Xray Onroad Challenge Brno online

Igor Vlahovič


Na závodě Xray Onroad Challenge jsem již dlouho nebyl. A tak bylo potřeba tuto skutečnost napravit. Proto dnes, 8.9.2012, jsem na dráze Brno Bosonohy a hodlám jet tento závod.

Do poslední chvíle jsem nevěděl, jakou kategorii vůbec jet. Můj vozový park se stále mění. Nehlásil jsem se předem. Rozhodmutí padlo dnes ráno – pojdu kategorii World GT a budu testovat těžší převod na podvozku Yokomom GT.

Chtěl jsem jet i NISSAN GT-R SUMO POWER v kategorii TC Start. Ale nemám potřebné kombo a hlavně ani pneumatiky. Yokomo bylo jasnou volbou.

Depo hned vedle bratrů Černých = zábava po celý den. Teprve nyní kluci obdrželi promo DVD z akce SPRINT 2012, na které byli osobně a jeli na svých motorkách sprint proti TRAXXAS XO-1.

Dle přihlášek cca 26 pilotů ve všech kategoriích. Fyzicky bych to taky tak viděl, když se dívám kolem sebe. Známé tváře jsou v depech a chystají sebe i modely na start. Počasí by mělo být příjemné a bez deště.

Projel jsem Yokomo GT s pastorkem 25 zubů a rychlost je neskutečná. A přitom na penumatikách Yokomo to stále velmi slušně sedí. Musíte se krotit v zatáčkách, ale rovinka je extra třída. Jsem zvědav, kde se dnes budu držet ve startovním poli. Pojedu proti 1/10 GT, které pojedou na mechových kolech. Regulátor SP Cirtix je samozřejmě v ZERO BOOSTU, motor je v továrním nastavení. Tedy pouze převod je výrazně těžší.

""

Mistr republiky 2012 léto v kategorii TC OPEN Jaroslav Kopecký ml. se připravuje v depu.

 

Prezentace probíhá, jezdci trénují.

Online výsledky tohoto závodu můžete sledovat ZDE.

Kvalifikace začnou v 10 hodin. Začíná kategorie F1.

Vy se můžete již nyní podívat na krátké preview z ranní části tohoto závodu. 3G a rychlý ultrabook mi nyní umožňují tvořit vše aktuálně a mnohem rychleji.

 

 

Počasí opravdu příjemné. Nálada závodní. Co více si můžeme přát ? Už jen ten úspěch v závodě.

 

Kvalifikace 1

F1 – 7 pilotů. Jindra Hrouzek se ujal vedení v této kategorii po startu jízdy. Milan Peška také v dnešním závodě nebude pozadu. Některé modely jsou přesně dle originální předlohy. A to já osobně můžu. Sám si na to potrpím. Bohužel si někteří jezdci nezkontrolovali své AMB čipy (čísla co nahlásili) a tak neměřili.

TC Superstock společně s TC Start – TC Start bude vyhlášeno zvláště. Kategorie jedou dnes společně. Nejpočetnější kategorie. Richard Granát v první skupině zajel nejrychlejší kolo. Nechybí Tonda Pospíchal či Jan Štrof. Své modely připravili i bratři Černí, kteří jedou ve druhé skupině. Tam jel i Vlastimil Švec (i přes řízení z invaldiního vozíčku jezdí bravurně). Nechybí Jiří Pavlovec, Miroslav Dolanský. To jsou jména, které na závodech rozhodně nemohou chybět. Dnes jede i Pavel Magda, který i fotí na tomto závodě. Ve druhé skupině zajel velmi dobře Vlastimil Švec. Honza Červený jede tuto kategorii. Nejlepší byl nyní Michal Vévoda. Ale výsledky hlavně poslední skupiny byly hodně vyrovnané.

World GT – Miroslav Dolanský s náskokem cca 3. sekund vítězí před Igorem Vlahovičem. Ten s podvozkem Yokomo GT zajel druhou pozici a velmi slušný čas. Před třetím Jardou Sattlerem měl dostatečný náskok. Model s pastorkem 25 zubů byl tak rychlý, že na cílové rovince se dařilo předjíždět soupeře vnější stopou. A to Igor jede na poměrně opotřepována.

TC Open – Jarda Kopecký prozatím nevítězí. Libor Vévoda ml. vítězí před Martinem Kořínkem. Jarda nyní třetí. Kategorii jede i Filip Pykal a Roman Kořínek.

Závod vede Jan Červený společně s Matinem Kořínkem. Dnes je zde přítomen i profesionální fotograf (můj postřeh), který fotí kolekci fotek právě pro pořadatele.

 

Kvalifikace 2

F1 – Jiří Groch nyní zajel lepší čas. Ve stejném kole dojel Jindra Hrouzek a Jarda Sattler. V této kategorii je to o citu na plynu. Raději méně plynu v zatáčkách a držet se ideální stopy.

TC Superstock – v čele skupin stení jezdci tedy Ríša Granát, Vlastimil Švec a Libor Vévoda ml. Na prvních pozicích sepak ukazují Libor Vévoda ml., Jiří Cigánek a Vlastimil Švec.

World GT – Miroslav Dolanský opět první. A má šanci na TQ pozici. Jiří Groch změnil šasi z Yokomo GT na klasiku GT 1/10 a dojel druhý. Igor Vlahovič těsně za oběma soupeři. Těsně za ním pak Jarda Sattler.

TC Open – Libor Vévoda opět dominuje 5ti členné skupině. Jarda Kopecký tlačil na Martina Kořínka. Modely hvízdají nejen v zatáčkách, ale i při jízdě na rovince. Tedy lépe řečeno při akceleraci.

Já osvětluji NISSAN GT-R SUMO POWER (dioda dodal Adam Černý), dále jsem pořídil nový regulátor NOSRAM Matrix REVERSE (jeden jsem již přepoloval). Tento regulátor snad již nějakou dobu vydrží. Děje se toho plno.

 

Kvalifikace 3

F1 – Jiří Groch potvrdil jízdou svoji TQ pozici. Za něj se postaví Jirka Hrouzek a ze třetí pozice bude útočit Milan Peška.

TC Superstock – C finále bude uvádět David Černý. Ten bude odolávat Janu Štrofovi. Finále B bude obhajovat Ladislav Lebánek. No a A finále patří TQ Michalovi Vévodovi.

World GT – Miroslav Dolanský má TQ pozici na finále. Jarda Sattler dokázal pokořit Igora Vlahoviče. Milan Peška velmi těsně za Igorem. Jiří Groch prokračoval jízdu špatnou volbou pneu.

TC Open – Libor Vévoda má TQ na finále. Martin Kořínek bude druhý a bude na něj tlačit Jarda Kopecký.

Já již mám osvětlen model NISSAN GT-R SUMO POWER a mám v něm i nový regulátor NOSRAM. Večer mě čeká jízda u Globusu.

 

Finále 1

F1 – v galerii máte podrobné výsledky každé kategorie. Milan Peška pokořil Jiřího Grocha. Ten se musel spokojit se druhou pozicí. Třetí se stejným nájezdem Jarda Sattler.

TC Superstock – C finále ovládl s náskokem kola David Černý. Ten pojede novoi karoserii. B finále byl v kurzu jeho bratr Adam. I on dokázal s náskokem kola pokořit soupeře. A finále bylo natočeno z tribuny. Vítězem po krásném souboji nakonec Libor Vévoda ml. Ale Jiří Cigánek podporovaný svojí přítelkyní mu nedaroval nic zadarmo. Třetí jan Červený. Vlastiml Švec udělal chybu a to ho stálo dobré umístění.

 

World GT – souboj Igor Vlahovič vs Jiří Groch. Mira Dolanský vítězí s dostatečným náskokem. Jirka s „velkým“ GT těsně před Igorem druhý. Jarda Sattler bramborový. Yokomo prozatím drží velmi dobré umístění. Vyšší rychlost zvládá, ale chce to i zkušenost pilota.

TC Open – točeno z pozice nasazovače. Martin Kořínek se dostal do vedení a vítězí před Liborem Vévodou a Jardou Kopeckým. Pěkná a čistá jízda všech.

 

Videa z jízd budou nahrána večer.

 

Finále 2

F1 – Jarda Sattler převapil. Změna v pořadí. Nic není jisté. Dobře zajel Jindra Hrouzek.

TC Superstock – C finále a David Černý s novou karoserií. Vše zdokumentováno. Jan Štrof se snažil Davida držet. Ale nedařilo se mu to. Toník Pospíchal třetí. V tomto finále jedou modely kategorie TC Start. B finále souboj Ladislav Lebánek vs Adam Černý. Zbyněk Koupý útočil ze třetí pozice. Po chybě Lebánka jel i na druhém místě. Adam vítězí. A finále: Pavel Magda vs Vlastimil Švec. Zajímavý souboj. Michal Vévoda ml. se zřejmě stane vítězem kategorie Superstock. Jan Červený dojel na druhém místě. Třetí Jiří Cigánek.

World GT – Mira Dolasnký si dojel pro celkové vítěztví v závodě. Překvapil Milan Peška, který dojel druhý a mýchá pořadím. Jirka Groch třetí. Igor Vlahovič ještě bude muset o třeí místo zabojovat.

TC Open – Jarda Kopecký se snažil. Tlačil ke konci jízdy na Martina Kořínka. Ale nepodařilo se mu před Martina dostat. Martin Kořínek vítězí v kategorii. Libor Vévoda ukončil jízdu ihned po startu. Roman Kořínek tedy třetí.

 

Finále 3

F1 – celkové pořadí po poslední finálové jízdě

1. Milan Peška

2. Jiří Groch

3. Jaromír Sattler

 

TC Superstock . opět tu máme konečné pořaí TOP 3

1. Michal Vévoda

2. Jiří Cigánek

3. Jan Červený

 

TC Start:

1. Jan Štrof

2. Toník Pospíchal

3. Martin Víta ml.

 

World GT: TOP 3

1. Miroslav Dolanský

2. Milan Peška

3. Jiří Groch

 

TC Open

1. Martin Kořínek

2. Jarda Kopecký ml.

3. Libor Vévoda ml.

 

Yokomo ukázalo svůj potenciál. Zvládne i vyšší rychlost a sedí velmi slušně. Ale chce to zkušeného pilota.

Závod se podařil, měl úroveň včetně komentáře pořadatele. Když k tomu přičtu vydařené počasí, považuji dnešní den za pěkně strávený. Se vším všudy.

Na portále Masters se co nevidět objeví propozice Xray Onroad Challenge zima 2012/2013.

 

Fotogalerii Pavla Magdy můžete shlédnout ZDE na tomto odkazu. A tři zajímavé fotky v této galerii také pocházejí z jeho produkce !!! Díky Pavle.