RC epedice spojená s geocachingem

Igor Vlahovič


Že existuje něco jako geocaching, jsem do dnes netušil. Naši známí nás dnes do tohoto taje zasvětili. A to velmi zajímavé. Jen cituji:

„Geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, spojující prostřednictvím internetu tisíce lidí po celém světě. Funguje díky přesnosti dnešních GPS systémů a možnosti výměny informací o nově založených skrýších mezi účastníky hry. Ti pak mohou s délkovými a šířkovými souřadnicemi skrýše vyrazit na lov. Odměna za nalezení se většinou ukrývá uvnitř plastikového kontejneru nebo zavařovací sklenice.“

Více informací ZDE.

A tak jsme společně prošli okolí Klajdovky, vysílač Hady a hledali místa s překvapeím pomocí GPS souřadnic. To vše za účasti dětí, které jely s RC modely.

Zejména Honzík Baňař byl velmi šikovný. Nejprve jel se svám RC modelem (hračkou) a tak velmi brzy došla baterie. Proto sem mu zapůjčil svůj Axial SCX-10 a za malou chvíli byli oba kamarádi.

Překvapila mne šikovnost juniora a že dbal mých pokynů. Opět se mi potvrdila myšlenka, že RC expedice je dobrým startem do RC modelů.

Rodiče Honzíka mají do budoucna o dárek postaráno.

Jízda s modely v občas náročném terénu s vědomím, že hledáte schránku s překvapením, to dává celé expedici zcela jiný rozměr.