Mibosport Cup 24.3.2012 online

Igor Vlahovič


Zdravím Vás z posledního a závěrečného závodu Mibosport Cup presented by Yokomo. Tento závod je situován jako dvoudenní, kdy kategorie TC Open jsou na dva dny a ostatní kategorie se jedou pouze dnes, včetně finálových jízd.

Já jsem zvolil kategorii Tamiya Cup. Zde si opět budu hrát s mini DV80 kamerkou. GT se nejedou kvůli účasti. Formule je rozebrána a Xray T2R je připraven na ONE LAP.

Ale i v Tamiya Cupu si užiji legrace a údajně zde jezdí vynikající jezdec junior a jsem na něj zvědav.

Účast je slušná, ale neatakovala rekordy z minula. Vy se můžete těšit na videaz buggy a ostatních kategorií.

Zatím jsem zde nezahlédl Ronalda Vokera. Ale možná je ještě na hotelovém pokoji.

Ovšem nechybí Juraj a Martin Hudy, Zdenko Kunak a i další zahraniční jezdci. Měl by zde být i David Ehrbar.

Já jsem musel otupit sekundovým lepidlem přední kola, neboť se model v některých částech dráhy převracel. Nyní je to již naprosto v pořádku. A již jsem otestoval kamerku a budu ji postupně umísťovat na model snad na všechny strany.

Jezdci trénují na obě strany – tedy na offroad i onroad. Kategorie bude čítat asi 12 jezdců, a to bude kamerka asi dost často mimo model. Ale ona je opravdu hodně odolná a nemám strach.

Dráha je poměrně technická a jede se protisměr. O to bude dnešní závod zajímavější.

Ronald Völker ještě nedorazil do depa. Zřejmě ještě odpočívá po včerejším dni.

My jdeme na rozpravu.

Na rozpravě se sdělilo ve potřebné a hlavně harmonogram celého závodu. V galerii máte první foto a my jdeme závodit.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – Kája Novotný neztrácí formu a i zde ihned ukázal, že 2WD buggy mu svědčí. Dominik Šulc a Radovan Rusinko již jsou vyrovnáni, ale na Káju nestačili.

Buggy 4WD – 3 kvalifikační skupiny. Každá bude mít zcela jistě své favority. V té první to byl Jaroslav Vala. Ale náskok si nevybudoval. najel stejný počet okruhů jak soupeři. Petr Kristek, Vladimír Šulc a Matěj Šulc najeli to stejné. Další skupina najela o okruh více. Petr Hanák, Marcel Dostál či Dominik Mašek ve stejném kole. Kája Novontý, Radek Flek, Erik Margony, Juraj Hudy jeli v poslední skupině. A také Václav Strupek. I zde byly výkony brilantní.

Formule – Weber Herbert opět převálcoval otatní soupeře. Patrik Maňoušek ovšem pměrbě stačil Lukáši Hanákovi. Pole uzavřel Miloš Klaus, ten na jízdu nenastoupil.

Tamiya Cup – zde se dala čekat převaha Igora Vlahoviče. Ale nebylo tomu tak. Miloš Klaus dojel se ztrátou pouze 5 sekund. Igor měl nyní kamerku na přední části vozu. Petr Novák dokroužil třetí. Igor natáčel své soupeře, občas před kamerkou přeletěl model atd..  Patrik Maňoušek je již jistým vítězem Tama Cupu.

TC Open – první skupina byla hodně destruktivní. Jezdci mají velké rozdíly v rychlostech a dovednostech.  A proto to tak vypadá. Marek Kovář si vedl nejlépe v té první skupince. Ve druhé Tomáš Lipták pokořil Juraje Hudyho a kolegy. Já pak sledoval a natáčel jízdu Ronalda Völkera a bude se večer na co dívat. Nebyla chvíle či prostor, kde by byl náznak chyby nebo zaváhání. Za ním dojeli Martin Hudy a Zdenko Kunak. Ronalda stihl projet smyšku ještě před soupeři. Video bude na tomto místě večer.

Prohodil jsem pár slov s Patrikem Dworschakem, který společně se společností LRP dal k dispozici jeden z nejsilnějších střídavých motorů k mým testům na okruhu v Brně. Bavili jsme se i o nadcházejícím Porseche Cupu MČR LS Onroad a tato sezóna bude velká. I já ji budu jezdit a prezentovat ji. Zatím to tak předběžně vypadá.

""

Ronald Völker s připraveným modelem Yokomo v depu

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – Kája Novotný jede v 2WD buggy opravdu s citem a rozumem. Proto mu byla odměnou první pozice.  Za ním dojel Radovan Rusinko.

Buggy 4WD – Jarda Vala najel 12 okruhů a dokončil kvalifikaci na prvním místě. Stejný počet okruhů najel i Matěj Šulc. Otec pak za ním. Papírově nejlepší skupina opět ukázala, že to s buggy umí. Kája Novotný s dostatečným náskokem před Radkem Flekem či Jirkou Márou. Erik Margony ny místě čtvrtém.

Jinak online výsledky můžete sledovat přímo ZDE.

Formule 1 – Herbert Weber opět v čele. Jiří Groch se ztrátou dvou kol za Weberem. Patrik Mańoušek jede dvě kategorie a zde se mu poměrně daří. Miloš Saturka zakončil jízdu po třech kolech.

Tamiya Cup – Igor Vlahovi umístil kamerku před zadní křídlo a natáčel Miloše Klause v souboji. V půlce limitu došlo ke kolizi a kamerka se odporoučela a vypnula se. Nicméně záznam se zachoval a bude co ke stříhání. Miloš Klaus první, Petr Novák a Igor třetí. Ale jízda mezi všemi modely stojí opravdu za to.

TC Open – Lukáš Gombík vítězí před Kovářem Markem. Ale jízda opět hodně drsná a některé modely opět nedokončily jízdu (například Karel Štěpánek). Tomáš Lipták, Juraj Hudy, Igor Lipták – trio ze Slovenska v popředí druhé skupiny. V další jsem natočil Martina Hudyho v akci. I on jede bravurně s modelem Xray. V další kvalifikaci se podíváme na mladého Zdeno Kunaka.

""

Martin Hudy na tribuně

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – Kája Novotný stále s náskokem před soupeři. Matěj Kovář nyní poslední a na tribuně byli pouze 4 jezdci.

Buggy 4WD – Jakub Kratochvíl a Tomáš Kristek dokončili jízdu až za svými kolegy. V popředí první skupiny stále Jarda Vala. Petr Hanák si pohrál se soupeři v třetí kvalifikaci. Nechal za sebou Marcela Dostála či Ivo Gombíka. Tuto kategorii jede i mladičký Vojta Flek pod vedením bratra Radka. Velmi vyrovnaná byla další skupina v čele Strupek Václav před Kájou Novotným a Erikem Margonym. Erik se nyní buggy věnuje více a je to poznat na jeho výkonu, který jde směrem nahoru.

Formule 1 – Herbert Weber má TQ na finálové jízdy. Jirka Groch bude stát za ním a třetí Jarda Sattler. Jelikož je Formulí poměrně hodně, finále bude zaímavou záležitostí.

Tamiya Cup – TQ v této kategorii získal i s kamerkou na modelu Igor Vlahovič. Kdyby Miloš Klaus nechyboval, mohl by Igora dostatečně potrápit. Za Igora se na startu postaví Petr Novák. Jinak kamerka je nejklidnější na boku tvrdé lexanové karoserie. Takže každou finálovou jízdu bude kamera pokaždé na jiném místě. Ale těsně u země a bude vidět i práce předního kola. Radka Vodu provázely po celou dobu kvalifikací technické problémy s modelem.

TC Open – slovenští jezdci dominují ve skupině. Do toho pak hovoří Adam Dubák a Werner Schmitzer. V čele je stále Ronald Völker a následují ho Martin Hudy a Zdenko Kunak. Toho jsem nyní také krátce natočil. Aby jste viděli styl jízdy třech nejlepších. David Ehrbar dojel za Zdenko Kunakem.

""

Zdenko Kunak v depu při úpravě obutí

 

Závod vede Vojta Novický a závod nemá prodlevy a vše jede dle harmonogramu. Hlásí pořadí, kontroluje styl jízdy.

 

Kvalifikace 4 – zde již pokračují pouze kategorie buggy a TC Open

Buggy 2WD – Novotný Kája asi nenajde přemožitele. Matěj Kovář jel tuto jízdu společně s Kájou. Ostatní neměli zájem.

Buggy 4WD -zde za pozornost stojí mladý Vojta Flek, který začínal na modelu 1/18ET, tuším že otestoval i 1/10ET a nyní ho vidíme na závodě s buggy 4WD. Novotný Kája, Václav Stupek a Erik Magony jsou v čele.

""

Vojta Flek na tribuně v kategorii buggy 4WD

 

Formule 1 FINÁLE 1 – Herbert Weber skončil dříve než začal. A tak se ujal vedení Patrik Maňoušek a vítězí. Jiří Groch druhý, třetí Jarda Satler.

Tamiya Cup FINÁLE 1 – minulý závod jel údajně výtečně.  O kom je řeč ? O mladém jezdci Radkovi Vodovi. Radek dokončil první finále na čtvrtém místě !!! Igor Vlahovič na finále z první pozice kamerku Mini DV80 na vozu Mazda RX7.  A vítězí. A to stačil v průběhu jízdy natáčet nehody, auta v protisměru atd..  Miloš Klaus druhý, Petr Novák třetí. Na další jízdu bude kamerka směrem dozazu.

""

Radek Voda před první finálovou jízdou

TC Open kvalifikace 4 – podíváme se, kdo se umístil na prvních pozicích v tomto kole: Ivo Gombík (kdy Karel Štěpánek vyletěl z tratě), Tomáš Lipták. Ve vedení je Ronald Völker. Ronald jezdí i best lapy.

 

Kvalifikace 5

Buggy 2WD – v této jízdě opět pouze tři piloti na tribuně. Dominik Šulc s dostatečným náskokem před druhým Radovanem Rusinkem

Buggy 4WD – zde se konečně na první pozici dostal i Matěj Šulc. I když Jarda Vala podává stabilní výkon. Jízda byla velmi vyrovnaná  a kromě Petra Hanáka najelo dalších 5 jezdců  14 kol. Na špičce se drží Kája Novotný.

Formule 1 FINÁLE 2 – německý pilot opět pro potíže nedokončil. Patrik Maňoušek s nalomeným křídlem musel zpomalit,  a tak se ujal vítězství v této jízdě Jiří Groch. Lukáš Hanák druhý, třetí Jarda Sattler.

Tamiya Cup FINÁLE 2 – Igor točil vše, co se dělo za modelem. Ale záznam se nezapsal. Nicméně oslavuje vítězství. Miloš Klaus bude celkově druhý. Ale super jízda Radka Vody udělá ještě poslední finále napínavé. Bude Radek třetí ? Na svém třetím závodě v životě ? Uvidíme.

TC Open kvalikace 5 – v depu hovořil Marek Černý s Ronaldem Völkerem. Zřejmě o nastavení modelu. Já nasazoval jízdu TC Open a tato skupina vypadala podobně jako v Tamiya Cupu – nehody, nárazy do mantinelů. Vyšší skupiny na tom samozřejmě byly lépe. Už nyní je jasné, že na zítřejší finále bude TQ pozice patřit právě Völkerovi. Každopádně já na zítřejším závodě nebudu přítomen, a tak doporučuji sledovat průběh na webu MyRCM.

Níže máte průběžné pořadí TOP 10:

1 Völker Ronald
2 Hudy Martin
3 Kunák Zdenko
4 Ehrbar David
5 Lipták Tomáš
6 Černý Marek
7 Flek Radek
8 Hudy Juraj
9 Nemček David
10 Lipták Igor                              

 

Formule 1 FINÁLE 3 – Herbert Weber dokončil poslední jízdu na prvním místě. Patrik Maňoušek druhý a Jirka Groch třetí. Vypadá to, že Patrik by měl být i na bedně celkově.

Tamiya Cup FINÁLE 3 -akce střídala akci. Igor Vlahovič jezdil před soupeři a natáčel je. Přitom všem Radek Voda dojel tak, že bude dnes třetí !!! Gratulujeme. Jo a záznamy z finále se podařily !!!

""

I na tomto závodě nechyběla na modelu redakce mini DV80 kamerka


Dnes tedy závod končí. Nás čeká vyhlášení výsledků závodu Formule 1 a Tamiya Cup a i závěrečné vyhlášení vítězů těchto kategorií.

Zítra pak závod pokračuje kategoriemi buggy a TC Open.

Večer  budou nahrána videa z dnešního dne.