Asian Touring Series souhrn

Igor Vlahovič


ATS offorad arena

Zde se jely dvě kategorie a to buggy 2WD a 4WD. Zatímco ve 4WD jel náš zástupce Michal Bok, v kategorii 2WD nikdo za našich nestartoval. Zde byl jediný zahraniční jezdec Quek Dominic ze Singapuru.

2WD buggy

V kvalifikaci byl nejlepší  Keisuke Enomoto (JP). Ovšem ve finále se musel spokojit „jen“ se druhou pozicí celkově.

1 Adachi Shin JP
2 Enomoto Keisuke JP
3 Kajiwara Juliya JP

 

4WD buggy

V této kategorii jel náš Michal Bok. Kromě něj se zde potkal s německým jezdcem Toni Rheinardem, se kterým se osobně zná. Kvalifikace se podařili a to opět domácímu jezdci Keisuke Enomotovi. A ani finále již nepustil:

 

1 Enomoto Keisuke JP
2 Kimura Shinya JP
3 Adachi Shin JP

 

Michal Bok nakonec obsadil 15 příčku a zařadil se za Toni Rheinarda.

 

 

ATS onroad arena

Tři kategorie na výběr – Prostock, Yokomo GT500 a Modified. Tady si naši vybrali kategorie Prostock, Modified. Zejména Prostock se vyvedl našemu Radkovi Flekovi.

Prostock

Kvalifikace patřila ruskému jezdci Ivanu Laptěvovi, Ten získal i TQ v A finále. Radek Flek se snažil o TQ, ale nepodařilo se mu to. Nicméně druhá pozice na startu v prestižním A finále je velkým výkonem. Finále dopadlo pro Radka Fleka možná ne zcela dle jeho představ, ale celkové druhé místo je obrovským úspěchem.

A 1 Laptev Ivan RU AWESOMATIX
A 2 Flek Radek CZ RC Blansko
A 3 Kuriger Sandro CH MACH

Yokomo GT 500

Zde startovali pouze domácí jezdci. Bylo jich 13 na startu. Kvalifikace vyhrál Kouji Okumura, ovšem v Main Final se pak sklonil před kolegou Kato Takashim.

1 Okumura Kouji JP
2 Takashi Kato JP
3 Hattori Tadashi JP

 

Modified

V této nejrychlejší kateogorii startovali náš Michal Bok a Marek Černý. Avšak účast si nenechali ujít Martin Hudy (SK), Alexander Hagberg (SE), Juho Levanen (FI) či jezdci z Koreje nebo Číny. Kvalifikace dopadle nejlépe pro Ronalda Völkera (DE). V kvalifikaci se nejlépe umístil náš Michal Bok na 12. místě a Marek Černý na 14. Oba tedy v B finále. Martin Hudy startoval v Ačku.

Finále A bylo jasnou záležitostí pro Ronalda, který zvítězil ve dvou finálových jízdách a do třetí nenastoupil. Juho Levanen dvěma druhými pozicemi si zajistil druhé místo celkově. Na třetím se usadil domácí závodník.

A 1 Völker Ronald DE MBC Goldstein e.V.
A 2 Levanen Juho FI Team Associated
A 3 Sobue Akio JP

 

Naši dopadli v B finále a pak celkově:

Michal Bok – 2. místo v B finále, celkově 12tý

Marek Černý – 4. místo v B finále, celkově 14tý

 

Redakce Masters gratuluje k dosaženým výsledkům našeho týmu.

 

Další informace bude možné nalézt na:

RC Magazine

Mibosport

RedRC net (hodně podrobný report v angličtině včetně foto)