Video/foto manuál 37 – karoserie Opel Calibra

Igor Vlahovič


Takovou formou zde lakování lexanové karoserie ještě tuším neproběhlo. Kromě videa, které je součástí článku, jsem vytvořil i foto manuál. A to přímo zde v tomto článku.

P.S. tato karoserie je trochu raritou. Proto jsem ji zakoupil, protože jsem již delší dobu žádnou nelakoval. A mě to prostě baví. Jinak se jedná o měřítko 1/10, šíře 190mm, rozvor 257mm – tedy klasika.

 

Jdeme na postup:

Karoserie se musí vystřihnout z fomy. A to včetně blatníků. Toto je první pohled na novou lexanovou karoserii Opel Calibra V6 DTM z produkce Tamiya. Zde je kladen důraz na každý detail.

""

 

Karoserii po obvodu nejprve vyřízneme. Využijeme naznačení a k práci osobně používám modelářský nůž, případně skalpel. Je možné použít i nůžky. Nejlépe však na lexan. V první fázi blatníky nevyřezáváme.

""

 

Karoserii usadíme na podvozek a pořádně ji na něm vytrimujeme. Blatníky zatím nevystřihujeme !!!

""

 

Po vyměření otvorů pro sloupky karoserie vrtáme otvory. Ideální je děrovač na karoserie. Takto uděláte průměr přesně na milimetry.

""

 

Po usazení karoserie na podvozek můžeme provést naznačení a vystřižení blatníků. Protože jsme to provedli až po usazení, v případě potřeby je možné polohu blatníků posunout.

""

 

Potom zamaskujeme ty části karoserie, které budou čiré. V tomto případě okna. Pokud lakujeme více odstíny, musíme zamaskovat dle návrhu i zbytek plochy. Můžeme použít faskmask.

""

 

Před samotným lakováním musíme zevnitř povrch důkladně odmastit. Čistič brzd je výborný, ale nesmí obsahovat aceton. Pokud jsi nejste jistí, lépe je na kousku lexanu vyzkoušet reakci.

""

 

Potom lakujeme karoserii zevnitř a to v několika vrstvách. První je jen poprašek – základní vrstva. Pak do kříže provádíme další. V případě vícero barev, postupujeme od nejtmavší po nejsvětlejší. V tomto případě jsem lakoval pouze bílou barvu.

""

 

Před aplikací obtisků nesmíme zapomenout sejmout ochrannou fólii.

""

 

Sundáme vnitřní krytí oken a vše je připraveno na aplikaci samolepek. Ty zde nejsou předřezány a je potřeba je stříhat.

""

 

Prvně jsem nalepil rámy oken. Potom jsem postupoval ostatními polepy. Vše bylo přizpůsobeno černo-bílé kombinaci.

""

 

Poslední fází byla aplikace karbonové fólie. Ta dokonale imituje karbon. Začínali jsme střechou. I zde bylo potřeba vše předem vyměřit.

""

 

Po nalepení bylo potřeba vše oříznout skalpelem.

""

 

Stejný postup následoval i na přední kapotě. Více uvidíte na záznamu.

""

 

Na závěr se dokončily detaily (karbonová zrcátka, zadní křídlo) a práce je u konce.

""

 

V galerii pak vidíte foto hotového auta z několika pohledů.

Zde je video manuál. Je delší a tak je rozdělen do třech částí:

 

Úvod až do provedení otvorů pro sloupky

 

Naznačení blatníků, lakování až do lepení obtisků

 

Lepení obtisků včetně tvorby karbonového efektu, závěr