mimo republiku. Michal Orlowski je zatím druhý, třetím nejlepším skokanem je právě nadějný Kája Novotný.

Formule 1 – 18 jezdců této kategorie dokazuje, že o tuto kategorii je zájem. A ta nová jména !!! Oskar Malatinský, Tono Sloboda… Tak to je událost. Určitě se taky můžeme těšit na jezdce Rakouska Kurta Hubeneho a Herberta Webera. Já bych to dnes nazval skutečnou Formulí 1. V té skutečné jede taky Weber, ale Mark. Nyní dominuje Herbert Weber a svému skutečnému vzoru rozhodně nedělá ostudu. Za Herbertem s menším náskokem před soupeři Drahoslav Hejtmánek. Tono Sloboda premiérově zatím třetí v průběžném pořadí. Patrik Maňoušek ani Miloš Klaus zatím nepodali výsledky, na které jsou zvyklí.

""

Dušan Růžička dělá tajnosti. A to i v depu

 

Stock ZERO 17.5 – i zde je slušná účast. Oba bratři Černí, mladý Radek Voda, Míša Saturková a také jezdci z Rakouska se přihlásili právě zde. Nemohou chybět esa v podobě Zdenko Kunaka, Marka Černého či Adama Dubáka.  Jméno Dominica Vogla je také poměrně známé. Jak se dalo očekávat, opět se dere dopředu Zdenko Kunak. Marek Černý s podvozkem Xray mu poměrně stačí a vypadá to na zlepšení výměnou značky podvozku. Oskar Malatinský je v této kategorii klasikou a nikoho proto nepřekvapí jeho dobré umístění. Radek Voda nyní uprostřed celkového pořadí.

Yokomo GT – dnes opět krásná účast 10ti supersportů Japan Super GT série. Chybí bohužel Martin Zvára st. a Ladislav Mlčák. Přibyl však Vladimír Šulc a Adam Dubák opět start odkládá. Potvrdí i potřetí Jaroslav Vala svůj prim ? Nyní ano. Ale člověk by řekl, že 10 GTček na trati bude v pohodě. A není tomu tak. Kolize a novÝ začátečník udělá svoje. Velmi dobře jel Oldřich Groch. Igor Vlahovič po opravě modelu po rychlostním testu druhý. Vláďa Šulc taky velmi dobře na svoji první jízdu. Ale jízda Oldy Grocha !!! Pokud takto pojede celou dobu tento senior, možná ho uvidímě na bedně. Znova opakuji – je potřeba jet kolo za kolem přesně a bez kontaktů. P.S. najít si místo na tribuně nebylo vůbec jednoduché.

Modified – 33 jezdců je opravdu dost. Nechybí Martin Hudy s jeho doprovodem. Nechybí také další zahraniční elita a i zde uvidíme Zdenko Kunaka. I bratři Černí kromě stocku jedou i super rychlou kategorii. A co více, přijel i Dennis Fadtke. A Zdenko má evidentně formu. V první jízdě nechává za sebou vynikajícího Martina Hudyho. Marek Černý i zde zlepšení a dojezd za Patrikem Gollnerem. Na podrobné pořadí a to nejen zde se můžete podívat na web MyRCM. Link najdete výše v reportu.

Údaje o počtu jezdců jsem čerpal z MyRCM. Skutečnost se může lišit. A to na základě potvrzené účasti.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – Kája Novotný zajíždí BEST LAP. Ovládání zadokolem je jiné jak u 4WD, To je můj názor, ale určitě nejsem daleko od pravdy. René Truner nechává Romana Bílka za sebou. Dopředu se dere Kája Novotný i Andreas Janda.

Buggy 4WD – Michal Orlowski si stále drží Pol Position před Kájou Novotným. Jiří Mára je sleduje ze třetího místa. Matěj Kovář skončil tuto kvalifikaci po nájezdu jednoho okruhu. Václav Strupek z LESTR Models nechybí na dnešním závodě. Zatím je čtvrtý.

Formule 1 – Herbert Weber stále v čele před svým krajanem Hubenym. Nejlepší našinec je Drahoš Hejtmánek. Petr Novák se radoval, že se dá jet i bez centrálního tlumiče. A asi ano, když je celkově pátý. Kluci z našeho depa stále ladí. Nooo, konkurence je oproti minulému klání silnější.

Stock ZERO 17.5 – pořadí se na prvnch místech nezměnilo  Zdenko Kunak hraje první housle. Toth Lacko skončil taky velmi brzy v jízdě a cílovku nezažil. Michaela Saturková na tom byla podobně, jen s nájezdem o něco vyšším než 2 kola.

Yokomo GT – je to v tomto počtu trochu i o štěstí. Ale i o rozumu v jízdě. Igor Vlahovič se snažil jet bez kolize a až na dvě drobné kolize jel čistě. A to mu bylo odměnou pvním místem. Jaroslav Vala druhý byl hodně nervózní. Prvních 5 pilotů i tak jelo s velmi těsnými rozestupy. Igor dokázal zaujmout první místo a na Jardu získal cca 3 sekundy. Třetí stále silný Olda Groch. Dušan Bayer se drží uprostřed pole. Mira Jurčák, Zdeněk Ajmut a další jedzci se snaží vyhýbat, žel bohu občas to nevyjde. Musí se počítat s touto situací.

Modified – je to neuvěřitelné, ale Zdenko Kunak stále je stále před Martinem Hudym. Je to jen sekunda, ale i to někdy znamená hodně. I zde to pořadí je ustálené a jízda všech je zpravidla čistá a pohledná. V A finále se bude na co dívat. Jakub Kratochvíl prozatím uzavírá startovní pole této kategorie.

""

Marek Černý se vrátil ke značce Xray

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – TQ v této kategorii získal René Trauner (AT). Andreas Janda (AT) se postaví za něj. Až třetí pozice bude patřit Kájovi Novotnému. Ale dost možná, že Karel vytáhne své trumfy z kapes. Ale i další soupeři mu nedají nic zadarmo.

Buggy 4WD – znáte jméno Plamen Sokolov ? Já ano. Ze závodu Open Challenge. A právě tento jezdec jede právě dnes zde. Hanák Petr (PUMA) ,má opravdu zajímavý dodatek u jména. Ale puma také skáče a Petr se svou buggy taktéž. Michal Orlowski TQ pozice. Kája Novotný zde druhý a tedy úspěšnější. Jiří Mára bdue stát za Kájou. Marek Schiller a Dominik Mašek se musí spokojit s prostředkem pole v celkovém pořadí.

Formule 1 – TQ zde Herbert Weber. Mezi rakouské jezdce se podařilo dostat Drahoslavu Hejtmánkovi. Jiří Groch z klubu Brno zaujme čtvrtou pozici. Tono Sloboda i Oskar Malatinsky se postaví až za Patrika Maňouška. Ten bude usilovat o postavení na stupni vítězů.

""

Miloš Klaus ladí svoji formuli

 

Stock ZERO 17.5 – Marek Černý v konečném pořasí ztrácí dvě sekundy na vedoucího Zdenko Kunaka. 22 okruhů dokázal najet ještě Dominik Vogl (AT). Adam Dubák, Radek Voda a další již mají menší nájezdy. Ale Radek Voda je v A finále !!! Opět super úspěch tohoto maldého jezdce. Souboj bratrů bude mezi oběma Černými. Startují za sebou v B finále.

Yokomo GT – já jsem si dnes dopřál novou karoserii. Opět jde o Subaru Legacy B4. A tentokráte bude v provedení FREE STYLE. Článek na portále nebude chybět. Současná již má něco za sebou a ta nehoda na Masarykově okruhu… Ne, prostě lepené karoserie se mi nelíbí. O dvě sekundy získává Igor Vlahovič premiérově pozici TQ před Jardou Valou. A co bude ve finále ? Igor se bude snažit jet čistou stopu bez zbytečných chyb. Vladimír Šulc na svém prvním závodě krásné třetí místo v kvalifikaci. Dušan Bayer příliš otupil přední kola a v rozhodující jízdě ztratil.

Modified – až v poslední jízdě bere TQ pozici Martin Hudy. A rozdíl oproti Zdenku Kunakovi ? Uvedeno jest níže.

1 1 0 Hudy Martin 23 5:00.709 12.837 13.074
2 2 0 Kunák Zdenko 23 5:00.789 12.854 13.077

Patrick Gollner třetí. A za ním je to hodně našlapané. Například Václav Sauer pojede B finále. Tak jako Igor Lipták. V C finále se objeví Drahoš Hejtmánek a kolegové. Olda Groch, Vít Linhart… i ti pojedou v C finále.

RC Girls dnes bohužel nejsou. Škoda, u vyhlášení by se vyjímaly. Tak snad příště. Závod jede svižným tempem a bez prodlev. Vojta Novický odvádí skvělou práci. A lidé si ten způsob řízení závodu již poměrně zažili. A to i způsob technické kontroly před jízdou a nasazování až ob jízdu.

 

Finálové kolo 1

Buggy 2WD – dnes je počet jezdců takový, že se jdou dvě finálové skupiny. Bčko patřilo s dostatečným náskokem Dušanovi Bayerovi. A finále naopak Renému Traunerovi. Trojice Novotný, Janda a Sowka – ti měli poměrně velmi těsný rozestup.

Buggy 4WD – B finále: hodně vyrovnané na všech pozicích s vítězem Jakubem Kratochvílem. A finále byko v podání Michala Orlowskeho před Karlem Novotným a René Traunerem. Petr Hanák bramborový již se ztrátou kola. Radovanu Rusinkovi se nedařilo a ani Eriku Margonymu.

""

Finálové jízdy buggy začaly

 

Formule 1 – B finále má svého prvního vítěze. Je jím Lukáš Hanák . A finále jsem pozoroval a byla to mela. Patrikovi Maňouškovi se zvedal předek karoserie, a tím celá F1. Ale po jízdě si chválil, jak mu to jede. Miloš Klaus byl taky happy. A vůbec jim nevadilo, že Herbert Weber zvítězil. O kolize nebylo nouze. Drahoš Hejtmánek pak druhý. Jel v klidu, a to se mu vyplatilo. Petr Novák dostal STOP and GO. Nezastavil, pouze projel. Trochu anarchie neuškodí :-). Ale pořadatelům nic neunikne. A Kurt Hubeny zajel třetí místo. A červených monopostuů bylo tolik na trati, že člověk ztrácel v tom chumlu po startu, kdo je kdo.

Stock ZERO 17.5 – B finále: duo v popředí Adam Černý a David Černý. Nestačil na tuto dvojici Lacko Toth. A finále: Zdenko Kunak s dostatečným náskokem. Ovšem od začátku do konce krásná jízda a také velmi těsná mezi druhým Markem Černým a třetím Dominikem Voglem. A jak dojel favorit Radek Voda v A finále ? Skončil v 19. kole.

Yokomo GT – Igor Vlahovič dal do modelu akumulátor YOKOMO 1600 mAh. Aby zkusil výkon. Do kontaktu s Jirkou Tomanem držel první místo. Pak již ztrátu nestáhl. Vítězí Jarda Vala a třetí dojíždí Vladimír Šulc (Lexus Tom´s). Olda Groch dojel na krásném čtvrtém místě.

Modified – více jezdců = tři finálové skupiny. V Cčku se to docela mlelo a bla velká úmrtnost modelů na trati. Drahoslav Hejtmánek však do cíle dojel a to první. B finále na pohled již vypadalo o něco lépe. První čtyčři místa stejný počet kol s vedoucím Igorem Liptákem. 23 kol najeli i Víťa Hola s Vaškem Sauerem. A finále: za dohledu komisařů a publika se jezdci vydali na stíhací jízdu. Na jejím konci v cíli první Zdenko Kunak. Ovšem jízda Patrika Gollnera a Martina Hudyho, kdy do cíle dojel Patrik o tisícinku dříve…

1 2 0 Kunák Zdenko 23 5:02.882 12.807 13.168
2 3 0 Gollner Patrick 23 5:09.065 13.062 13.437
3 1 0 Hudy Martin 23 5:09.822 13.080 13.470

Ale i na dalších místech byl nájezd 23 okruhůa těsné souboje. Krásná podívaná.

 

Finálové kolo 2

Buggy 2WD – v B finále poráží Michael Keck Dušana Bayera a vítěz není jasný. V A finále stejná situace. Andreas Janda nechává za sebou Traunera a Káju Novotného.

Buggy 4WD – B finále a ni zde není jasný vítěz. Petr Kristek mýchá kartami dokonale. Až v A finále máme vítěze – je jím Michal Orlowski. Dojezdem Petra Hanáka na druhé pozici se i zde bude nadále rozhodovat.

Formule 1 – Martin Janíček v Bčku také motá soupeřům hlavu a nechává napnutého vítěze minulé jízdy Lukáše Hanáka. A to se mezi ně dostal Miloš Saturka. Herbert Weber si dojel v klidu pro první celkové místo. Drahoš Hejtmánek bude druhý. Patrik Maňoušek třetím místem má ještě možnost zabojovat o bronz.

""

Herbert Weber (AT) je vítězem kategorie F1

 

Stock ZERO 17.5 – B finále a jízda jako přes kopírák. Adam Černý je vítězem. Bratrovi nic nedaroval. A finále: a  zde stejné výsledky snad jen s drobným rozdílem – Sloboda a Malatinsky si prohodili pozice. Zdenko Kunak tedy opět vítězí v této kategorii.

Yokomo GT – famózní jízda start – cíl Vala vs Vlahovič. Jedzec o kolo zpět posouvá Igora na druhou pozici. Pak chybka Jardy Valy a Igor bere vítězství. Velmi těsné, velmi rychlé. neskutečné. Kdo bude vítězem ? Vláďa Šulc v klidu třetí a může se skoro radovat z třetího místa. Olda Groch se žlutým Subaru na něj ztrácí. Dušan Bayer končí v 6. kole. Na další závod už jede svůj model. Dosud jel půjčený od fy Mibosport.

Modified – C finále: Drahoš Hejtmánek bere první místo v tomto finále. Vít Linhart a Jakub Kratochvíl – OUT OF RACE. B finále: docela masakr na vkus redakce. Jakob Zundel dostal STOP and GO. Ale karambolů bylo hodně. Adam Janovič vítězí a i on motá pořadím. V A finále a i zde vítězí Zdenko Kunak. Martin Hudy má ještě šanci na dobré umístění. Patrick Gollner je za ním. Hodně vyrovnané finále. Stačí se podívat na výsledky MyRCM. Jen je zajímavé, že Dennis Fadtke má nájedz 22 okruhů a přitom za ním mají soupeři opět 23 okruhů.

 

Finálové kolo 3 souhrnem

Buggy 2WD – Trauner, Janda, Novotný – takové je konečné pořadí v této kategorii.

Buggy 4WD – Orlowski, Trauner, Novotný – i zde vidíme celkové vítěze. Těsně pod bednou skončil Václav Strupek.

Formule 1 – B finále jen drobnost k A finále. Vítěz kategorie jel na této bezdušové pneumatiky. Drahoslav Hejtmánek první před Weberem. Představy Patrika Maňouška se rozplynuly. Nedojel na třetí pozici.  Tu zaujal Miloš Klaus. Dokázal vyladit monopost tak, že ukázal, že na to třetí místo má. A mí i navíc.

Stock ZERO 17.5 – Zdenko Kunak je jasným dnešním vítězem. Marek Černý je zpět s podvozekm Xray T4. Dominic Vogl uspěl na třetí pozici. Pod stupni vítězů – Adam Dubák.

Yokomo GT – raději zpomalit, počkat a pak přidat. když je dráha volná, jede naplno. Pokud je krizová situace na obzoru, opět zmírní tempo. Taky trochu štěstí, ale i ostrá a jasná stopa. takto jel Igor Vlahovič v poslední jízdě. A sklidil úspěch. Stává se vítězem dnešního závodu a dokázal potrápit prozatimního lídra Jaroslava Valu. Výborně jel tuto jízdu Dušan Bayer. Celkově tedy pořadí Vlahovič, Vala, Šulc. Zejména pro Vládi Šulce je toto místo naprostým kladným zážitkem a určitě jej uvidíme na dalším závodě.

Modified – potlesk pro poslední finálové jízdy této kategorie. A i zde již máme jasno na čele pelotonu:

1. Zdenko Kunak

2. Martin Hudy

3. Patrick Gollner

 

Před námi je poslední část závodu. Vyhlášení vítězů. Fotogalerie se ukončí fotem z vyhlášení. Report je u konce.

Slušný konec akce, dobrá organizace.

Pro mne nové zkušenosti v kategorii Yokomo, skvělý závod se soupeři. Pohoda, nejsem dnes unaven. Užil jsem si to, A vy ?