OC Futurum slavilo 12 let a portál Masters byl u toho

Igor Vlahovič


Když jsem dostal pozvání od společnosti Kaskada Brno s.r.o., zda bych neměl zájem být u oslavy 12. narozenin obchodního centra Futurum v Hradci Králové, nejprve jsem musel zkontrolovat můj kalendář závodů.  Protože můj program je každý víkend obsazen. A měl jsem štěstí. V tomto datu se nekonala žádná akce. Tedy ano – MČR Buggy 1/10 ET, ale o akci jsem se dozvěděl později a zde jsem měl již termín potvrzen a dlouho dopředu zamluven.

Obchodní centrum Futurum tedy 24.11.2012 slavilo 12 let od svého otevření a tak pro veřejnost připravilo bohatý program včetně mnoha soutěží pro děti. A jednou z atrakcí jsem se stal já s moje jízdy s RC modely.

Prostor jsem dostal  ve druhém  podlaží nedaleko Gallery Cafe. Tam jsem se i připojil. Abych mohl provádět prezentaci na monitoru a zapisovat výsledky soutěže do laptopu. Nabíjet akumulátory nebylo potřeba. Obě expedice vydržely jezdit bez nabíjení celých 5 hodin.

Hned jak jsem začal připravovat depo a dráhu, začala se o to dost zajímat široká veřejnost. Věděl jsem, že toto bude zcela jiný druh akce. A ve finále byla.
Jakmile jsem měl hotovou dráhu a zázemí, oslovil mne moderátor Petr Holík (uváděl celou oslavu, znáte jej z Rádia Krokodýl a Česko hledá Superstar) a dohodl se mnou osobně výstup a předvedení a představení RC modelů v akci. A to po vystoupení Maxim Turbulenc přímo na pódiu. Kromě toho proběhla ihned po mém uvedení tohoto koníčku veřejnosti krátká soutěž s jedním klučinou, kterému nebylo více jak 3 roky.

Mluvit na mikrofon mne dělalo trochu nervózním, ale vše dopadlo nakonec dobře a Axial SCX-10 ukázal, jak umí zdolávat pódium.

A o jízdu s RC modelem od tohoto okamžiku byl obrovský zájem.

Na mojí RC trati byla i malá terénní vložka. Děti musely překonat nástrahu v podobě nerovnosti. Občas to vyřešil plný plyn a zavřené oči :-).

K dispozici jsem naštěstí dostal hostesku, která mi celou dobu pomáhala a byla mi oporou. Bez ní bych nápor a zájem dětí o jízdu nezvládl. Nebo ano, ale s vypětím všech sil.
Od samého začátku jezdily oba expediční modely. Byly na 110% vytížené. A bylo s nimi neskutečně mnoho zábavy. Výhodou je, že jedou pomalu, děti za nimi chodí a baví se. A jízda mimo vytyčenou trať mezi chodící veřejností – ta radost a překvapení, co to najednou jede proti nim – a někdy jako neřízená střela.

Každé dítě, které projelo na ši dráhu bylo zapsáno do tabulky jezdců. Pak došlo k zapsání bodů za jízdu. Podrobný postup jest popsán níže.

Akce se účastnli další VIP hosté, příkladem může být zpěvačka Monika Bagárová a mnoho dalších umělců. Kromě zpěvu tu byl tanec a bubnování. A v tom se také soutěžilo. Atrakcí pro nejmenší bylo dost. Kromě jízdy s RC modelem zde byly pro děti tyto soutěžní disciplíny:
– střelba na cíl
– hod na žirafu
– kroužení obručí

Hosteska  Alena Skotáková pro mne byla opravdu velkou oporou a pomocí. A jak to tedy probíhalo v praxi ?

Nápor zájemců na jízdu s modelem Axial SCX bylo tolik, že se utvořila hned na začátku slušná fronta. A ta byla hodně dlouhá. Ale na každého se nakonec dostalo. Všichni měli pochopení a každý se svého okamžiku dočkal. Dráha byla vyznačena plastovými pokličkami. Byl tam i slalom a přejezd přes nerovnost.

A co se tedy dělo v našem depu ? Kolotoč a zase kolotoč. Dítě se zaregistrovalo a pak dostalo krátkou instrukci. A mohlo vyrazit na okružní jízdu. Po jejím úspěšném konci jsme ohodnotili styl jízdy od 1 do 4 (nejlepší styl)a zapsali do kartičky soutěžícího. A takto pořád dokola. Kdo měl všechny disciplíny hotové, mohl si zajít pro odměnu. 
První dvě hodiny jsem nevěděl, kdo jsem a kolik je hodin. Obrovský nápor. Druhá část již byla poklidnější.

Dětem se jízda s RC modelem opravdu líbila. A 80% z nich drželo RC soupravu úplně poprvé v rukou. Občas bylo potřeba pomoci osobně nebo pomohli rodiče.

Ke konci akce jsem zašel na pódium, abych oznámil, kolik dětí využilo naší atrakce. Bylo jich bezmála 90. A to jich desítky nejely naostro a nezapsaly se. Seznam vidíte níže. Za případné chybky ve jménech se aktérům omlouvám. V tom hluku to byl občas problé, správně slyšet. Všem však děkuji za účast a děti jsou opravdu velmi šikovné.

Co ještě dodat na závěr ? Nic. Akce byla velmi povedená, plná legrace a hry. A hlavně se o tomto koníčku dozvěděla široká veřejnost, která by se k tomuto možná nikdy ani pořádně nedostala. A rodiče už mají možná brouka v hlavě. Více napoví fotogalerie a video, které se připravuje.

Věnovat se RC modelům aut je opravdu krásný koníček.



Zde jsou naši soutěžící. Ti, co se prezentovali.

1. Michaela Roubalová
2. Lucie Šedová
3 Robert Gažij
4 Nikolka Varšány
5 Natálie Varšány
6 Adam Polák
7 Jakub Polák
8 Jakub Drahota
9 Matýsek
10 Hana Středová
11 Míša Středová
12 Eliška Štěpánová
13 Jára Hodek
14 David Petr
15 Nevio Nývlt
16 Ondřej Musil
17 Adéla Zvelebilová
18 Filip Ruffer
19 Lucka Rufferová
20 Daniela Rufferová
21 Jirka Ruffer
22 Eliška
23 Anetka Spěšná
24 Erik Slach
25 Jiří Slach
26 Tomáš Jenčovský
27 Jakub Polák
28 Dominik Tomík
29 Veronika Tomíková
30 Dominik Němec
31 Anetka Ryšánková
32 Pavel Němec
33 Tomáš Machovec
34 Simona Machovcová
35 Josef Salava
36 Aneta Nosálková
37 Štěpán Kliment
38 Jakub Matoušek
39 Eliška Nožičková
40 Tereza Nožičková
41 Alex Ňuk
42 Dominink Ňuk
43 Marek Petržel
44 Nikola Nováková
45 Adéla Jandová
46 Hana Šmidrkalová
47 Lucie Mojžíšová
48 Renata Šmirdrkalová
49 Terezie Kučerová
50 Verunka Kuchařová
51 Adam Pulkrábek
52 Pavlínka Pulkrábová
53 Veronika Fialová
54 Adam Pavlíček
55 Lenička Králíčková
56 Petr Kučera
57 Eliška Votavová
58 Matěj Ryšánek
59 Bára Chaloupková
60 Terezka Bouchalová
61 Bára Mayerová
62 Jesica Milerová
63 Šárka Jetmarová
64 Dominik Bartoš
65 Michal Bartoš
66 Patrik Kábrt
67 František Čonka
68 Roman Mrkvička
69 Pavlínka M
70 Damián Stádník
71 Natálka K.
72 Vašek Šoulak
73 Majda Pánková
74 Michal Hofmann
75 David Petr
76 George Polman
77 Gillian Polman
78 Lucie Halušková
79 Daniel Cirankovski
80 Radek Vašňák
81 Kristýnka Kobrčová
82 Adélka Térová
85 Barbora Bohadlová
86 Kateřina Bohadlová
87 Samantha Gáborová
88 Monika Středová
89 Kateřina Ch.
90 Jakub Michálek
91 Filip Jíša

Zde je tedy krátké preview z akce: