RC expedice Pustá Kamenice díl 2.

Igor Vlahovič


Zde se na výpravu vydalo celé osazenstvo chaty. Cesta byla směr vesnice Pustá Kamenice, protože naše chata se nachází na samotě u lesa. A to doslova.

Prvně se uskutečnila návštěva oveček na místní farmě. Kupodivu se ovečky modelů Axial nebály a přišly si nebojácně pro svouji pochoutku v podobě pampeliškových listů.

Chvilku se jelo po asfaltové cestě. Pak se odbočilo za železničním přejezdem k nádraží. Tam se zjistily odjezdy vlaků směr Polička a tajnou zkratkou se šlo směr vesnice.

Se synem jsme se pak odpoutali od zbytku výpravy a zkoumali okolí místní říčky. Došlo, jak jinak, na brod. V této části se na jeden z modelů Axial namotalo ocelové lanko, schované ve křoví. Dalo docela práci model z tohoto sevření vyprostit.

Návštěva místního dětského hřiště, kde se odpočívalo, nesměla být vynechána. Zmrzlina, občerstvení atd. Prostě pohodička.

Dcerka Nela držela, byť jen krátce, model v rukou.

Ke konci naší cesty dlouhé 3 km došly v mojí RC soupravě akumulátory a cca 1,5 km se musel model nést (to je ostuda :-)). Syn byl lépe připraven, nebo spíše jsem jej lépe připravil.

V každém případě 3 km dlouhá trasa trvala cca se zastávkami 2 hodiny 15 minut. Z akumulátorů se příliš nevyjelo. 3,9V bylo napětí na článku po připojení k nabíječi po jízdě. Takže s kapacitou 5400 mAh se dá vyrazit na docela dlouhou expedici za předpokladu, že budete mít akumulátory v RC soupravě OK.

I z této výpravy je videozáznam.