LRP X12 3.5, XRAY T2R – stage 2

Igor Vlahovič


První test podvozku Xray T2R s motorem LRP X12 3.5, který poskytly společnosti LRP a Hobbyteam ukázal, že převodový poměr 9.52 není sice špatný, ale že je potřeba dosažení ještě lehčího převodu. A tak jsem pořídil největší převodové kolo Xray modul 48 o počtu zubů 87. K tomu jsem použil pastorek 14T.

S touto kombinací jsem dosáhl koncového převodu 10.56, což je zase o kousek výše. Mohu jít teoreticky až na 12.33 (při pastorku 12T. Ale to zatím nebudu aplikovat a také nemám potřebný pastorek.

Kromě úpravy převodu jsem osadil model digitálním servem Sawox SC-1251MG. O tom zde již bylo psáno detailně, takže já jen dodám, že se jedná o velmi rychlé a přesné servo. V kombinaci s RC soupravou Spektrum DX3R bude nyní podvozek svižnější v zatáčkách a bude se mi přesněji řídit (znám to z modelu Pan Car Serpent S100, kde podobné servo již mám).

Dne 4.12.2011 jsem otestoval tuto brutální kombinaci na vlhkém asfaltu na parkovišti Baumarkt. A bylo to něco neskutečného. Akcelerace s tak silným motorem na vlhkém povrchu nebyla vůbec lehká. Ale nyní mohu konečně dostat motor do plných otáček na poměrně krátkou vzdálenost. Navíc podvozek si se vším poradil dobře, A když jsem dostal model do smyku, pak jsem jen čekal, až se zastaví… Moje žena natočila záznamy a já je pak zpracoval do finální podoby.

 

V nejhorším případě je před námi závod OPEN Tour Trutnov dne 17.12.2011. Tam pojedu kategorii OPEN a test jistě proběhne a to důkladný.

Ptáte možná nyní proč nejedu 10.12.2011 některý ze závodů Mibosport či Xray Nosram Challenge ? Budu se totiž účastnit Valné hromady RC AČR, která se tento den koná v Praze.