Předstartovní informace z týmu Masters

Igor Vlahovič


Přípravy nebyly nikterak složité. Nicméně nic se nezanedbalo. A jak se tedy tento tým připravil na nadcházející závod ?

Složení týmu je nyní jisté. A co více. Toto složení bude i v následující sezóně 2013. Zítra tak nastoupí tři piloti, tři mechanici v jednom a to: Igor Vlahovič, Oldřich Nekuža a Marek Pilát. Dále bude v týmu mechanik a později i pilot Radim Nekuža.

Podvozek je pro tento závod připraven dokonale a je zánovní. Byl připraven s ohledem na příští sezónu 2013. Podvozek má pouze takové úpravy, které mají pozitivní vliv na jízdní vlastnosti a usnadní tak pilotování i „méně“ zkušeným jezdcům. Jedná se o zadní sbíhavost 2°, přední rozbíhavost 1°, ALU kardan, olejové tlumiče. Podvozek je posazen cca 5mm nad asfalt. Jízdní vlastnosti o trochu zlepší kuličkový diferenciál na jedné z náprav.

Náhradní díly budou k dispozici, ale tým nepředpokládá výměnu. Jedná se o zánovní model, takže pokud nebude vážná kolize, neměl by být problém. Ostatní geometrie je pevně dána. Kuličková ložiska jsou samozřejmostí. A co elektronika v modelu ?

 

Regulátor: Robitronic Speed 2 Star 12T

Akumulátory: tým má připraveno cca 10 sad LiPo 2S o minimální kapacitě 5000 mAh. Nejedná se sice o nové baterie, ale svoji úlohu splní. Díky vyššímu počtu budou cyklovány méně a nebudou v tom vedru (dá se očekávat), tak trpět

Servo v modelu: digitální Sanwa

RC souprava: Spektrum DX3R

Nabíječe: hlavní je čtyřkanálový nabíječ od Hobby Kingu. Dále pak dva nabíječe do rezervy. Bude se nabíjet proudem 5A

Obutí: připraveno cca 6 sad bezdušových zánovních pneumatik typu Take Off, Ride, Sorex či Vtec. Díky očekávané vyšší teplotě přichází v úvahu tvrdost 30 a vyšší

 

Model je osazen přítlačným křídlem s karbonovým potiskem. Karoserie Ferrari 599XX s Evolution paketem od Ferrari dává vozu skvělé jízdní vlastnosti. A designová stránka vozu je také decentní a přitom agresivní. Červená metalíza z dílny italské automobilky nesmí chybět. Je tak zaručena autenticita tohoto GT vozu.

Role jsou jasné – všichni pilotují, všichni jsou mechanici a nasazovači. Závod začíná vedoucí týmu Igor Vlahovič. Kvalifikaci taktéž pojede Igor. V neděli ráno ještě proběhne týmová porada.

Zítra se tým Masters pokusí zúročit tuto přípravu. Uvidíme, jak se mu bude dařit na již třetím ročníku tohoto závodu – 10 hodin Tamiya TT-01 2012.