Regulátor Storm 19

Igor Vlahovič


Tento elektronický regulátor otáček se dá sehnat v několika variantách:

STORM 19 – pro motory od 19 závitů

STORM 14 – pro motory od 19 závitů

STORM X – no limit

ROCK C – pro 35. závitové motory crawler

Všechny podporují funkci LIPo safe.

 

Technické údaje:

Batery typ: NiXX, LiPo

Napětí: 4,8V – 9,6V, LiPo 2S

Váha: 55g

Rozměry: 40 x 35 x 12 mm

 

Regulátor není nejmenších rozměrů, ale do klasického modelu 1/10 a většího ho umístíte v pohodě. Je celý zalitý a tak by měl odolat vlhkosti. V základu je osazen konektory PLUG and DRIVE. Tedy na baterii je Tamiya konektor a na motoru klasické konektory s bužírkou.

Nastavení se provádí jedním tlačítkem. Kalibrace je poměrně jednoduchá:

1. zapnete regulátor (po připojení ka baterii a zapnuté RC soupravě)

2. na 2 sekundy se rozblikají tři diody (červená, zelená, modrá – společně) a během této doby musíte zmáčknout tlačítko SET UP. Jinak se regulátor vrátí do provozního stavu

3. pokud jste zmáčkli v dané době tlačítko, opětovně jej zmáčkněte (diody blikají) a je uložen neutrál (indikuje to zelená dioda)

4. dejte páku plynu do polohy plný plyn a pak se vraťte do neutrálu (indikace červenou diodou). Je nastaven plný plyn

5. dejte na vysílači plnou brzdu a opět se vraťte do neutrálu. Je nastavena plná brzda. Diody pak indikují konec operace. Vše je nyní nastaveno.

 

Je možné přepínat pomocí tlačítka SET UP mezi zapnutím a deaktivací zpátečky. Pozor !!! Při zpětném chodu není prodleva mezi chody. Je potřeba nastavit jemnější brzdu a nebo raději deaktivovat zpětný chod. Toto platí především u silnějších typů motorů. Stačí zmáčknout tlačítko a sledovat bliknutí červené diody.

Regulátor disponuje funkcí FAIL SAFE.

Pokud si přejete nastavit LiPo safe (ochranu proti nízkému napětí), pak musíte zmáčknout a držet tlačítko SET UP před vlastním zapnutím regulátoru. Poté vám stav a výběr indikují diody modrá a zelená. Modrá = výběr LiPo, zelená = NiXX. Stačí vybrat, pustit a regulátor se vrátí s uložením do pracovní pozice.

 

Český návod jsem v balení nenašel. takže si musíte vystačit s anglickou verzí nebo požádat prodejce o českou variantu (to jsem nezjišťoval).

Cena produktu se pohybuje kolem 700 Kč včetně DPH.