Expedice Mariánské údolí

Igor Vlahovič


Na expedici nejde dělat dvě věci zároveň – řídit model a k tomu dokumentovat výlet. Musíte dělat jedno nebo druhé, aby to stálo za to. Já si dnes vybral zcela dobrovolně funkci kameramana a fotooreportéra. Syn řídil s ostatními.

Celková vzálenost výletu byla 5 km. Já omylem vypnul GPS kilometr před cílem cesty. A tak na záznamu naše trasa končí poněkud dříve a to před náročným stoupáním.

Maximální rychlost byla 7,99 km/h (běžel jsem z kopce abych natáčel :-)) a průměr pak byl 2 km/h. Čas výletu do vypnutí GPS – 1,47 hod.

Na foto uvidíte i převýšení a celkový pohled na trasu jak z pohledu satelitu, tak i klasické mapy.

To vše nám poskytl Holux  GPSport 245. Ten jsem měl celou dobu v kapse.

Cesta vedla nejprve po horizontu. Pak se šlo prudkým klesáním, kde samotní jezdci měli co dělat.

Po sestupu jsme se ocitli u jezírka a ihned první odvážlivci jeli se svými modely na led. Ten nebyl na kraji příliš tlustý a nebudil důvěru. Ale vše se obešlo bez vážné nehody.

Pak se šlo kolem jezer až jsme došli před prudké skalnaté stoupání. Tam to opět bylo hodně náročné. Před stoupáním jsem právě omylem vypnul GPS a zde na mapě naše cesta končí…

Zbytek cesty již uběhl v pohodě a všichni byli spokojeni. Navíc jsme zahlédli i „lesní ohňostroj“. Krásné ukončení roku 2011.

Více vám napoví videozáznam se svižným hudebním doprovodem a fotogalerie.

P.S. děkuji své ženě za konečnou očistu obuvi. I to je expedice :-).