European Pancar Series – pojeďme!

Roman Krejčí


Vznik ambicióuního šampionátu EPS – European Pancar Series se datuje do roku 2009, kdy se jely tři závody tehdy určené pouze pro modely 1/12. Samotná myšlenka byla pochopitelně ovlivněna úspěšných projektem ETS. Každou další sezónu se pořadatelé EPS snažili své závody vylepšit a to i vypsanými skupinami. Kromě 1/12 Stock a Modified, které se u nás stejně nejezdí, to pak byla nejdříve skupina World GT 1/10 a pro letošní sezónu přibyly i formule 1/10.

Letošní ročník 2011/12, který je stejně jako předchozí ryze kobercovou halovou záležitostí, má na programu celkem 4 podniky v Nizozemí, Británii, Německu a závěr potom v Belgii. Zatímco první dva závody mají již jezdci za sebou, nyní je čeká 14.-15. ledna 2012 závod v Německu. Protože se u nás jezdí jednak World GT, ale také formule, je německý závod ideální příležitostí pro české jezdce vyzkoušet si prakticky jako jedinou možnost srovnání se zahraniční konkurencí, kde se objevují jezdci, kteří slavili i světové tituly. Ke špičce tu patří jezdci jako Markus Mobers, Marc Fischer, Jan Asmer, Chris Kerswell, Mark Stiles či David Spashett, několikanásobný Mistr světa..

World GT

Výběr z pravidel:
Motory 10,5T (efra legal) a jednočlánek 1S LiPol nebo 17,5T (jakýkoliv) a 2S LiPol.
Karosérie World GT (vznesl jsem dotaz ohledně Mulsannu a podobně – odpověď, že když budu první, že mohou být protesty mi zatím moc rozumu nepřidala 🙂 ), mazání bez zápachu, nabíjení v LiPosáčku, minimální hmotnost 930 gramů
Startovné 20EUR posláno na účet před závodem

Formule jedou bez omezení.

Aktuální startovní listina
Přihláška
Pravidla
Stránka pořadatelské EPS
Stránka německého klubu zajišťující lednový závod

Mám osobně zájem na tento závod jet a zkusit štěstí, rád uvítám další spolujezdce na 1000km vzdálený závod, který se jede od soboty do neděle.

Doplním ještě pro zajímavost fotografie z areálu. Jedná se totiž o halu, která slouží výhradně závodům aut a má i perfektní zázemí v podobě depa, kde jsou židle, stoly se zásuvkami, koši, jídelnu s výběrem jídla. Samotná dráha je kobercová s dobrým gripem a její vzhled připomíná opravdové autodromy pro RC modely. Délka dráhy je zhruba 110-130 metrů což odpovídá našim největším kobercovým tratím.

Foto dráhy na našich stránkách.