Lestra Cup Offroad propozice

Václav Strupek


Kategorie:

  • Buggy 4WD
  • Buggy 2WD
  • Short Course
  • Hobby
  • Micro
  • Buggy 1/8E

Termíny:

  1. Závod – 5.11.
  2. Závod – 19.11.
  3. Závod – 17.12.
  4. Závod – 14.1.
  5. Závod – 4.2.
  6. Závod – 3.3.

Pro začátek je v plánu odjet 4 kvalifikace a 3 finálové jízdy ve všech skupinách. Délka jízd bude 6 minut. V případě, že by se přihlásil větší počet závodníků a hrozilo by, že budeme v hale tvrdnout do pozdních hodin, tak na rozpravě proběhne hlasování o tom, zdali pojedem pouze 3 kvalifikace, nebo se jízdy zkrátí na 5 minut.

Jak bylo avizováno již dříve, kategorie 1/8E bude testována na prvním závodě. Po prvním závodě bude rozhodnuto, zdali bude tato kategorie vypsána i na dalších závodech.

Kategorie Hobby je pouze pro RTR podvozky typu HPI Bullet, HPI Firestorm, Maverick, Himoto atd. Modely pouze s jedním motorem a baterií.

Pokud v kategoriích SC, Hobby a Micro nebude rozumný počet startujícíh, tak se pojedou s jinou nepříliš obsazenou kategorií dohromady. Vyhlášeny budou samostatně.

Lipo baterie mohou být použity pouze 2S v pevném netříštivém obalu. Pro kategorii 1/8E platí pouze pevný netříštivý obal. UPDT: vzhledem k tomu, že se mi již doneslo, že někteří závodnící nemají baterie v pevném obalu, tak budem tolerovat i baterie bez pevného obalu. Nicméně pokud někdo způsobí díky vzplanutí či výbuchu baterií jakoukoliv škodu pořadateli, pronajímateli haly, nebo ostatním závodníkům, tak tuto škodu bezodkladně uhradí v plné výši.

To mě přivádí k dalšímu bodu a tou je bezpečnost všech účastníků závodů. Každý bude dbát na bezpečnost svojí, všech ostatních účastníků závodu i osoby třetích stran. V případě, že se někomu něco stane, tak si to vyřeší s tím, kdo mu to způsobil. S těmito dvěma body souhlasí závodník při zaplacení startovného.

Prosím, aby jezdci uvážili zdravým rozumem, zdali je nutné mít v modelu 6S baterii a motor o výkonu menšího jaderného reaktoru. Vzhledem k tomu, že dráha bude menších rozměrů s technickými pasážemi, tak přebytek výkonu může být spíše na obtíž.

Přihlásit se bude možné skrze přihlášku na myrcm.ch do pátku do 16:00. Pokud se někdo přihlásí později, tak ho to bude stát o 100,- Kč víc. Startovné je za 1 kategorii 350,- Kč, za další pak 150,- Kč. Přihlašujte se prosím co možná nejdříve, ať máme přehled s kolika jezdci je nutné počítat. Odhlásit se je možné vždy bez jakékoliv pokuty.

Budou možné páteční tréninky. Od kolika bude určeno vždy v týdnu před závody.

V sobotu bude hala otevřena od 7:00. Do cca 9:15 budou volné tréninky. V 9:30 je počítáno s tím, že začnou rozjížďky.

V případě dotazů, návrhů na doplnění mne kontaktujte na – strupek@email.cz

Přihlášky a kategorie ZDE.