Youtube má také podrobné statistiky

Igor Vlahovič


První video jsem na portál Youtube nahrál dne 9.4.2009. Do dnešního dne jsem natočil, zpracoval a uveřejnil 1154 videí s růzbou RC problematikou. A pak jsem začal studovat podrobněji celý vývoj. Opět jsem obdržel spoustu údajů a informací o tom, zda se videa líbí či nikoliv. Která jsou nejsledovanější a odkud se nejvíce lidé dívají. Těch údajů je zase spousta, ale napoví vám z delšího časového úseku, jak jste na tom.

Takže jen ve zkratce:

– celkem se na moje záznamy podívalo 470 759 „diváků“

– 671 lidí kladně ohodnotilo palcem nahoru některá videa

– 120 nahrávek se naopak nelíbilo

– 253 videí bylo okomentováno

– nejsledovanější bylo video Jumpers – Astra Nitro Cross 2010 se 75 478 přístupy. Toto video se líbilo 36 lidem a 13 jich komentovalo. 5. lidem se video nelíbilo.

– videa sledují z 92% muži

– nejvíce diváků je z ČR, na druhém místě jsou USA

 

Údajů je samozřejmě mnohem, mnohem více a vy je můžete rozebírat. Každopádně jsem si mohl udělat obrázek o prozatímní práci v této oblasti a že převyšují kladné ohlasy než ty záporné. Do galerie jsem zařadil pár údajů vytažených ze statistiky Youtube.

Faktem zůstává, že práce redaktora všeobecně je založena i na studování statistik všeho druhu. Poněvadž dle toho je pak možné hodnotit a plánovat další postup práce s ohledem na obsahovou stránku.