Model Hobby 2012 – první kobercové závody

Igor Vlahovič


Již příští prodloužený víkend od čtvrtka 27. do neděle 30. září si budete moci vyzkoušet ježdění na koberci. A to přímo na modelářské výstavě v Letňanech v Praze, kde budete moci ve stejné hale nejen jezdit se svým modelem, ale i okukovat trucky, lodě, letadla a mnoho dalšího! …

 

Kobercová dráha bude součástí Show arény výstavy Model Hobby, kde budou probíhat ukázky všech přítomných modelů a naše autíčka tam budou dělat tu pravou adrenalinovou parádu. O opravdovou akci se postarají první letošní kobercové závody, které pojedeme jak v sobotu, tak i v neděli. Zároveň pro účastníky bude připravena volná vstupenka na celý veletrh a pro prvních patnáct přihlášených i oběd zdarma!

Celou akci jsme pojali jako možnost hojně si zajezdit před vypuknutím halové sezóny, zatrénovat si s kamarády, vyzkoušet nastavení modelů a v neposlední řadě propagovat ježděním náš koníček před zraky návštěvníků. Pro samotné návštěvníky veletrhu budou připraveny i modely na půjčení, aby si náš koníček mohli vyzkoušet.

 

Program

Čtvrtek | 09 – 18 hodin | volné ježdění

Pátek | 09 – 18 hodin | volné ježdění a trénink na víkendové závody (přihláškajiž přihlášeni)

Sobota | 08 – 18 hodin | závody a exhibiční jízdy pro diváky (přihláškajiž přihlášeni)

Neděle | 08 – 16 hodin | závody a exhibiční jízdy pro diváky (přihláškajiž přihlášeni)

 

Organizace

Parkovat budete moci na parkovišti výstaviště cca. 30 metrů od haly č. 4 (Show aréna) za 100 korun na den. Samozřejmě dá se parkovat zdarma v okolí výstaviště PVA Letňany a do placeného prostoru zajet jen jedním autem s kamarádem. Zdarma pro vás bude zajištěn vstup na výstaviště, budou připraveny stoly a židle a pro 15 prvních přihlášených i oběd!  Dráha bude postavena na dostatečně velkém koberci o rozměrech 22×16 metrů, pilotovat modely budeme z tribuny. Samozřejmostí je občerstvení v areálu, možnost prohlédnout si celou expozici výstavy a vidět velké množství modelů v akci.

Ve čtvrtek bude probíhat volné ježdění a vzhledem k pracovnímu dni určitě uvítáme každého jako výpomoc, aby na dráze bylo co nejvíce modelů. Proto prosím, kdo byste se chtěl čtvrtečního ježdění zúčastnit, dejte vědět na email beneszd@seznam.cz, napište své jméno a mobil na sebe, abychom se domluvili. Na tento den nejsou spuštěny elektronické přihlášky, všechny výhody účasti samozřejmě zůstávají:-) V pátek je státní svátek, budeme moci celý den prohánět naše mazlíčky. Na pátek se již hlaste přes elektronické přihlášky na odkazu v části programu. Cena za páteční ježdění a případný malý závod bude 100 korun. Pokud byste přijeli jezdit i na závody v sobotu a/nebo v neděli, budete jezdit v pátek zdarma. Na sobotní i nedělní závod bude startovné 200 korun.

Podmínkou je mít vysílačku na frekvenci 2,4GHz!!!

Závody se pojedou běžným způsobem. Tedy pravděpodobně tři kvalifikace a čtyři finálové jízdy na pět minut. Dle počtu účastníků a nálady budeme jízdy přidávat;-) Kategorie budou stejné jako při mistrovství republiky, tedy Open, Stock 17,5z (střídavý 17,5z motor + Zero Boost regulátor), Hobby (plechovka nebo střídavý 21,5z motor + Zero Boost regulátor a převod 6:1 nebo větší), Formule a GT. Pneu volné. Vyhlášen bude sobotní i nedělní závod samostatně. Na nedělní závod pravděpodobně připravíme jinou dráhu nebo se pojede v opačném směru.

Pokud byste s sebou na ježdění brali i rodinného příslušníka nebo nějakou další osobu a potřebovali pro ni další volnou vstupenku, informujte se předem na mobilu 608 815 564 (Zdenda Beneš). Samozřejmě pokud budete mít jakýkoliv dotaz, použijte ten samý telefon:-)

 

Využijte tak ojedinělé možnosti zazávodit si na modelářské výstavě před spoustou diváků, vidět i další modely v akci či na stáncích vystavujících prodejců a hlavně si hodně zajezdit.

To bude jízda:-)

Zdenda Beneš
předseda sekce Electric Track v RCA ČR