Úspěchy týmu Corally na letním MČR ET/10

Roman Krejčí


MČR se jelo letos v rámci vyvrcholení letní sezóny na dráze v Náchodě. Celkem byly vypsány 4 kategorie, dvě pro 2WD a dvě pro 4WD modely aut. Podvozky Corally byly zastoupeny v obou kategoriích 2WD, tedy modelů s pohonem na zadní nápravě. Mezi formulemi se na poslední chvíli objevil úřadující Mistr ČR z halové sezóny Luděk Szostek se zapůjčeným modelem Corally F1SL. Luděk využil možnost zazávodit si s tímto moderním podvozkem a jeho jízdní vlastnosti si v podstatě od začátku velmi pochvaloval. Pikantní je, že na závod přijel ještě se svou formulí Tamiya, ale během pátečního ubrečeného počasí využil nabídky Team Corally. Během celé soboty i neděle nenašel reálného přemožitele a to přes problémy s konektorem v baterii, kvůli čemu ztrácel v první finálové jízdě sekundy ze svého náskoku po celou poslední minutu. Ovládl všechny tři finálové jízdy a svým vítězstvím rozšířil nejen sbírku svých mistrovských titulů, ale navázal na loňský triumf značky Corally v rámci letního mistrovství F1, kde kraloval starší model Corally F1 New Generation.

Počasí závodům příliš nepřálo po celý víkend, ačkoliv mohlo být ještě mnohem hůře. Páteční tréninky v podstatě neprobíhaly a pouze pár odvážlivců vyrazilo s mokrými předělávkami proti dešti vyzkoušet dráhu v Náchodě, která byla otevřena teprve v loňském roce. I o sobotním ránu poprchávalo, takže měřené tréninky se jely na mokru a ani počátky kvalifikací nebyly ideální. Pak to už vypadalo lépe a lépe, ale asi nikdo nečekal v neděli drobné mrholení během finálových jízd, kdy se zdálo, že například podvozek Yokomo Radka Fleka přeci jen klouzal více než například Xray Jardy Kopeckého, který se na mistrovství radoval ze svého titulu v modified 4WD. A to přesto, že byl nejrychlejší Marek Černý, který měl tentokrát neuvěřitelnou smůlu. Ačkoliv v každé jízdě zvyšoval se svým Schumacherem svůj náskok, zradila ho technika ve druhém finále, kdy jeho vůz zůstal stát na cílové rovince a dostal ránu od Radka Fleka, takže pro oba závod nezaviněně skončil. Ani třetí finále Markovi nevyšlo a nedokončil ho, tam navíc Jarda předváděl mistrovskou stíhací jízdu a zaslouženě letos zvítězil. Sportovní tragédii Marka určitě vyrovnalo vítězství ve Stocku, kde sváděl neuvěřitelné souboje se slovenským jezdcem Davidem Nemčekem, který startoval z prvního místa a bylo velmi obtížně ho předjet.

Vraťme se ale mezi 2WD modely, kde jsme měli silné obsazení v kategorii GT. Ještě při loňském mistrovství zde nestartoval ani jeden podvozek Corally. A letos tu byli hned čtyři jezdci s nejnovějším modelem Corally 10SL. S podporou Teamu Corally byli všichni jezdci připraveni na závod nejdůležitějšími tuningovými díly pro slabší grip na dráze, konkrétně se super jemnými linkovými pružinami, soft vazelínkou na třecí tlumiče a v neposlední řadě s mazáním Corally TC5. Roman Krejčí potvrzoval roli favorita, přesto si stěžoval na přeci jen trochu hůře ovladatelný model, než býval zvyklý. Tak po ukončení kvalifikací následovala rozborka všech pohyblivých dílů zadní části. Pod rouškou tmy potom následovalo 7 minut velmi rychlé jízdy, která jezdce uklidnila před nedělním finálovým programem. Ten měl dát odpověď nejen na to, kdo bude letošní Mistr ČR, ale zároveň jak si povedou všichni jezdci s podvozky Corally, tedy Martin Krejčí, který s tímto podvozkem startoval zcela poprvé, dále Libor Holub a Ladislav Holásek, kteří měli zkušenosti prakticky jen z haly. Společné rady mezi všemi určitě přispěly k vynikajícímu výsledku, kterým bylo umístění 4 vozů Corally mezi prvními pěti jezdci v cíli a hlavně zisk titulu pro Corally, který znamenal zároveň obhajobu ze zimní sezóny, kdy se radoval stejně jako v létě Roman Krejčí.

GT – MČR 2012
1. Krejčí R. – Corally 10SL
2. Maléř
3. Holub – Corally 10SL
4. Krejčí M. – Corally 10SL
5. Holásek – Corally 10SL
etc
Formule 1 – MČR 2012
1. Szostek – Corally F1SL
2. Kavan
3. Hruška

Oba mistrovské podvozky samozřejmě můžete objednat mailem na corally@corally.cz, momentálně s mistrovskou slevou 700kč na podvozek oproti běžné uváděné ceně na našem webu corally.cz! Sleva platí do konce září.