Nové převody pro Mini Z

Luděk Aschenbrenner


Uplynulou sobotu si tento produkt odbyl mimořádně úspěšně svoji závodní premiéru v modelech sourozenců Vítámvásových na závodech Moravsko-Slovenského poháru v Půchově.  Podle slov mechanika úspěšného teamu je rozdíl mezi lisovanými převody Atomic a strojařskou kvalitou ALsracing obrovský a je poznat okamžitě. Modely s odvalovanými převody vykazují především klidnější, tišší chod s výrazně nižším podílem vibrací. To vše pochopitelně ovlivňuje i klidnější a přesnější jízdu modelů, nemluvě o prokazatelně lepší životnosti odvalovaných soukolí. Tyto převody dosud vyráběly pouze dvě firmy na světě a to Reflex Racing a PNracing. V jejich nabídce jsou ale pouze typy s tzv. jemným modulem (DP64) ovšem my nabízíme kompletní škálu převodů včetně originálního modulu mini-z M0,5. Pochopitelně je vše přesně obrobené na švýcarských odvalovacích strojích na ozubení. A co víc jako první na světě vyrábíme do těchto modelů pastorky z nesmírně kvalitního plastu zvaného Ketron. Jeho pevnostní vlastnosti znatelně převyšují i jinak velmi kvalitní Delrin. Pochopitelně k dispozici máme i pastorky kovové z mosazi.

Aktuální nabídka je následující:

  • Pčevodová kola modul DP64 (jemný) z delrinu v počtu zubů 52T, 53T a 54T (připravují se, pokud bude o ně zájem ještě i kola 50 a 51 zubů)
  • Pastorky 9T a 10T (modul DP64) z bílého a černého Delrinu a dále z Ketronu (připravuje se podle zájmu i výroba pastorků 8T a 11T). Vedle těchto plastových jsou k dispozici i mosazné opět v rozsahu 8-11 zubů
  • Převodová kola v modulu 0,5 s počtem zubů 41T, 42T a 43T které jsou z delrinu a pochopitelně odvalované.
  • Pastorky k těmto kolům nabízíme prozatím pouze kovové (mosaz) s počtem zubů 7T, 8T a 9T. Tyto pastorky jsou v sortimentu již delší dobu ale věřím že teprve s odpovídajícím kvalitním odvalovaným spurgearem teprve vynikne jejich kvalita a přesnost.

Zbývá jen dodat že středový průměr všech kol je 7mm a je tedy standartní na běžně používané kuličkové ložisko MR74. Kola jsou ideálně určena pro pět ks kuliček s průměrem 2,38mm a jsou pro odlehčení dále odvrtána. Lze ale objednat i kola ve standartní konfiguraci na 10 kuliček, což je ovšem zbytečně těžké řešení….

Vlastní vzhled a provedení je zcela jistě dobře patrné z přiložených foto. Kola i pastorky lze objednat na e-shopu. Spurgear stojí 119,- Kč a pastorky podle provedení od  49 do 99,- Kč.

Další informace a foto ZDE.