Losi 22 1:10 2WD Race Buggy RTR

Igor Vlahovič


Tento podvozek byl jedním z úspěšných na závodním poli. Nyní jej firma Losi udělala ve verzi RTR. Tedy hned můžete v podstatě vyrazit na dráhu. Já jsem si doma v klidu vše prohlédl a nyní se na tento offroad podvozek podíváme podobněji.

Jako snad každá stavevbnice či RTR sada se i tento podvozek dodává (a prodává) v pevné kartonové krabici. Na ní je vyobrazen továrně složené šasi a nechybí informace o tom, co je součástí setu. Tím jsou kromě podvozku: karoserie (továrně nalakovaná), střídavé kombo s motorem 13.5T, RC souprava Spektrum DX3E či olejové tlumiče.

Co vám chybí pro zprovoznění modelu ? Je to akumulátor, nabíječ.

Dále jsem našel podrobný manuál, který je i v českém jazyce. Kromě toho sada samolepek. Přirozeně nechybí drobné náhradní díly, klíč na kola a spojovačky.

Celý model je připevněn stahovacími páskami k podložce. Musel jsem jej „uvolnit“, abych si jej mohl podrobně prohlédnout.

Vana šasi je hliníková a vypadá hodně pevně. Zbytek dílů jako jsou ramena jsou z tvrzeného plastu. Model je v kuličkových ložiskách.

Tlumiče jsou hliníkové, olejové a samozřejmě nastavitelné. Ty se dají nastavovat do třech poloh.

Na podvozku je možno kompletně nastavit geometrii.

Pneumatiky jsou bezdušové. Přední jsou užší jak zadní a mají jemný vzorek.

Podvozek má pouze zadní náhon (2WD). Motor je uložen vzadu pod přítlačným křídlem. Je střídavý s počtem závitů 13.5T. Senzorové provedení je již samozřejmostí.

Regulátor je programovatelný. Je možné na něm nastavot LiPo akumulátory, snížit výkon atd. Vše se provádí jedním tlačítkem. Vše ja popsáno v manuále.

Baterie se vkládá podélně do šasi. Chytá se pomocí suchého zipu. Konektory jsou provedeny tak, že při správném zapojení v baterii je nelze přepolovat.

Proporcionalita je na řadu Spektrum DX3E velmi slušná. Avšak nelze to srovnávat například s řadou Spektrum DX3R. Ale v RTR sadě je to každopádně souprava na 2,4 gHz – tedy žádné krystaly a pouze na vysílači je sklopná anténa.

Servo v modelu je digitální. Má kovové převody.

Když jsem uvedl buggy Losi do pohybu, nestačil jsem se divit, jak motor o počtu závitů 13.5T bohatě stačí. Na malém prostoru jsem dokázal model postavit na zadní kola. Chod je jak dopředu, tak i dozadu.

Pružení vypadá velmi dobře udělané. Světlost podvozku je cca 3cm a v kombinaci. dyž jsem pustil šasi z výšky na zem, tlumiče se s nárazem poradily. Ostatně toto uvidíte i na záznamu o zprovoznění.

Typ 2WD Off Road Buggy
Měřítko 1:10
Délka 389 mm
Šířka 249 mm
Výška 134 mm
Rozvor 285 mm
Světlá výška podvozku 37 mm
Hmotnost 1499 g
Náhon 2WD na zadní kola
Motor Střídavý 13,5T senzorový
Podvozek 7075-T6 hliníkový
Zavěšení Nezávislé
Regulátor Programovatelný, senzorový střídavý
RC souprava Spektrum 2,4 GHz DSM DX3E, přijímač SR300
Velikost kol Přední 25mm, zadní 38mm
Karosérie TLR22 nabarvená hotová
Kuličková ložiska Kompletní

Tímto děkuji společnosti ASTRA s.r.o. za zapújčení modelu.