RC expedice Pustá Kamenice díl 1.

Igor Vlahovič


Před začátkem první části expedičného reportu je potřeba opět pobavit čtenáře. Když jsem se vracel na místo dovolené po závodě MČR LS Onroad, měl jsem v hlavě souhrnný článek na téma těchto závodů. A jak tak o něm pořád přemýšlím, na chatě chci zprovoznit model syna. A ejhle… nesoustředím se a zapojuji akumulátor do regulátoru Tamiya 101BK opačně. Co se stalo ? Trochu se zajiskřilo a bylo hotovo.

Syn se ihned ptal, co mu provádím s jeho Axialem ? Já raději mlčel. Mezi námi modeláři, nebyl to můj první přepólovaný regulátor. Takže ani v té elektrice nejsem super eso, že…

Ale co nyní ? Kdyby to bylo na konci dovolené, neřeším to. Ale na začátku slibných RC expedic do širokého okolí malebné Vysočiny. Doma mám jeden náhradní regulátor. Ale trochu daleko. Nakonec jsem zapnul modelářské buňky a už jsem to měl jasné. Ještě po nehodě jsem si troufl zavolat panu Martinu Zvárovi, který má ve Svitavách modelářský obchod. Kromě toho také vede internetový obchod KL Technik.

Martin mne ujistil, že hned v pondělí můj problém vyřešíme. A bylo tomu tak. Chvíli to trvalo, protože Martin musel vše vyměnit, napájet na nový regulátor konektory atd. Znáte to. Navíc mi dodal regulátor přesně pro RC expedice s brzdou v neutrálu. Musel ho chudáka vyjmout z prezentačního modelu na prodejně.

Já tedy zanedlouho odjížděl plně modelářsky „uspokojen“ s o třídu lepším regulátorem. A díky přístupu společnosti KL Technik nyní mohu psát první řádky naší RC expedice Pustá Kamenice, díl 1.

Cesta začala u chaty, kde se zdokumentovali jezdci. Manželka vyrazila také a dělala i kameramana. Houby nerostly a tak nakonec většinu času trávila za kamerou.

Expedice vedla vyjetou cestou k lesu, dále jsme překonávali nástrahy lesa. Tam se natáčely zajímavé záběry. A byla legrace.

Pak jsme se objevili na paloučku a pak zase v lese.

Celou dobu jsme se těšili na železniční trať, kterou jsme i přejeli.

Potom navíc modely prorážely cestu hustou a vysokou trávou, aby se nakonec dostaly na pohodlnou asfaltovou cestu. Tam řídila i žena !!!

Video záznam je hotov, ale není možné jej nyní nahrát. Internetové připjení přímo z místa konání není ideální. Záznamy tak budou doplněny v souhrnu.

Dnes jsme urazili 3,1 km za 1:42 hodiny. Slušný začátek, ne ?