Invicta Epilog 2012 vs prezentace RC modelů aut

Igor Vlahovič


A nejen to. V plánu je toho kromě soutěžení a předvádění RC modelů aut veřejnosti více. Nejprve ve zkratce o co vlastně jde v Invicta Epilogu.

„Víc jak deset let je Epilog na Masarykově okruhu posledním podnikem vytrvalostního okruhového kalendáře nejen pro Českou republiku, ale i okolní země. Šestihodinový vytrvalostní závod, po jehož prvních dvou hodinách jsou rozdány poslední body do českého vytrvalostního mistrovství, je pro týmy prestižní záležitostí a divákům nabízí unikátní možnost sledovat automobilové závody až do soumraku. O vítězi Epilogu se totiž rozhoduje až v osm hodin večer, kdy je nad Masarykovým okruhem už dávno tma a lidé si mohou na tribuně C vychutnávat pohled na zářící rozžhavené brzdové kotouče závodních vozů. A v boxech zase mohou sledovat čilý ruch spojený se střídáním jezdců, tankováním a výměnou pneumatik.
Na dráze se při Epilogu schází celá plejáda vozů počínaje „cesťáky“ až po nadupané vozy Grand Turismo.

Epilog svým pojetím odkazuje k tradici vytrvalostních automobilových závodů v Brně zahájenou v roce 1950 na starém Masarykově okruhu. Vytrvalostní závody se na brněnskou trať vrátily v roce 1962 a po volných mezinárodních šestihodinových závodech v letech 1966 – 67 povýšil starý Masarykův okruh do kalendáře Evropského FIA poháru cestovních vozů. Seriál brzy dostal statut mistrovství Evropy, nicméně vytrvalostní charakter mu zůstal i nadále.“

Bude se jednat již o druhou velkou prezentaci modelů aut na brněnském závodním okruhu. Vše bude probíhat obdobným způsobem jako na akci Masaryk Racing Days, takže:

– místem prezentace budou prostory nového tiskového centra (pod střechou Paddocku). Jedeme tedy opět za každého počasí

– dráha bude vyznačena stejným způsobem (palstové pokličky vs páska)

– na této dráze se bude soutěžit v jízdě na čas a opět budou účastníci odměňováni

– k dispozici budou stejné modely jako byly nyní tedy: 2x Tamiya TT-10E, Yokomo GT, 2x Axial SCX-10 a nebude chybět FG Porsche 911 GT3 RS

– moji prezentaci opět podpoří Kopecký RC a další subjekty (o kterých se jedná)

– k ruce mi bude opět Radim Nekuža s kolegou (jedná se o něm)

– díky velkému prostoru se bude kromě závodění konat volná jízda vybraných modelů. Aby si veřejnost mohla vyzkoušet řízení a seznámení s modelem jako takovým

 

Kromě toho se s velkou pravděpodobností zahrne prezentace modelu FG Porsche 911 GT3 RS do oficiálního programu Invicta Epilog. Tím pádem dostanu časový prostor a budu moci na cílové rovince veřejnosti předvést model na spalovací motor v měřítku 1/5 naživo. O počtu ukázek se jedná. Což v rámci Masaryk Racing Days nebylo možné z časového harmonogramu.

Tato prezentace tedy bude krokem vpřed.

Termín konání závodu je tedy 13.10.2012. 12.10.2012 je den tréninků. O dalších podrobnostech včetně doprovodných programů budete informováni.

 

Zdroj úvodní foto: Masarykův okruh, zdroj leomeného textu: Masarykův okruh