Stage 1 – Lamborghini Gallardo vs Xray T2R

Igor Vlahovič


Společnost Reichard Modellsport z Brna, která je jedním z generálních sponzorů této akce zajistila karoserii Lamborghini Gallardo a to z produkce firmy Tamiya. Cesta k této karoserii byla poněkud trnitá, protože právě v tuto dobu není na našem trhu k dispozici. Až přes společnost MPM s.r.o. se podařilo získat zřejmě poslední kus v ČR a to na jedné z poboček MPM s.r.o.

V každém případě vynaložila společnost Reichard Modellsport maximální úsilí, aby byla dodána karoserie právě značky Tamiya, protože se jedná o velmi dobře a kvalitně zpracovanou karoserii, která přesně kopíruje skutečný vůz.

Konkrétně tato lexanová karoserie je přesně dle originálu vozu Lamborghini Gallardo, které jezdí skutečný závodní podnik. Z tohoto důvodu budou drobné odlišnosti oproti skutenčnému vozu Lamborghini Gallardo, které poskytla společnost ZB Real, jako doprovodný vůzu při jízdě a řízení RC modelu. Nicméně 99% bude naprostou kopií originálu. Dokonce i ráfky jsem pořídil 5ti paprskové a budou zřejmě hodně podobné originálu. Snad jen v jiné barvě.

V této první fázi jsem karoserii klasicky vystřihnul z formy, usadil přesně na podvozek XRAY T2R, který absolvuje jedno kolo na Masarykově okruhu. Dále jsem naznačil a přesně vyřízl blatníky. Nakonec jsem již model osadil zpětnými zrcátky v černé barvě. Paraboly budou usazeny až po nalakování.

Tato první část příprav byla zdokumentována na kameru a bude součástí záznamu, který vznikne po skončení akce. Nicméně krátlou ukázku máte již níže k dispozici.

Nyní je tedy karoserie nahrubo připravena. Již v pondělí 27.2.2012 se koná návštěva majitele vozu. Těším se na osobní setkání, kde se budou probírat detaily celé akce. Ale zejména se v tento den nafotí skutečný vůz pro předlohu k nalakování mé karoserie. Dále pak bude provedena zkouška posezu na místě spolujezdce a mnoho dalších detailů. To vše bude opět důkladně zdokumentováno. Máme se tedy na co těšit.

A tento model bude na této akci přirozeně také. Aby bylo vidět srovnání obou měřítek.