Xray Holešov 24.3.2012 report na PX Racing

Igor Vlahovič


I tuto sobotu se uskutečnil další závod Xray Challenge, sezóna pomalu vrcholí, za týden se bude pořádat Mistrovství České republiky, a tak je tato dráha v poslední době docela oblíbená. Tentokrát se ale jel i Mibosport Cup v Hrotovicích, Xray Challenge v Praze a Le Mans série v Ostravě. Proto byla účast o něco chudší. Závod to byl však na oko moc pěkný. Nechyběli jak domácí jezdci: Ludvík Kurečka, Petr Novotný, Tomáš a Martin Markové a další známá jména těchto závodů. Co však bylo největším překvapením kategorie Stock, a snad i celého závodu se dočtete níže. Celkem se teda zúčastnilo 55 jezdců.

Stock

Ve Stocku si TQ vyjel Tomáš Marek, který měl v předchozích závodech trochu smůlu. Druhý byl Dušan Vičánek a mohl pomýšlet na útok na první příčku. Z 3. místa startoval Láďa Lebánek, kterému se velice (ale opravdu velice) dařilo. V první jízdě se dostal před Dušana, ten měl však pár smolnějších okamžiků a propadl se dozadu. Tomáš Marek ale Láďovi šanci nedal a držel si náskok. V druhé jízdě ale nátlak nevydržel a jízdu Láďa vyhrál. V té 3. rozhodovaly pevné nervy, Tom vedl se slušným náskokem, ale zbytečně chyboval, čehož Láďa hned využil a dostal se do čela. Náskok udržel a poprvé tak stanul na příčce nejvyšší. Veliká gratulace!

Modified

Když už víte, co bylo tím překvapením závodu, tak se podívejme na Modified. 13 závodníků v poli, mezi špičku patřil Kuba Šimurda, Libor Vévoda a i jeho mladší brácha Michal, který také předvedl své kvality a v poslední době se hodně zlepšil. Michal Abrahámek a Ludva Kurečka, Petr Novotný také nechyběli v Ačku, které ještě doplnili také Pavel Novotný a Filip Pykal. První jízdu Kuba vyhrál s náskokem, o druhou pozici bojoval Libor a Michal Abrahámek, nakonec v poslední zatáčce šli oba dva do mantinelu, ale Michal cílovou pásku protnul o chvilku dříve. Ludvík Kurečka byl 4. Ale v dalších jízdách měl problémy s elektronikou a celkově skončil až 6. Pavel Novotný se tak dostal na 5. místo za Michala Vévodu, naopak Petr měl docela smůlu a dojel celkově až 7. A jak to bylo na stupních vítězů? Stupínek nejnižší patřil Liborovi Vévodovi, 2. místo Michalu Abrahámkovi a 1. místo a senzační výkon nám ukázal Kuba Šimurda! Všem 3 patří gratulace.

World GT

V této kategorii jelo pouze 6 jezdců a bylo to nejmíň ze všech kategorií. V poslední době je tato kategorie na ústupu, loni či před 2 lety jezdilo mnohem více jezdců a i větší jména. Nicméně jak TQ, tak i vítězství si vyjel Mira Dolanský, konkuroval mu však jen Peťa Sekula, 3. příčku si vyjel Adam Černý, za ním byl pak Kuba Černý, oba dva spolu bojovali a nejeli vůbec špatně, na první 2 však nestačili. 5. místo byl Honza Kupský, a místo poslední zbylo na Davida Černého, už 3. s tímto příjmením. 🙂

Formule

Zde dominoval celý den Petr Novotný, moc závodění v popředí nebylo k vidění, druhý jezdil Mira Křížek, dále potom s větší mezerou Toníček Pospíchal. Kategorii jsem moc nesledoval, takže více se dozvíte zde.

Hobby

Na první příčce nenajdete nikoho jiného než Romana Štalmacha. Tentokrát mu však stíhal David Černý, druhou jízdu i vyhrál, ale v 3. jízdě dojel 3. a Roman tak slavil další výhru. Peťa Macháček skončil na 3. příčce, což je taky pěkné od toho mladého jezdce. Celkem se zúčastnilo 10 jezdců a tato kategorie, která je určená pro začátečníky nebo jen jezdce, kteří netouží po rychlejších vozech, docela získává na popularitě. Na MČR se také bude pořádat a jsem zvědavý na výkony jezdců.

Tak už víte, jak to zhruba dopadlo. Za týden se na Vás některé těším na MČR, nebo na jiných závodech. Galerii fotek od Kuby Šimurdy naleznete ZDE.
Celkové výsledky jsou na MyRCM.