TRAXXAS XO-1, 6,5 km jízda, 100 mph, onboard kamera…

Igor Vlahovič


Toto video jsem objevil při mé další večerní návštěvě portálu Youtube. A nestačil jsem se divit. Pořád hledám rekordy s tímto podvozkem a nyní jsem narazil na kuriozitu.

Mnozí víte, že byla akce ONE LAP, kde jsem řídil model 1/10 ET po celou jednu délku Masarykova okruhu Brno. A to z pozice spolujezdce. Rychlost modelu Xray T2R byla 60 km/h. Takže po testování šasi TRAXXAS XO-1 mne napadla myšlenka, absolvovat s tímto RC supersportem jeden ostrý okruh Masarykova okruhu Brno. Ale nedovedu si představit jet plnou rychlostí třeba 160 km/h a řídit to podobně jako model Xray. Jelikož to není příliš jednoduché.

Jak jsem se ale přesvědčil, zřejmě to jde. Uživatel judgegixxer našel dlouhou a zřejmě hodně rovnou silnici. Pak nainstaloval onboard kameru za přední sklo karoserie (zřejmě ji lakoval jako novou) a pak postupně zrychloval a vše bylo natočeno onboard.

Jel i plný výkon a udržel model na silnici bez havárie. Ujel 6.5 km na jednu sadu akumulátorů, což je super výsledek = jedno kolo Masarykova okruhu bych dal teoreticky i já :-).

Když jede plný výkon, stačíte si všimnout jak ubíhá krajnice nebo spáry na silnici. Záznam je poměrně kvalitní a je to fakt šílený. Ten zvuk motoru při přidávání plynu…

Palec nahoru za tu jízdu bez kolize. Test proběhl v zimě = dobře se chladila elektronika.

Pravda – není podán důkaz, že ten model jel skutečně 100 mph. Ale i tak slušný výkon dle mého názoru. Ostatně, můžete to posoudit sami.

Kdyby na závěr byl záběr GPS nebo aspoň aplikace Traxxas Link s rychlostí, bylo by to 100% autentické. Ta rychlost ve videu byla zřejmě kontrolována na iphonu (ipodu) v aplikaci a pak dodána do záznamu.

TRAXXAS XO-1 je prostě model mnoha možností…