Astra Nitro Cross 2012 startuje

Igor Vlahovič


Do areálu jsem přijel po 17. hodině a ten se ještě tvářil prázdně. Ale to se během zítřka změní. Dnes ještě vrcholí poslední přípravy před příjezdem prvních startujích. A jejich počet bude opravdu vysoký a bude přesahovat číslici 100 zcela jistě.

A na co se mohou závodníci, mechanici, manažeři a VIP členové těšit ?

Areál je opět připraven na 100%. Nebylo tomu jinak ani minulý rok. Tento rok však přijede i majitel projektu Neobuggy a tak nyní bude ještě více vše jako ze „škatulky“. Pokud se závod vydaří po všech stránkách a bude se líbit, není vyloučeno rozšíření seriálu Neobuggy do ČR. Ale to je zatím ještě jen v představách. My jsme na začátku celé akce.

Každopádně jsem prošel celý areál a zjistil že:

– dráha je opravdu rozlehlá a perfektně připravená včetně zavlažovacího systému

– ozvučení velmi dobré

– vyhrazen prostor pro diváky

– připraven velký stan pro jezdce a mechanikyhttps://www.masters.cz/admin/web/stranky/clanky_edit/126/2861.html

– velké parkoviště pro karavany a přívěsy

– WC plus mobilní WC

– občerstvení a bar se slunečníky

– prostorná a krytá tribuna

– místo pro technickou kontrolu

– místo pro čištění modelů po jízdě

– místo pro přípravu modelů před startem

– technická kontrola

– obrazovky pro sledování výsledků

– wifi

 

V areálu jsou již první startující. A to i ze zahraniční. Ale hlavní nápor se očekává až zítra během dne. To už budé možné trénovat na připravené dráze.

Zatím se opravdu ještě dolaďují poslední detaily a na tom pracují členové ARC Slavkov a další lidé. Restaurace již funguje, tak jako bar.

Zde máte kráté video z příprav areálu. To zde panuje ještě klid. Zítra už se tu rozburácí motory modelů buggy 1/8 nitro a elektro.

 

Já ještě zvažuji, kde budu mít své stanoviště redaktora. Zřejmě v prostorách restaurace. Pro případ deště a velmi slunečného počasí. Po celý víkend budu fotit a natáčet. Na konci pak bude možné dodat DVD se všemi fotkami a pořízenými videozáznamy. Pro účastníky se tak otevírá cesta získat památku na tento velký a nevšední závod. Tak jako minulý rok zvažuji natočit starty všech finále. Tedy od A do Z a MAIN FINAL pak dokumentovat její průběh až do samotného konce.

Možná proběhnou rozhovory s některými jezdci, plánuji natáčení záběrů z různých pozic. Již dnes jsem obcházel trať, abych si to prohlédl.

Pro dnešek tedy zatím tyto základní informace a foto z příprav celého areálu. Online report začne v sobotu ráno a bude doplňovat online výsledky na webu MyRCM.