Kategorie 1/8 IC Track – jak dále

Martin Zvára


Možná už někteří z vás zaregistrovali tu skutečnost, že se před nedávnem odjel v Brně volný závod kategorie 1/8 IC Track. Po dlouhé době, jsme tak měli možnost zhlédnout tuto bezpochyby královskou kategori silničních spalováků, tzv. placek. Účast sice nebyla velká a na trati se objevily jak nové speciály, tak starší podvozky domácí výroby. Rozdíly ve výkonu a jízdních vlastnostech byly na první pohled jasné, ale o to v dannou chvíli vůbec nešlo.

Tato kategorie, která byla i u nás před několika lety velice rozšířenou, postupně zkomírala a to zejména kvůli finační náročnosti. Troufnu si říci, že v současnosti už tomu tak zdaleka nemusí být a dostupnost vhodných a cenově přijatelných komponentů nahrává znovuoživení této kategorie. Zejména cena obutí, mechových gum, je v současnosti velice přijatelná a ani cena motorů nemusí být nikterak přemrštěná, nehledě na možnost jezdit s tzv. Stockovými motory.

Nechceme v žádném případě aby se hned vytvořila panika, že by se mělo něco předepisovat, tak to né! Závodění bude volné, ale jezdci, kteří budou chtít a splňovat určitá kritéria, např. zmiňovaný stockový motor, budou hodnoceni v samostatném seriálu. Možná si říkáte proč stockový motor. Věřte, že to vychází ze zkušeností z okolních států, kde tato praxe funguje a to k maximální spokojenosti všech účastníků. Jde o to, že svezení s plackou osazenou tímto motorem je podstatně příjemnější, auto není tak agresivní, podstatně méně driftuje čímž  šetří kola a v neposlední řadě, je celkově šetrnější k samostatnému podvozku. Ostaně na již zmiňovaném volném závodě, jel se stockovým motorem vítěz Igor Lipták a nebylo pochyb o dostatečném výkonu motoru.

Budeme se snažit o vypsání závodu MČR a to buďto jednorázového závodu, ten by se mohl teoreticky uskutečnit ještě letos a nebo seriálu několika závodů, včetně již zmiňovaného jakého si ,,Stock poháru“.