BPA K080 MTX 1-06 B pro RC formule 1/10

Igor Vlahovič


Dne 17.12.2011 na závodě OPEN Tour Trutnov jsem obdržel od pana Radka Pavlíčka ze společnosti BPA Slot Racing Team novou karoserii Formule 1.

Kromě lexanové karoserie, která je opatřena ochrannou fólií, jsem obdržel i jednu z PET materiálu. A to z důvodu, bych si nanečisto mohl vyzkoušet vystřihnout a řádně nasadit karoserii na můj podvozek Tamiya F103RM.

Teprve až budu mít jistotu, že je vše správně, pak přistoupím k vystřižení lexanové karoserie.

Přímo na závodě jsem seděl s Radkem Pavlíčkem a dostával podstatné rady, jak postupovat při vystřihování karoserie, jak ji usadit na podvozek F103 atd. Radek mi namaloval i návod a na karoserii naznačil i polohy, kde zhruba vystřihnout obrysy.

Práce to nebude jednoduchá. Ale v každém případě s touto karoserií proběhne nejen rychlostní test (například na závodním okruhu v Brně), kde bude přítomen i samotný pan Pavlíček. Karoserie je nejen zdařilou replikou, ale má i tvar, který pomůže zajistit dostatečný přítlak ve vysoké rychlosti.

Kromě karoserie jsem obdržel i zadní difuzor. Jeden bude namontován na podvozek F1, druhý pak na Pan Car Serpent S100.  I zde to dle slov pomůže přítlaku. Oba podvozky pojedou opět přes 100 km/h a každá drobnost zde bude hrát úlohu.

I k montáži této komponenty jsem dostal instrukce.

Toto bylo úvodní seznámení s novinkou a v brzké době dojde k druhé části – tedy k vystřižení karoserie, její lakování a příprava na první testy. Ale to až v dalším díle.

Na foto vidíte karoserii ve formě a jak zhruba bude usazena na šasi Tamiya F103RM. Na foto je i difuzor, který bude použit při testech. Ze stránek výrobce jsem si vypůjčil foto již hotové karoserie. Aby jste měli představu, jak to bude ve výsledku vypadat.