Velikonoční Open Race 2012 a test pneu LRP

Martin Zvára


Součástí tohoto závodu byla možnost pro všechny účastníky, zdarma vyzkoušet nalepené a připravené pneu LRP.

Jelikož dráha v Horním Jelení nabízí různorodé povrchy, tvdrdá hlína, beton, dřevo, ale i místa s měkkým nevyježděným povrchem, bylo testování opravdu zajímavé.

Jednoznačně nejvhodnější gumou je KAMIKAZE , která se dle mého hodí na většinu našich tratí. Má příjemnou akceleraci a dobré boční vedení.

Další pneu, které se podařilo vyzkoušet byly HARAKIRI , ty se ukázaly jako velice dobré na měkké hlíně a zejména na místech, kde byla větší vrstva prachu, nebo vyježděné hlíny. Pokud byly úplně nové fungovaly dobře i na hladkém betonu.

Jelikož nám později začalo pršet nastala možnost odzkoušet i SUICIDE , ty se ukázaly rovněž jako velice vhodné a to jak na lepivém blátě, tak i na mokrém, hladkém betonu. Vůbec se nezalepovaly a vykazovaly velice dobrou trakci.

Dále jsme připravili i pneu BANZAI , ale na ty nedošlo. Tyto pneu   doporučuji používat spíš na vyježděné nerovné dráze, kde jsou buggyny náchylné na převracení.

Co se týká jednotlivých směsí, tak je na každém, která mu bude nejvíce vyhovovat, zde neexistuje jednoznačný recept. V nabídce jsou Medium(nejtvrdší), Soft (střed) a SuperSoft (nejměkkčí směs).