Den otevřené dráhy Masarykova okruhu Brno

Igor Vlahovič


Po 9. hodině se okruh otevřel pro širokou veřejnost. I přes nepřízeň počasí se začíná sjíždět poměrně dost zájemců o jízdu na trati. Tu si musíte rezervovat a pak máte 25 minut čistého času na otestování svých řidičských dovedností. A věřte, že pneu a taky brzdy vašeho miláčka dostanou pořádně zabrat.

Na trati budou k vidění veterány. Závodní speciály. Ale hlavně především spousta civilních vozů. A už jsem vyjíždět odtahovou službu.

Naše RC dráha je opět připravená a zájemci o jízdu v reálu u nás testují jízdu na změnšeném prostoru.

V galerii tedy první foto z dnešního prostředí. Video sestřih bude ve večerních hodinách.

Kolem naší dráhy prochází lidé, pak sedí po jízdě na židlích a sledují z tiskového centra dění na cílové rovince a v depech.

A je co sledovat. Na okruhu (skutečném) se potkávají v těch 25 minutách amatéři, závodníci a poloprofesionálové. Auta jedou každé jinou rychlostí. Někdo bez svělel :-), někdo s nimi.

Je to skutečný kontrast řidičského umění. A to za dost nepříznivého počasí.

""

Jeden z rychlejších civilních vozů

 

Potkal jsem zde kamaráda Honzy Matyáše. Ten pojede jízdu ve 12 hodin.

Mičánek Motorsport zde má přehlídku svých vozů včetně formule. Kdo má zájem, může si objednat jízdu v jeho Porsche 911 GT3.

Zazní siréna, traťový komisaři v pohotovosti. Další várka zájemců je připravena na svoji jízdu. Pěkný kolotoč.

""

O jízdu s RC modelem je zájem i mezi staršími návštěvníky okruhu

 

Na dráze jsem viděl jet i dodávku. Je neuvěřitelné, jaká auta jsou zde k vidění. A vyprošťovací vůz je stále v kurzu. Honza Matyáš vyrazil na svých 25 minut přesně ve 12:30.

Pravidelně jsou k dispozici exkurze po celém zázemí okruhu a každá skupina prochází i kolem nás. Pak je někdy i plněji v našem RC depu.

Je 13:30 a hustě prší. A tak to začíná být na trati zajímavější. Vodní opar za jedoucími vozy, špatná viditelnost. Ale před jízdou jste podepsali, že pojedete max 90 km/h 🙂 a dle svých řidičských schopností.

""

Návštěva modeláře pana Jiřího Pospíšila a jeho modelu byla zpestřením dne

Na naši dráhu zavítal pan se svým modelem onroad 1/10. Ovšem místo motoru model pohání dvě vrtule s tricoptéry. A to je tedy „větrný“ pohon. A když dal plný plyn, pak mi ulétlo i kus značení tratě :-). To jsem ještě osobně neviděl. Každopádně jde o raritu a 100% modelářský počin. Pracuje se údajně i na létání tohoto modelu.

""

I přes nepřízeň počasí je o jízdy na okruhu poměrně velký zájem. A veřejnost „závodí“

 

Na dráze máme poměrně plno. Ostatní atrakce s ohledem na počasí skončili. My jedeme pořád.

Jízdy zde na Masarykově okruhu končí v 17 hodin.

V každém případě bylo na okruhu Brno poměrně rušno a pořadatelé měli hodně práce. Vše tu jelo po celý den jak přes kopírák.

25 minut jízdy, 5 minut přestávka a pak hned další jízda na 25 minut.

Možnost jízdy v Lotus Elise, BMW M3 GTR a dalších speciálech. Exkurze do všech prostor včetně řídícího centra. To vše bylo dnes veřejnosti k dispozici.

Materiál na sestřih dnešního dne v podobě videa je již pořízen.

Reportáž končí tímto preview: