Zimní sezóna 2012/2013 startuje aneb kam na závod

Igor Vlahovič


Ptáte se proč ? Já se nad tímto faktem zamyslel a situace na závodním poli není vůbec jednoduchá. A asi nejsem sám, kdo začal při pohledu na kalendář zvažovat, na který závod v zimě vyrazí.

Léto občas praskalo ve švech. Zima na tom nebude lépe. Několik pořadatelů /větších či menších/ zaslalo své termíny halových závodů na zimu 2012-2013 a já je všechny postupně zapsal do kalendáře. A to možná není vše !!!

V současné době je již kalendář zcela zaplněn. Každý víkend je nějaká závodní akce. To by nebyl takový problém, kdyby se některé akce navzájem nekryly v rámci regionu. To pak nastává patová situace a to pro mnohé z vás. Natož pak pro mne, jakožto redaktora, který na závody jezdí psát hlavně online reporty. Které jsou prozatím žádané a sledované.

Z pohledu závodníků bude rozhodovat zřejmě několik faktorů:

– místo konání (mnozí zvolí to nejbližší s ohledem na cestu v zimě)

– výběr kategorie včetně pravidel technických

– startovné

– délka strávená na závodě

– úroveň závodu samotného

 

Já to budu mít ještě o něco složitější. Již několik pořadatelů projevilo zájem o moji účast na jejich závodě. Abych svoji účastí závod podpořil a hlavně napsal online report. Což o to, kategorii si vždy nějakou vyberu, podvozek mám. Ale v případě krytí se závodních akcí…

Takže při situaci, že se termíny žadatelů budou krýt, budu řešit, kam tedy vlastně zamířím ? V mém případě pak bude hrát zřejmě při rozhodování další faktor: za jakých podmínek na danou akci pojedu. To je prostě současná realita.

Rád bych vyhověl všem, ale dost dobře to nejde. Já osobně ze svého pohledu budu v podstatě každý víkend někde reportovat. Ale jak to nakonec všechno dopadne, to opravdu nevím. Řešit účast budu vžda před samotným víkendem zřejmě.

 

Všem tedy přeji hodně štěstí při výběru závodní akce. Na některé se určitě potkáme.

Redakce