9 SKAL – prezentace RC modelů pro společnost HELIOS

Igor Vlahovič


Co na napsat na úvod této zdařilé akce ? Jedním slovem se povedla a všichni si užívali jednak adrenalin v podobě hazardních her v casinu, ale také při jízdě s RC modelem na vytyčené trati.

Asi není potřeba se nějak podrobně rozepisovat o průběhu celého dění, protože zejména po zahájení se scénář „opakoval“. No ono opakoval 🙂 Každá jízda byla naprosto odlišná a jízdní styl závodníků byl někdy velmi originální. Ale nepředbíhejme.

Na hotel jsem s manželkou dorazil ještě před 18. hodinou. Ten se nachází v krásné krajině na Vysočině cca 80 km od Brna.

Prvně jsem se pozdravil s hlavní koordinátorkou akce a kolegyní, kde jsem dohodl vše potřebné.

Prvně měla probíhat soutěž na hotelové terase a nadále pak uvnitř ve vstupní hale. Ale postavit na dvou místech stejnou dráhu by bylo náročné a my jsme potřebovali dráhu 100% stabilní pro měření výsledků.

A tak nakonec vše dopadlo tak, že z terasy jsem depo a prezentaci přemístil již přímo dovnitř, zde postavil a vytyčil trať. A kdo měl zájem jezdit volně, mohl tak učinit na parkovišti před hotelem nebo v přilehlých prostorách hotelu.

Akce oficiálně začala v 19 hodin a do této doby bylo vše připraveno. Já i žena jsme se stačili ještě posilnit výtečnými pokrmy a pak již nebyl čas na nic.

V našem závodním depu bylo stále plno a počáteční ostych některých lidí byl vystřídán nebývalým zájmem. A tak se na startu postupně vystřídali snad všichni zaměstanci společnosti Helios a to jak muži, tak i ženy.

Každý zájemce byl nejprve seznámen s tím, jak se RC model Axial SCX-10 ovládá, pak si mohl zkušebně projet okruh a potom se jelo již na ostro. Čas byl měřen a zapisován do tabulky výsledků. První tři nejrychlejší si pak odnášeli krásné ceny.

Moje žena natáčela, fotila a snažila se také sdělovat základní informace. Ty dostala po cestě na tuto akci :-). Složitější informace byly však v mojí kompetenci.

Kromě závodu samotného se testovaly modely venku, kde největší úspěch sklízel model Tamiya CC-01 i s osvětlením a pak závodní hobby podvozek Tamiya TT-01E. Zde si piloti zkoušeli jezdit vyšší rychlostí a líbil se i řízený smyk.

V malém prostoru haly se jezdilo ponejvíce s Losi Micro Rally podvozkem a to v plném výkonu.

Kromě závodění lidé zažívali adrenalin v casinu, kde se hráli hazardní hry a opět se na závěr vyhlašovali ti nejlepší a „nejbohatší“.

Co se týče zájmu o informace ohledně RC modelů, bylo jich mnoho a nelze je zde všechny vyjmenovat. Hlavní však byl zájem o cenové rozpětí a srovnání s klasickou RC hračkou.

Nejen muži, ale i ženy byly výborné v řízení RC modelu na vytyčené trati. Mnozí si řeknete, proč zrovna jízda s nejpomalejším modelem. Ale musíte vzít v úvahu absolutní začátečníky, kteří měli problém i se směrem jízdy. Kromě toho byl prostor omezen a i v této pomalé jízdě se některým nedařilo stopu držet tak, jak bych si představoval :-).

Někteří za modelem i pocházeli, aby se jim nepletl směr. Ostatně to později uvidíte na videu z této akce.

Akce byla zakončena v 22:30, kdy jsem vedení předal výsledky závodu a došlo k vyhlášení třech nejlepších jezdců a protože mezi nimi nebyla žena, byla vyhlášena zvláště. A jak to dopadlo ?

 

1. Richard Kozák, čas 16.62

2. Lukáš Novák, čas 16.63

3. Jan Vačviric, čas 17.39

 

Pozn: pan Petr Havlíček se sice umístil na třetím místě, ale zaměstnanci pořádající společnosti Asseco nemohli býti zařazeni do soutěže !!

 

Nejlepší žena v poli:

Jana Křišťáková, čas 18.05

 

Níže máte seznam všech soutěžících, včetně časů:

Jméno Příjmení Čas na kolo
Richard Kozák 16.62
Lukáš Novák 16.63
Petr Havlíček 17.33
Jan Vačviric 17.39
Roman Švéda 17.45
Jiří Mareš 17.55
Petr Děd 17.58
Vladan Zálejský 17.57
Jiří Čechora 17.65
Jan Tůma 17.71
Václav Sýkora 17.71
Antonín Šejvl 17.72
Jana Křišťáková 18.05
Ondřej Badal 18.11
Jiří Vydra 18.20
Josef Kinský 18.52
Jiří Koudela 18.52
Rostislav Klemsa 18.64
Jiří Cába 19.03
Václav Netušil 19.07
Josef Zemek 19.26
Jan Paštika 19.41
Ivana Birtová 19.69
Tomáš Kouřílek 19.75
Jana Webr 20.63
Alena Marušincová 20.88
Silva Wernerová 21.13
Jana Kašíková 21.62
Zdenek Hepner 22.29
Michaela Havlenová 24.10
Monika Musilová 27.85
Renata Rychtaříková 28.24

 

Poslední fotky za vítězi závodu jsou ti nejlepší v casino hrách. Pořadí foto je od třetího do prvního místa.

Tak  to je zřejmě vše. Více napoví fotogalerie a níže uvedený záznam.