Vytrvalostní dvouhodinovka Slavkov 2012

Igor Vlahovič


Letní sezóna MČR LS Onroad se ukončí posledním závodem ve Slavkově v termínu 6.-7.10.2012. Rozdělí se poslední body do kategorií MČR Porsche, MČR EKO a TC. Ale to není vše.

Ten úplný závěr sezóny LS Onorad je naplánován na 20.10.2012. Tento den se bude závodit (už mimo oficiální pořadí) a večer pak slavit, rozdávat poháry, věcné ceny a proběhne i losování.

Především dvouhodinovka týmů bude lákadlem i pro diváky. Ve zkratce se nyní podíváme, jak to na takovém závodě bude zhruba vypadat. Níže jsou poznatky z minulého závodu:

 

Složení týmu: dva jezdci / mechanici (oba si rozdělí role dle uvážení) – já jel minulý rok sám a měl k dispozici mechanika

Počet aut v týmu: jedno. Do závodu nastoupí tým s jedním autem, na kterém se mohou provádět všechny opravy

Typ auta: podvozek onroad 1/5. Většina týmů i nyní pojede svá EKA nebo RS Modellsport v plném tuningu. Rozdíly mezi podvozky jsou však na této trati dle mého názoru minimální

Obutí: volné, bez značení, možno měnit

Tankování: bude dán interval, ve kterém se bude moci zajet na PIT LANE a tankovat. Při tankování se zhasíná motor a snímá karoserie

Nasazování: tým si zajišťuje nasazování

Délka závodu: 2 hodiny čistého času

 

Takto je zaděláno i tento rok na slušnou podívanou, kde se bude i taktizovat. Do cíle dojede první ten, kdo pojede bez chyb, bez zbytečných kolizí a s ideální stopou. Na trati tak uvidíte Porsche, BMW, Alfa Romeo a další vozy.

Po skončení závodu proběhne vyhlášení vítězů a týmy budou odměněni poháry a věcnými cenami.

Večer 20.10.2012 se otevře klubová restaurace, kde se jezdci s doprovodem zúčastní závěrečného rautu s vyhlášením celkových výsledků.

 

TÝM MASTERS 2012 vs dvouhodinovka týmů

Já jsem pro tento rok opět uvažoval o startu ve dvouhodinovce v jedné osobě. Ale nakonec bude tým Masters vypadat takto:

 

Piloti: Igor Vlahovič, Petr Rovný

Model: FG 1/5 onroad Porsche 911GT3 RS

Pneu: dle počasí, ale spíše měkčí směs

RC souprava: Spektrum DX3R

Zajímavost: v modelu bude GPS Holux 245 Sport, který bude měřit délku, rychlost a další údaje

 

Takže o víkendu 6.-7.10.2012 se pojede klasický závod sezóny, 20.10.2012 pak proběhne show se vším všudy. Portál Masters bude u toho.

 

P.S. informace jsou rámcové a mohou se ještě lehce změnit. Podrobné informace už o tomto víkendu !!!