MULSANNE LMP trochu jinak

Igor Vlahovič


Tak správnou odpověď vám asi říkat nemusím. Tyto zvolené barvy jsou pro pravidelné závodníky moravských závodů zcela známé. Nicméně pro ty, co na závody nejezdí, je správnou odpovědí za b).

Jiří mi ještě před závodem 12 hodin Blansko dal k dispozici svoji karoserii Protoform LMP Mulsanne. Abych závod mohl absolvovat právě s touto karoserií. A tak jsem mu ji „dlužil“.

Po zakoupení mi ji nechal s tím, že by ji potřeboval nalakovat a to jakkoliv. Podmínkou bylo pouze použití dvou barev a to PARK GREEN a FLUORESCENT GREEN. Obě od fy Tamiya.

Pokud mi není sdělen design, pak o něm přemýšlím sám. Nakonec jsem se rozhodl pro jednoduchý design s přechodem. Samotný přechod není nijak rušivý a vypadá pozvolně.

Celá karoserie je tedy zelená (tak typické zbarvení Jirkových karoserií). Pro zvýraznění barev jsem vše podstříknul bílou barvou (opět Tamyia).

Co by to bylo za model, kdybych si nedal práci s detaily. Proto jsem udělal rámy oken, karoserii polepil obtisky v kontrastní barvě.

Nechybí zadní světla a výdechy chlazení.

Zadní přítlačné křídlo bude průhledné a majitel si ho tam již připevní sám. Stejně tak jsem byl požádán, abych nedělal otvory pro sloupky a nevyřezával blatníky. Proto vypadá model „nedodělaně“.

Tak snad se majiteli bude tento nápad líbit a na závodech s ním bude podávat skvělé výkony.