Mibosport Cup Blansko 9.6.2012

Igor Vlahovič


Je po osmé hodině a já jsem na dráze Blansko. A prší. Přesněji řečeno – poprchává a pak zase prší. Předpověď není ideální, ale snad to nějak dopadne. V každém případě dnes dostanu podvozek Yokomo do nové kategorie GT500, abych jej mohl otestovat.

Zatím je nás tu málo a všichni čekáme, jak se bude počasí vyvíjet. V bufetu je nyní „narváno“.

Je 9 hodin a stále prší. A dost.

Pár nadšenců stále čeká na vývoj počasí. Je to i Zdenko Kunak, Jarda Kopecký a další. Já zvažuji natočot HARD CORE záznam z jízdy model Honda NSX. Ale budu muset zavodnit.

Jinak budu mít k dispozici šasi Yokomo na testování.

V galerii uvidíte foto z vodního dovádění s modelem Tamiya TT-01E. Jel jsem za pozornosti ostatních 5 kol, než se model zastavil.

Po rozborce se nakonec regulátor odporoučel do věčných lovišť a co dodat ?

Na místě jsem pořídil nový regulátor a je zachycena jeho instalace a zprovoznění.

Nakonec jsem zjistil, že vodní dovádění mně stálo pouhých 1500 Kč. Nyní se připravuje video z této akce a nejvíce živo je zde v bufetu.

Je 12:00 a :

– je hotové video a nahrává se na Youtube

– vysušuje se dráha, protože již neprší (foto dodáme)

 

Dráha je vlhká a stále se čeká. Na dráze se prohání dřevěný bubeník, kterého řídí například Michal Bok či Kunák st. A zábavy je dostatek. I první formule vyrazila na trať.

Já už mám TT-01 složené a funkční.

Já natočil jízdu modelu Yokome GT500, který řídil Vojta Flek. A já již mám model půjčen od Michala Boka a příští týden se na něj podíváme zblízka, otestuji ho atd.

Stále se vyčkává na vývoj počasí a i když by 5 pilotů chtělo závodit, asi na nás dojde další déšť.

Je po 14. hodině a závod se bude konat. Sice v malém počtu, ale půjde o pohodvé poježdění. Já se jdu připravovat 🙂

V poněkud pozdější dobu probíhá prezentace, která bude za malou chvíli ukončena.

Ovšem je 14:30 a opět začíná kapat. A tak není opět nic jisté.

 

Kvalifikace – jedna na nejrychlejší kolo

F1 – Patrik Maňoušek vítězí před Milošem Klausem. Mimo soutěž jel Michal Bok s Yokomo GT500.

Stock – zde je nejlepšé Marek Černý. Druhý Marek Voda, pak Miloš Klaus a poslední Igor Vlahovič. Igor. Ten byl nejlpomalejší, ale celou dobu držel Miloše a Radka za sebou !!!. Igor najel 1,64 km a max rychlost byla 33,7 km/h. V modelu TT-01 jede Igor převod 58/24, motor TEKIN REDLINE 17,5T a regulátor Nosram v maximálním výkonu. Ale to jen díky vlhké trati. Ve finále to už bude jiné :-).

Modified – Adam Černý zajel nejrychlejší kolo. Ale pak jej potrápil David Němček, který má TQ na finále. Pojede tam také David Černý. Nebude chybět domácí Pavel Magda.

 

Výsledky je možné sledovat ZDE.

Finále 1 – pojedou se dvě a počítá se jedna nejlepší !!!

Formule 1 – TQ Patrik Maňoušek. Na start se postavil i Michal Bok s modelem Yokomo a hned se ujal vedení. GT na vlhkém povrvchu sedí lépe jak F+, byť je silně nedotáčivé. Já to zkusil a je to tak. Pokud nepočítám model Yokomo, pak vítězem tohoto finále je Patrik Maňoušek.

Stock – vítězí Marek Černý (TQ) následován Davidem Němčekem. Třetí Radek Voda, který odolával Igorovi s modelem TT-01. Igor, byť nejpomalejší v poli, ponechal za sebou rychlejšího Miloše Klause.

Modified – TQ David Černý. Ten i vítězí. Oba bratři Černí (Adam a David) dojeli takto: Adam Černý druhý, Pavel Magda třetí. David Černý dokončil finále na čtvrtém místě.

Tamiya TT-01 až bude mít daný převod a motor, pojede výborně. Zvuk je čistý a repas se vyplatil. Nové převody a očista snad pomohou k dobrému výsledku na dalším závodě 6h Tamiya TT-01 :-).

 

Finále 2

Formule 1 –  Patrik Maňoušek sestává vítězem této kategorie.

Stock – Marek Černý potvrdil vítězství v kategorii. David Němček bude druhý. Třetí v kategorii bude Radek Voda. Ale… tuto jízdu bojoval o centimetry s Igorem. Igor držel stopu a Radkovi to občas uklouzlo. Mezi nimi byly i nejmenší rozdíly.

Modified – zde se dalo očekávat vítězství Davida Němčeka. A bylo tomu tak. Adam Černý druzhý v jízdě, třetí Pavel Magda.

 

Jinak na foto uvidíte Tamiya TT-01 s karoserií Honda NSX a vedle ní pak Yokomo GT 500 s karoserií Nissan Nismo GT. Není to nádhera ? Oba modely vypadají reálně a i na Yokomo bud více jak 10 karoserií. A budou kitově zpracované. A do toho já jdu. Už jen proto, jak to vypadá.

Příští týden se podíváme na zapůjčený model a projedeme jej, otestujeme. Pak bude video manuál ze stavby nového šasi, včetně lakování karoserie. To pak zhruba do 14 dnů.

 

Výsledky závodu:

F1: Patrik Maňoušek, Miloš Klaus

Stock: Marek Černý, David Němček, Radek Voda

Modified – David Němček, ADam Černý, Pavel Magda

 

Video na závěr: Yokomo GT 500 v akci na dráze Blansko. Řídil jej Vojta Flek