Mibosport Cup Blansko 25.8.2012 online report

Igor Vlahovič


Máme tu další závod tohoto seriálu. Po ránu počasí nevěstilo nic dobrého. Ale nyní, kolem 9:30 je pod mrakem a neprší. Navíc je příjemná teplota kolem 20°.

Já se do této doby onlinově neozval, protože jsem pracoval na svém modelu Yokomo GT. Do modelušel nový motor a regulátor.

Nyní proběhla rozprava a my budeme moci začít závodit.

Na rozpravě se sdělilo vše důležité a to včetně zimních propozic. Například v kategoriích Stock a Yokomo GT se pojedou motory LRP X12 17.5.

Koukněte na první foto ze závodu a my za malou chvíli startujeme.

Online výsledky můžete sledovat ZDE. Časomíru povede vynikající Pavel Magda.

Akutální informace: Jarda Kopecký dnes jede opět šasi Xray.

 

Kvalifikace kolo 1

Stock ZERO – David Němček vítězí v této první jízdě před Oskarem Malatinským. Oba v jednom kole. Třetí s odstupem Tono Sloboda. Zde se jede motor 13,5T.

Yokomo GT – dráha ještě pro 2WD modely místy vlhká a nebezpečná. Nejlépe si poradil s nástrahami Jarda Kopecký st. O druhé místo soutěžili Jiří Toman a Igor Vlahovič. Jirka se vrátil po delší době. Jedna chyba Jirky musel se spokojit se třetím místem. Igor zajel nejrychlejší kolo se Subaru Legacy B4. Dále tu startuje Honda HSV-010, Nissan GT-R Nismo, Mazda RX-7 či Lexus SC430.

Formule 1 – i zde se monoposty přetáčely. Jezdci občas přidali více plynu a bylo hotovo. Zde uspěl Patrik Maňoušek. Motor libovolný. Někteří jedou na mechových kolech, jiní volí bezdušové obutí. Patrika se držel pouze Jiří Groch.

Modified – dvě skupiny pilotů. Pavel Magda je nejlepší v první skupině. Na závod dorazil i Filip Uher. Druhá skupina byla silnější, rychlejší a vyrovnanější. Tři jezdci v jedné vteřině po startu závodu – Marek Černý (Schumacher), Jarda Kopecký (Xray) a Radek Flek (Yokomo). Marek Černý nedokončil jízdu. Jarda těsně za Radkem Flekem. Radek vítězí. Libor Vévoda třetí.

 

Kvalifikace kolo 2

Stock ZERO – již více oschnutá dráha. David Němček opět vítězí před svými kolegy. Oskar Malatinsky a Tono Sloboda opět za vedoucím Davidem.

Yokomo GT – Igor Vlahovič zajíždí kolo pod 17 sekund. Výborně nyní Dominik Mašek, který se ztrátou 5 vteřin dojel druhý. Jirka Toman třetí. Všichni tři v jednom kole. Hodně vyrovnaná jízda. Vlhkost na některých místech ještě dělal některým problémy.

""

Jiří Toman se vrátil k závodění. Zvolil si kategorii Yokomo GT. A nejede vůbec špatně.

 

Formule 1 – krásná jízda Patrika Maňouška. Po jízdě začal hořet model Miloše Klause. Ne však regulátor, ale jeden vadý článek akumulátoru. A to nebyl přepólován. Některé formule opět nemají všechny přítlačné prvky. Zatím v kvalifikaci je nejlepší Patrik. Drží se jej Jarda Sattler. V této jízdě dojel Jarda druhý. Jarda dnes jede také kategorie 4WD. A to poprvé. Nastavení šasi konzultoval s Michalem Bokem. Patrik Maňoušek se radoval ze svého nájezdu.

Modified – Pavel Magda nenechal nikoho na pochybách, že domácí trať zná velmi dobře. David Němček jede i tuto kategorii. Hodně těsné rozestupy. Radek Flek nyní s menším náskokem před soupeři. Nakonec tři piloti na dráze. Radek Flek pokořil hranici 12. sekund.

Dnes se jede dráha Blansko opačným směrem. Tedy po směru hodinových ručiček. Občerstvení funguje, počasí je příjemné a vypadá to, že by nemuselo pršet.

 

Kvalifikace kolo 3

Stock ZERO – David Němček bude mít TQ na finálové jízdy. A to zřejmě i po poslední jízdě. Toník Pospíchal jede dnes také tuto kategorii. Již má připraven i model Yokomo. Ale zatím řeší motor. Ale na zimu bude připraven. A možná i na další závod v Brně.

Yokomo GT – Dominik Mašek zajíždí 28. Igor Vlahovič plave na trati – pak zjišťuje, že ztratil šroubek, který drží zadní klec. Jirka Toman druhý. Jarda Kopecký třetí. Finále bude hodně zajímavé.

Formule 1 – v této jízdě zdolal Patrika o sekundu Jiří Groch. Poslední jízda rozhodne.

""

Patrik Maňoušek jede kategorii F1. A daří se mu.

 

Modified – nejrychlejší modely na trati. A také piloti s rychlým postřehem. Radek Flek má zřejmě TQ. Marek Černý dojel druhý se ztrátou cca 5 sekund. Zatím asi nejede to, co by si představoval.

Jdeme na čtvrté kolo kvalifikací.

dně napínavé.

Kvalifikace kolo 4

Stock ZERO – David Němček má TQ na finálové jízdy.

Yokomo GT – Vojta Flek zajel výborný výsledek. Igor Vlahovič však udržel krok a TQ má na finále právě on. Ale jednoduché to mít nebude. Jiří Toman, Dominik Mašek tak jedou výborně. Igor Vlahovič zajel nejrychlejší kolo kategorie.

Formule 1 – TQ na finále má Patrik Maňoušek. Důstojnými soupeři mu budou Jiří Groch, jarda Sattler či oba Melounové. Zejména Meloun mladší jel tuto jízdu dobře. F1 je 2WD a tak i zde musíte jet s citem. A také rozhoduje správná volba pneumatik.

Modified – Pavel Magda opět v čele. David Němček si vy, který žádal 5 minut na odklad startu. Není kam spěchat. Poté se mohl start poslední kvalifikace uskutečnit. Občas nyní sem tam kapne a my všichni sledujeme vývoj počasí. Radek Flek opět vítězí před Jardou kopeckým a Markem Černým.

 

Finále 1

Stock ZERO – David Němček vítězí. Těsně před Oskarem Malatinskym a Tono Slobodou. Jarda Sattler poslední. Ale jede 4WD kategorii poprvé. Radek Voda dnes jede také tuto kategorii.

Yokomo GT – Igor Vlahovič vedl. Ale pak opět model přestalfungovat (odlepené pneu). V pohdoě s náskokem Vojta Flek. Druhý pak Dominik Mašek před Jirkou Tomanem. Ale toho skalpoval Igor po jeho chybě.

Formule 1 – Patrik Maňoušek nevyužil TQ pozice. Jiří Groch vítězí před Patrikem a Mirou Melounem ml. Jarda Sattler čtvrtý v této jízdě.

Modified – Pavel Magda vítězí v B finále. V A finále to byl naopak Radek Flek bere první místo. Za ním těsně Marek Černý a třetí Jarda Kopecký. 25 kol najel i Libor Vévoda ml.

 

Finále 2

Stock ZERO – dle časového plánu se startovala druhá runda. Oskar Malatinský vítězí a poráží Davida Němčeka. A to je změna. O vítězi není rozhodnuto. Třrtí dojel Tono Sloboda.

Yokomo GT – pár poznatků od Igora Vlahoviče. Tak na zadních pneu Medium se sice dá závodit, ale auto je nervózní. Je přetáčivé. A když navíc odlepíte pneu, nezajedete nic. Ale když dáte dozadu Soft (i hodně použité) a zalepíte pořádně kola, pak auto jede 100% krásně. Nedotáčivé, do zatáček pod plynem. Igor vítězí s naprostou převahou. Na motoru jede časování 0°. Je i o něco rychlejší jak ostatní. Na další jízdu tak dá -5°. Tak jak bude předepsáno. O druhé místo bojovali Vojta Flek a Dominik Mašek. Občas nějaká chybka obou. Nejlépe z toho vyšel Vojta. Takže i zde je pořadí otevřeno. Jiří Toman čtvrtý. Jarda Kopecký st. přeposlední a Zdeněk Ajmut uzavřel pole.

Formule 1 – opět pozice první, ale na závěr druhá. Mluvím o Patrikovi Maňouškovi. Jirka Groch s náskekem kola vítězí a stává se celkovým šampiónem této kategorie. I druhá pozice je jistá. A co třetí místo ? Tam to bude mezi Jardou Sattlerem a Miroslavem Melounem ml.

Modified – B finále má svého vítěze. Je jím Pavel Magda, který za sebou nechal Filipa Uhra či Davida Němce. A finále bylo hodně napínavé. Marek Černý po chybě třetí za Jardou Kopeckým. První a také celkový vítěz je Radek Flek. I zde ale o dalších pozicích bude rozhodovat poslední kolo jízd.

Počasí nám přeje. Příjemná teplota a je pod mrakem. Ideální podmínky pro závod. Lehce fouká vítr.

 

Finále 3

Stock ZERO – David Němček zvítězil a porazil Oskara Malatinského. Oskar bude druhý a Tono Sloboda třetí. Foto uvidíte v galerii po vyhlášení. Bramborová medaile patří Radkovi Vodovi.

Yokomo GT – Igor Vlahovič i s mínusovým časováním zajel nejrychlejší kolo a lepší nájezd. Soupeřům ujel o dva okruhy. Nicméně Vojta Flek udržel celkově druhé místo. Jiří Toman kroužil nyní na třetím místě. Ale na bednu to dnes nestačilo. Třetí za Vojtou bude Dominik Mašek. Ten jel karoserii Michala Boka. Yokomo GT je pohodová kategorie, kde se nemusíte o moc věcí starat. Tedy kromě kontroly dotažení šroubků, kol a zda máte nalepeny pneumatiky.

Formule 1 – Patrikovi Maňouškovi o nic nešlo. Takté ani Jiřímu Grochovi. Jirka jel tuto jízdu na obroušených předních kolech. Míra Meloun ml vítězí a stačí mu to v celkovém pořadí na třetí pozici za oběma soupeři. Celkové pořadí nejen u této kategoie najdete na linku uvedeném výše.

Modified – B finále opět ovládl Pavel Magda. Filip Uher i David Němec dojeli v jednom kole. A jak A finále ? Kdo bude druhý a třetí za Radkem Flekem ? Jarda Kopecký nebo Marek Černý ? Radek Flek do jízdy nenastoupil. Marek Černý skončil v 6. kole. Byl ze hry venku. Jarda Kopecký ml. vítězí a bude druhý celkově. David němček pak třetí. Marek však nakonec skončil třetí celkově.

Za malou chvíli jdeme na vyhlášení. Budou se předávat ceny.

 

Závod máme úspěšně za námi. Pohodová atmosféra, počasí vyšlo nádherně. Já jsem si vyzkoušel něco nového a nakonec slavil úspěch v kategorii Yokomo GT. Už nyní se těším na další závod. Ten bude v Brně Bosonohy. Auto je nyní připraveno tak, jak se pojede dle pravidel i v zimě.

Na dráhu se nyní sjíždí jezdci na zítřejší Xray Onroad Challenge, který se zde pojede. Jako první dojel Jiří Janoušek s doprovodem.

Závod a report je definitivně u konce. Koukněte na foto a podrobné výsledky na MyRCM.