RC Drift vs statistika a něco více

Igor Vlahovič


Sleduji statistiku tohoto portálu často. Proč ? Abych měl přehled, co čtenáře zajímá, jak jsou oblíbené online reporty a hlavně – jaká je sledovanost.

Obsahová stránka hýbe statistikou přístupů. Někdy je mírný propad pod průměr, jindy je vzestup. Především online reporty jsou stále v kurzu a tak čísla na konci víkendu jsou většinou vyšší.

Ovšem pak jsou akce, které diametrálně hýbou statistikou. Jednou z nich byl i I. EUROPEAN RC DRIFT BATTLE 2012. Ten zaznamenal sám o sobě velké ohlasy a to nejen u nás.

Když jsem na tu akci jel, považoval jsem to za běžný online report. Ale skutečnost byla zcela jiná.

Prostředí, lidé, atmosféra, mluva a samotný průběh závodu bylo zcela něco jiného. Na akci jsem se hned přizpůsobil davu – report byl pak psán i „mluvou“ drifterů. Videa tak byla také vedena a doma jsem na děti mluvil podivným jazykem. Drift ve mne zanechal opravdu zážitek a na dlouhou dobu.

Největší nápor čtenářů však nebyl v den konání této akce, ale až následující den. Dostal jsem navíc vzkazy na facebook, prosby o použití článku na stránky klubu (SK), použití foto nebo i videí z youtube k dalšímu zpracování. A proč ne, že ?

Bylo tu Rally před rokem, byly tu akce ONE LAP, SPRINT 2012. Všechno mělo velký ohlas. Ale DRIFT BATTLE – to bylo jiné kafe a já to fakt nečekal.

Když jsem viděl rapidní vzestup sledovanosti přes víkend, podíval jsem se hned zpětně do historie. Dal si do grafu měsíční statistiku za poslední měsíc a pak i za celý rok. A nestačil jsem se opět divit.

Čísla jsou hodně zajímavá, ale jen z grafu lze vyčíst, že sledovanost je stále dobrá a drží si průměr. Což je pro portál s úzkým zaměřením jej a jen dobře.

Při roční statistice jsou to šílená čísla: bezmála 17500 unikátních přístupů v měsíci. Když jsem si vygeneroval, jak na tom bylo září 2012, přímka měla vzestupnou tendenci.

Ta čísla, pozitivní zprávy a maily dodávají inspiraci do další práce každého redaktora si myslím. Je to však časově a někdy i finančně náročné, ale když to k něčemu je, tak proč to nedělat.

Všem tedy opět díky za sledovanost a podporu, díky za nové příchozí a hlavně THANKS všem DRIFTERŮM EVROPY 🙂 za sledovanost !!!

 

Pod čarou a pro pobavení:

Statistika portálu je v současné době v pořádku. Na druhé straně už tak nevychází další dvě statistiky, které sleduji :-). Jednak úmrtnost elektronických regululací otáček a také počet notebooků, které prošly redakcí za posledních 6 let.

O regulátorech zde již bylo psáno a já nyní dělám vše proto, aby se číslo snížilo na minimum. Jinak to je bohužel u notebooků, které jsou pracovním nástrojem redakce v podstatě každý den a hlavně o víkendech. Asi s nimi nebudu nikdy kamarád a přitom za jejich stavy mohu jen někdy. Opravdu !!! Pro vaše pobavení tedy:

Acer Extensa 5120 – přejetí autem mu moc neprospělo. Dodnes však slouží manželce k mailování a ICQ. Sekundové lepidlo na displeji jen drobnost…

Acer One A110 – 3x vada SSD, odstoupení od smlouvy – děsnej stroj

Acer Aspire One A756 – po měsíci výměna základní desky, po roce Coca Cola dokonala jeho pracovní nasazení (ach ty děti)

Asus UL20FT – skoro dva roky bez problémů. Udělal práce a práce. Opravdu kvalita. Ke konci záruky šel na oddych do klidnějších vod

Samsung 530U – ultrabook, který za měsíc a půl měl otisklou část klávesnice do displeje. Drnčení reproduktoru a celková nerovnost šasi se řeší v záručním servise

Asus EEE PC 1015BX – abych mohl fungovat, pořídil jsem tento záchranný netbook. Světe div se, obstál při náročném online reportu z DRIFT BATTLE. Obrníte se notnou dávkou trpělivosti a svoji práci na tom uděláte také

Notebooky a netbooky zřejmě trápí vražedné pracovní tempo redakce :-).

Takže pozor, statisticky se dá sledovat cokoliv !!!