Xray Nosram Holešov 10.3.2012 online

Igor Vlahovič


Co napsat na začátek tohoto reportu ? Snad jen to, že je březen 2012 a za necelé tři týdny mě čeká ONE LAP na Masarykově okruhu Brno. Rozeslal jsem všem zúčastněným harmonogram a například redakce ČT1 si již velmi těší. Příští týden se polepí model Gallarda reklamou sponzorů a náš tým je připraven na 100%. Tak a teď už k závodu.

Opět nás čeká poměrně slušná účast. Dle přihlášek je každá z kategorií dostatečně obsazená. Dráha se otevřela opět v 6:30. V tuto dobu se již na dráze prohání první modely. Zatím bez řízeného tréninku. Ten přijde později.

Petr Rovný opět vyhořel, a to doslova. Napájel regulátor, šel jej vyzkoušet a opět konec závodu. Dokonce se mu odpájel kabel. A to vše bylo nastaveno na ZERO. Kdy tyto útrapy skončí ?

Již probíhá organizovaný trénink. I když dnes není takový přetlak.

V GT se na nás přijel podívat Tono Sloboda. A dále pak další jezdci ze Slovenska. Měl přijet David Černý s kolegou, ale nemoc mu to nedovolila.

Jinak sestava jezdců je beze změny. Na listině jsem žádné nové tváře neviděl.

Já projel Serpent S100 a žádná změna. Auto jede skvěle a to jsem na něj od posledního závodu nesáhl. Nyní tedy jen očista ložisek, zalepení hran mechových kol a mám hotovo. Je až neuvěřitelné, jak je tento podvozek stabilní a nenáročný na údržbu.

Michal Abrahámek jede Modifed a po ránu se věnuje důkladné přípravě. Ale to ostatně všichni jezdci.

Blíží se 9. hodina a bude rozprava. Na tomto závoděje opět přítomen Martin Kořínek. Bez organizovaného tréninku by se to nyní již neobešlo.

Já měl delší rozhovor s Karlem Martincem na téma ONE LAP a vypadá to, že by přijel posílit realizační tým. Jak říkám, čím více kamer bude, tím lépe.

Ještě těsně před rozpravou se proháněl po dráze s RC motto Roman Štalmach. Pak již začal Pavel Magda rozpravu samotnou.

Na rozpravě jsme se dozvěděli program závodů v této hale a také to, že přijede Zdeněk Beneš kolem oběda a bude možné diskutovat ohledně nadcházejícího MČR.

Za malou chvíli startuje kategorie Hobby první kolo kvalifikace.

 

Kvalifikace 1

Hobby – tak přece jen nové tváře na startu. Například Lukáš Formánek s modelem Tamiya TT-01E, který za mnou přišel na poradu ohledně řízení. Měl vše příliš dotáhlé a servo to nepřetáhlo. Hana Stodolová dnes také jede v této kategorii. Na dnešní závod vyrazila celá rodiná Stodolů !!! Zdeněk Jánoš už ladí model na vytrvalostní závody TT-01. Jeho Honda NSX již kroužila na dráze na první pozici v první skupině. Další zajímavostí je, že Ivo Novosád jede po několika letech opět s modelem 4WD a dnes v této kategorii.  A Pavel Magda po ránu ihned musí jezdce krotit. V první skupině zajel dobře Petr Macháček. Ale ani Ivo neztratil formu po těch letech 🙂 – dojel druhý.

Ještě snad poznámka: online výsledky můžete sledovat přímo ZDE.

Stock – tak v této kategorii se objevil Filip Uher. I zde musel Pavel Magda krotit jezdce za zkracování tratě. Filip Uher v první skupině získal malý náskok před Martinem Markem. Druhá skupina byla hodně vyrovnaná a zvítězil v ní Zdeněk Kaška. Všichni piloti, kromě Miroslava Dolanského (nedokončil jízdu) zajeli 18 kol. Třetí skupina byla taktéž vyrovnaná. 4 jezdci v jedné sekundě. Na prvním místě se jezdci střídali – Němček, Bábovský, Marek, Novotný. Nakonec první dojíždí David Němček.

Modified – zde jsou dnes také tři skupiny. Z každé z nich byl někdo nyní nejlepší. Těmi jezdci byli Víťa Hola, David Němček a poslední pak Jarda Kopecký s Kubou Šimurdou. Michal Abrahámek musí o něco přidat, aby měl na špičku pole.

GT – zde nasadil nehorázné tempo Tono Sloboda. Polkl Broňka Vykutila a oba pak najeli o kolo víc jak Mirra Dolanský, Igor Vlahovič a zbytek pole. Igor ráno odjel cca 3 minuty, a tak se ještě učí okruh. Souboje s Miroslavem budou ale asi nejvyrovnanější.

Formule 1 – jede se na nejrychlejší kolo. V jedné skupině zajel BEST LAP lídr této kategorie Saša Žvak. Ríša Granát ladil v jízdě model. Milan Cendelín létal na dráze zprava do leva. Ale i tak zajel třetí čas. Zajímavé.

 

Kvalifikace 2

Hobby – zatímco v první skupině Zdeněk Jánoš na výsluní, ve druhé Roman Štalmach kompletně vyměnil model a ihned se ujal vedení. Ovšem Ivo Novosád si drží druhou pozici před Petrem Macháčkem.

Stock – někteří jezdci si vylepšili svůj nájezd. Martin Marek, Filip Uher, Matěj Bábovský či Ladislav Lebánek. V poslední skupině Stock to bylo zase hodně vyrovnané a jediná chybka rozhodovala o pořadí. David Němček podjíždí o sekudnu Tomáše Marka a soupeře. Jirka Vyšín také bude mluvit ve finále do pořadí. 7 jezdců ve skupině a 6 jich dojede v jednom kole.

Modified – krásný souboj o setinky předvedli Martin Kořínek a Václav Sauer v druhé skupině. Víťa Hola již jede podvozek Xray namísto Hot Bodies. Na čele se stále drží Jarda Kopecký. Ovšem těsně v závěsu je Kuba Šimurda. Finále – tam se bude na co koukat.

GT – Miroslav Dolanský na jízdu nenastoupil – náraz do ocelového hrazení. Tono jede motor 7.5T a není k dostižení. Najel 21 okruhů. A prý ještě nemá naladěno :-). Broněk kroužil druhý. Igor Vlahovič se více seznámil s tratí a najel alespoň 20 kol. A kolo stlačil pod 15 sekund. Tak už to není taková ostuda :-). Mladý Honza Kupský jede velmi slušně a pouští. Když už dojde ke kontaktu, ihned se omluví.

Formule 1 – zde je stále v čele Saša Žvak. Ríša Granát se zařadil na druhé místo. Ale i Fanánek Stodola zajel svoje kolo. Tonda Pospíchal skončil jízdu o něco dříve. Milan Cendelín opravoval model v depu, ale do jízdy se vrátil.

 

Kvalifikace 3

Hobby – do posledního kola nastoupili v první skupině pouze 3 jezdci – včetně Hany Stodolové (ta dala pouze 9 kol). Jasným favoritem zde byl po celou dobu Zdeněk Jánoš. Všichni čekali, jakou změnu provede nyní Roman Štalmach (zda si třeba nevezme motorku). A nevzal :-). Roman najel o dvě kola více jak soupeři, repsektive jak Petr Macháček. Třetí dojel Honza Kupský (a to je hezký výkon).

Stock – poslední kolo vyšlo Jirkovi Vyšínovi a zařadí se tak na druhé místo v A finále za Davida Němčeka. Třetí bude startovat Tomáš Marek. Pokud pojede 10 jezdců ve finále, pak Ladislav Lebánek pojede první místo v B finále. Celkově Ačko bude hodně zajímavé.

Modified – zde se na TQ pozici postaví Jarda Kopecký. Za něj se postaví Kuba Šimurda,  třetí bude Martin Kořínek. B finále (pokud se pojede v 10 Ačko), bude první Michal Vévoda. Ale zřejmě se pojede A finále v 8 jezdcích.

GT – pouze 4 jezdci na poslední jízdě. Tono si jel svoje a TQ má jisté již od začátku. Broněk začal bojovat s převracením. Igor Vlahovič naopak zlepšil nájezd a vypadá to, že je zpět v závodě a druhé místo je možné.

Formule už mají před sebou start prvního finále za ca 5 minut.

 

Finále 1

Formule 1 – 4 jízdy, všechny se počítají a sečítají. Saša Žvak po prvním kole s dostatečným náskokem první. Ovšem Ríša Granát sice nejede „pilu“, le drží se jej. Třetí kroužil Fanánek Stodola. Do čtveřice pak Karel Novosád.

Hobby – nemohlo to dopadnout jinak, než vítězstvím Romana Štalmacha. Další místa zaujali Ivo Novosád a Zdeněk Jánoš. No není to nádhera ? Až odjedu akci ONE LAP s Lamborghini Gallardo, pojedu Hobby nebo Stock právě s touto krásnou karoserií na podvozku Xray T2R.

Stock – zde se utvořily tři finálové jízdy. C finále spolu jeli Olda Groch a Pavel Martinec. Sám Olda se zamýšlel, jaké to je soutěžit o třeba 50 let mladším kolegou. Nyní dojel druhý a ve stejním kole !!! B finále: Martin Marek nakonec vítězem. Ale dlouhou dobu vedl Zdeněk Kaška a dopředu se dral i Zdeněk Zikmund. A finále tedy v 8. Jiří Vyšín udělal chybku a ihned se mohl rozloučit s pozicí do 3. místa. Zde se usadili napoprvé: David Němček, Tomáš Marek a Petr Novotný.

Modified – dvě finálové skupiny. B finále: start se podařil bez větších problémů. Michal Vévoda v souboji s Pavem Novotným. Michal vítězí. O 3 sekundy. A finále: pěkná jízda a čistá. Do cíle jako první dorazil Jarda Kopecký a za ním pak Kuba Šimurda a David Němček. Martin Kořínek do finále nenastoupil.

GT – Tono sice odjel o několik sekund soupeřům a před startem se svěřil, že měl obavy, aby motor 7.5T stačil na české soupeře :-). Ale za ním jeli v těsném souboji Igor a Broněk. Igor tlačil až se dostal na druhé místo a pak defenzivním stylem ubránil druhou pozici. Ale krásný závod. Honzík Kupský nepojede, protože jeho kouč přepoloval regulaci. Navíc při vzájemné jízdě najeli Igor a Broněk 21 okruhů jako Tono !!!

Formule 1 – pořadí se nezměnilo, jen Fanánek Stodola již mírně ztrácí na první dvojku – Žvak, Granát. Tonda Pospíchal dnes jede v klidu a zatím bez stresu.

 

Finále 2

Hobby – a protože se pořadí na prvních místech nezměnilo, máme zde pořadí a vítěze. Je jím Roman Štalmach. Druhý bude Ivo Novosád, třetí Zdeněk Jánoš. Jen Roman zase ostatním dnes trochu ujíždí.

Stock – porovnejme si, kolik najíždí vítězové jednotlivých finále. V Cčku Pavel Martinec 18 kol, v Bčku Martin Marek 19 kol a v Ačku vítěz David Němček pak 20 okruhů. David se tak stává celkovým vítězem. O další místa se ještě bude soutěžit.

Modified – i zde si ukážeme nájezdy. B finále: Pavel Novotný 19 kol. Tady o vítězi není rozhodnuto. A finále: Jarda Kopecký 21 kol. Zde je vítěz jasný. A také druhá a třetí pozice. Vašek Sauer může ještě zabojovat o 4. místo.

GT – neuvěřitelná jízda třech: Sloboda, Vlahovič, Vykutil. Tono odolával tlaku Igora, Igor tlaku Broňka, a to po celou dobu jízdy. Všichni extra nájezdy a super kola. Stačí se podívat na tabuku !!!

1 1 Sloboda Tono 21 5:11.327 14.335
2 3 Vlahovič Igor 21 5:11.858 14.333
3 2 Vykutil Bronislav 20 5:04.312 14.331
4 4 Dolanský Miroslav 19 5:11.591 15.106
5 5 Granát Richard 18 5:05.113 15.541

Formule 1 – Saša stále v čele před Fanánkem Stodolou a ostaními. Ríša se propadl více dozadu a bude tedy startovat z jiné, než druhé pozice. Já již vytvářím video z kategorie Stock. Ještě mám v úmyslu natočit A finále OPEN.

 

Finále 3 – letem světem a hezky podrobně (aby jste nemuseli na MyRCM)

Hobby

1 1 Štalmach Roman 16 5:14.066 19.147
2 3 Novosad Ivo 15 5:03.866 19.230
3 4 Janoš Zdeněk 15 5:08.959 19.899
4 2 Macháček Petr 15 5:12.205 18.771
5 6 Stodola Fanán 13 5:00.830 22.138
6 7 Víta Martin 11 5:07.514 24.738
7 9 Formánek Lukáš 10 5:24.924 25.956
8 8 Stodolová Hana 9 5:17.313 34.117
9 5 Kupský Jan 0 0:00.000 0.000

 

Stock

C finále

1 2 Groch Oldřich 18 5:10.493 16.886
2 4 Kubina Michal 17 5:05.808 17.179
3 3 Novosad Karel 17 5:06.624 17.372
4 5 Pospíchal Antonín 16 5:03.010 17.808
5 1 Martinec Pavel 0 0:00.000 0.000

B finále

1 2 Šubík Milan 19  5:16.177 15.905
2 7 Šafář Zdeněk 18  5:00.583 16.180
3 6 Dolanský Miroslav 18 5:06.182 16.206
4 4 Marek Martin 18 5:09.495 15.926
5 3 Lebánek Ladislav 18 5:12.079 15.958
6 8 Uher Filip 17 5:10.841 16.556
7 5 Zikmund Zdeněk 17 5:13.036 16.305
8 1 Kaška Zdeněk 9 2:37.128 15.825

A finále

1 4 Novotný Petr 20 5:13.020 15.253
2 1 Němček David 20 5:13.685 15.343
3 2 Vyšín Jiří 20 5:14.802 15.333
4 7 Bábovský starší Martin 19 5:10.277 15.713
5 3 Marek Tomáš 19 5:11.897 15.677
6 8 Vykutil Bronislav 19 5:16.084 16.059
7 5 Bábovský Matěj 16 4:19.736 15.563
8 6 Vičánek Dušan 16 4:34.949 15.719

 

Modified

B finále

1 2 Novotný Pavel 19  5:14.597 15.493
2 1 Vévoda Michal 18 5:10.728 15.403
3 3 Vala Jaroslav 18 5:13.903 15.997
4 4 Pykal Filip 17 5:05.548 16.571
5 6 Mikulec Tomáš 17 5:07.761 17.503
6 7 Sova Marek 17 5:12.205 17.389
7 5 Bábovský mladší Martin 15 4:33.164 16.190

A finále

1 1 Kopecký Jaroslav 20 5:03.133 14.957
2 2 Šimurda Kuba 20  5:08.696 15.054
3 10 Kurečka Ludvit 20 5:18.678 15.215
4 5 Sauer Vaclav 20 5:19.602 14.958
5 3 Nemcek David 19 5:01.057 14.889
6 8 Abrahámek Michal 19 5:01.895 14.994
7 6 Vévoda Libor 16 4:13.738 14.982
8 9 Vyšín Jiří 13 3:34.858 15.816
9 7 Hola Vítězslav 4 1:05.022 14.969
10 4 Korinek Martin 0 0:00.000 0.000

GT

1 2 Vykutil Bronislav 21 5:15.432 14.467
2 3 Vlahovič Igor 20 5:03.095 14.597
3 4 Dolanský Miroslav 19 5:13.873 15.072
4 1 Sloboda Tono 18 5:09.284 15.396
5 5 Granát Richard 17 5:11.305 15.513
6 6 Kupský Jan 0 0:00.000 0.000

Nakonec pořadí: Sloboda, Vykutil, Vlahovič

 

Formule 1

1 1 Žvák Alexandr 18 5:04.279 15.720
2 2 Granát Richard 18 5:04.618 15.987
3 3 Stodola Fanánek 17 5:11.425 16.629
4 4 Cendelín Milan 17 5:13.262 16.571
5 7 Pospíchal Antonín 16 5:06.180 17.833
6 5 Novosad Karel 14 5:16.548 20.757
7 6 Hráček Antonín 10 3:37.436 18.593

 

Navíc už je za námi vyhlášení vítězů. Tak to bylo dnes rychlé. Účast na vyhlášení nízká. Ale co, závod se i tak povedl.

Mě čeká za týden Open Challenge v Brandýse nad Labem. Ještě nevím, jakou kategorii pojedu. Zda Hobby nebo GT. Ale zvítězí GT.

Po příjezdu domů doplním dvě finálové jízdy.