Seriál vytrvalostních závodů Tamiya TT-01

Igor Vlahovič


Tato myšlenka vyplynula po konzultaci se společností TORA Team Šenov. Mnozí hobby jezdci, ale i začátečníci, projevili zájem právě o tento typ závodu. Je to zcela něco jiného než sprint na 5 minut a zde se závodí prostě jinak. Proto jsem se dohodl s TORA Team Šenov a na sezónu 2012 naplánovali malý seriál třech závodů s modely Tamiya TT-01.

Pravidla jsou stejná jako u závěrečného závodu 10 hoidn TT-01, který se pojede ve Slavkově koncem srpna 2012. Pouze motor, který bude v rámci startovného dodán TORA Team na prvním závodě, bude po závodě uschován u pořadatele, aby se zamezilo manipulací s ním. Délka závodu bude maximálně 6 hodin. Více informací níže:

 

Pořadatelé vytrvalostních závodů s modely Tamiya TT-01:

Igor Vlahovič (masters.cz), TORA Team

 

Termíny a místa konání závodů:

Termíny – budou přesně stanoveny nejpozději do konce března 2012.  Určitě se pojede závod pokaždé na jiné trati a to: Otrokovice, Brno Bosonohy a Blansko. Jeden závod v jiný měsíc. Vypadá to prozatím takto:

 

Brno Bosonohy – 3.6.2012

Blansko – 7.7.2012

Otrokovice – v jednání 8 měsíc

 

 

Jak to bude vypadat v den závodu:

V den závodu – od 7:00 do 9:15 volný trénink, prezentace

9:30 – rozprava

9:45 – měřená kvalifikacepro postavení na start

Start závodu – 10:00 (start bude pravděpodobně upraven dle potřeby)

Konec závodu – po uplynutí času nebo nájezdu kol (toto se bude dolaďovat)

Počet týmů – max 15

Počet lidí v týmu – max. 5

 

Technická pravidla:

Podvozek – Tamiya TT-01, 01E., R.  Povolen pouze jeden podvozek do závodu. Na něm se mohou provádět opravy v průběhu závodu. Doporučuji mít jeden podvozek sebou navíce. Vše se může měnit kromě hlavní vany podvozku TT-01. Vana podvozku bude před závodem označena. Náhon bude 4WD tak, jak je ve stavebnici.

Tuning – povolen dostupný tuning pro podvozky TT-01.

Motor – stavebnicový Johnson 50-J, stříbrný. Motor bude losován v rámci startovného a dodavatelem bude TORA Team.  Je předepsán převodový poměr 55/25. Pastorek na novém motoru bude po kontrole označen (zapečetěn). Pokud bude potřeba provést výměna převodového kola, pastorku z důvodu opotřebení, bude toto oznámeno řediteli závodu !!!

Baterie – 6 článků NiXX, LiPo 2S.

Karoserie – Tamiya, HPI apod. Karoserie musí být realistická tvarem. Protoform a podobné nejsou povoleny, typ Lola není povolen

Pneu – jakékoliv a to i mechová kola

Mazání – není povoleno

 

Startovné, měření atd.:

Startovné – stanoveno 500 Kč / tým / závod. V prvním statovném bude zahrnut i nový motor Johnson 540-J. Výše startovného se může mírně změnit a to v závilslosti na počtu účastníků a po dohodě s daným klubem

Měření – bude se měřit AMB časomírou. Tým si musí zajistit svůj personální AMB čip !!! Zařízení na závěrečných 10 hodin poskytne RC Car Clan Brno. V případě nemožnosti obstarání vlastního AMB čipu mne kontaktujte !!!

Ocenění – tři nejlepší týmy budou oceněny pohárem a drobnostmi

Sponzoring – Masters.cz, Tora Team, zúčastněné kluby. Ke změně může dojít.  Další podpora vítána

 

Výsledky závodů se budou sčítat a celkové výsledky se budou vyhlašovat na závěrečném závodě 10 hodin ve Slavkově. Závěrečný závod se do konečného pořadí nepočítá.

Přihlášky na možný první závod seriálu můžete zasílat písemně do redakce masters.cz. To abychom zjistili případný zájem. Další podrobnosti budou včas zveřejněny.

 

Tyto informace jsou i na stránkách závodu 10 hodin TT-01.

Toto byly první informace k novému typu závodů. Přihlášky, náměty a informace do redakce masters. Děkuji.