Axial SCX – 10 Trail Honcho RTR

Igor Vlahovič


Tamiya CC-01 je klasický offroad podvozek, ideální na expedice. Měl jsem ho dlouhou dobu a odjel s ním mnoho expedic. Dokázal si poradit s náročným terénem a jediným mínusem byla malá světlost podvozku. Na vyšší překážky se muselo najíždět naprosto jinak. Jak na tom bude tento Axial ?

Uvedené zboží prozatím zapůjčila společnost LESTR MODELS. Avšak vypadá to, že jej v konečné fázi zakoupím a budu jej jezdit. Navíc do budoucna prohodím RC soupravy mezi modely a hned budu vědět více o možnostech použití například RC soupravy Axial vůči jinému šasi atd. Možností je opravdu mnoho.

Model se prodává ve velké (opravdu velké) kartonové krabici s potiskem. Na ní je ihned poznat, co RTR set obsahuje a co je potřeba dokoupit. Po vybalení modelu z krabice jsem jej musel odstříhat od podložky. Byl pro přepravu připevněn stahovací páskou.

V krabici jsem kromě sestaveného modelu a nalakované lexanové karoserie nalezl RC soupravu Axial 2,4 gHz, návod, sadu obtisků, náhradní díly, klíč na kola.

Návod je jasný a popisuje jak model opravovat. Je zde popsán i bindovací proces, který musíte udělat před první jízdou.

 

Model samotný je osazen:

– motorem Axial 540 27T

– regulátorem Axial (automatické nastavování)

– servem

 

Součástí balení není akumulátor a nabíječ. Toto je potřeba dokoupit.

Rám modelu je ocelový, zbytek je plastový. Plasty vypadají houževnaté a měly by něco vydržet. Problém v náročném terénu může dělat spojovací tyč řízení. Ale tento díl se dá vyměnit za duralový. Celý podvozek lze tuningovat.

Motor 27T je příliš silný na expedici apod. Jelikož RC souprava neumožňuje ztažení výkonu, musíte jezdit s rozumem a také počítat s vyšší spotřebou z baterie. Ale pokud budete jezdit s minimálním plynem, nebojte se, akku něco vydrží.

Já vím již nyní, že do modelu dám motor Carson Poison Truck 45T. Ten bude ideální k převodovému systému.

Celá převodovka je krytá.

Taktéž přijímač je schován ve schránce.

Regulátor je větších rozměrů a má brzu v neutrálu. Takže po uvolnění plynové páky vám model stojí. Což je do terénu výhodou. Regulace je opatřena Tamiya konektorem. Ten jsem pro zprovoznění modelu vyměnil za klasické 4mm konektory.

Akumulátor se uchycuje do suchého zipu a je možno ji vyměnit během chvilky.

Model je osvětlen a vy můžete ihned na noční expedici.

Model jsem ihned vyzkoušel a vše fungovalo bez potíží. Jen ta rychlost byla poněkud větší.

Díky ženě jsem natočil krátké video, kde tento RTR set názorně představuji.

Bude následovat ostrý test v terénu.