MIbosport Cup 8.10.2011 – oficiální report

Michal Bok


S prvním premiérovým závodem v hale i venku zavládlo nevlídné počasí a tak bylo načasování prvního závodu jak má být. Již v pátek se sjíždělo mnoho lidí k prvním tréninkům na koberci, omlouváme se, že trénink nebyl možný jak byl plánován, ale tato chyba vznikla na straně hotelu a nebude se do příště opakovat. Závodu se zúčastnilo na 70 jezdců a tentokrát nemusel být ranní trénink organizovaný.

Napřed offroady. V kategorii 2wd byla malá účast, kterou nikdo nečekal. Tady jednoznačně zvítězil Kája Novotný. Ve 4wd už situace byla jiná a bojovalo se o finále, TQ si vybojoval Radek Flek, před Vaškem Strupkem a Adamem Dubákem. Celý den to byl hlavně souboj Radka s Vaškem. Finále bylo malinko nervóznější, musely padat tresty za zakracování dráhy a narážení. Radek byl opět nejvyrovnanější a zajížděl nejrychlejší kola a tak se stal po zásluze celkovým vítězem. Druhý pak Vašek Strupek, který jel velice dobře a byl jediným, který sekundoval Radkovi. O třetí místo to byl velký souboj mezi Adamem Dubákem, Kájou Novotným a Jardou Kopeckým. Poslední jmenovaný pak při svém druhém startu s buggy hned na bedně. Poprvé s buggy jel Tono Sloboda a bylo to krásné šesté místo celkově a hned za ním Dominik Mašek, kterému kategorie naprosto sedla. Komu pak naopak ne je Marek Černý, který byl desátý. B finále vyhrál Petr Pšondr.

Pokračujeme v onroadech, resp. kategorií Formule, zde TQ Igor Vlahovič, ale ve finále se musel sklonit před Petrem Sekulou. Ve značkovém poháru Tamiya Cup, který je tou ideální možností a volbou jak začít vyhrál podle očekávání její zakladatel Igor Vlahovič. Na bedně ho doplnili Miloš Klaus a Patrik Maňoušek, kteří jsou tradičními účastníky. Kdo tu ale chyběl byly jména jako Tomáš Erdelyi, Pavel Bartoněk nebo Petr Baxant. Dostáváme se k vrcholu a to nejpočetnější kategorii Touring Car Open, kde se sjela celá špička od nás, ze Slovenska i z Rakouska. Už kvalifikace byl velký souboj o finále. Kdo ale jel po celý den jinou ligu byl Zdenko Kunák, za ním to bylo vyrovnané mezi Mario Sowkem, Radkem Flek a za nimi o kousek osamoceně Marek Černý. Pak smečka pronásledovatelů. Ve finále měl smůlu Radek Flek a skončil až na pátém místě, což si za svůj výkon za celý den určitě nezasloužil. Druhý zůstal Mario Sowka a na třetí se probojoval Marek Černý. Kdo jel výborně byl Víťa Hola, opravdu skvělý výkon a čtvrté místo. Závodění nezapomněl Jirka Janoušek a v téhle konkurenci skvělé deváté místo. B finále vyhrál s přehledem Adam Dubák před Wernerem Schmitzerem, taková jména byla v B finále. Céčko výhrál Karel Štěpánek. Všechny finále byly opravdu skvělé vyrovnaná a jsem rád, že tato kategorie smlinila mé očekávání.

Příště se můžete těšit při prezentaci na 2 ceny od výrobce Yokomo, nové skoky v offroadech, online výsledky na MyRCM a monitor pod tribunou pro aktuální průběh závodu.

VÝSLEDKY ZÁVODU (při shodě bodů rozhoduje postavení na startu).