MIBOSPORT Opening Race 24.-25.9.2011 reporty

Igor Vlahovič


REPORT MIBOSPORTU

Již v pátek se začali sjíždět na dráju první jezdci aby si zatrénovali nebo zabydleli své karavany a mohli hned ráno trénovat. Občerstvení, které se nám podařilo zajistit si všichni velice pochvalovali, grilovaná kuřata měla velký úspěch.

V sobotu byly na programu 2 měřené tréninky a 4 kvalifikace. V kategoriích Short Course a buggy 2wd bylo málo lidí pouze na jedno finále. Z vítězství v tzv. autobusech se radoval Rostislav Zapletal, který opravdu uměl tohle monstrum ovládat. V 2wd buggy vyhrál dle očekávání Tomáš Holický, na stupních vítězů ho doplnili Martin Novák a Matěj Matlak, který jel velice hezky.

Teď už se dostáváme k hlavní kategorii 4wd, kde se sešlo celkově 22 jezdců a bylo tak proč bojovat. Už v měřených trénincích jezdci bojovali o své pozice do kvalifikací. V těch získal jednoznačné TQ Radek Flek před Tomášem Hoilckým a Vaškem Strupkem, který zabral v poslední kvalifikaci v neděli ráno. Poslední místo do startu finálí si vyjel Luděk Szostek. Finále pak bylo nervóznější a mělo pokaždé jiného vítěze. První vyhrál Vašek Strupek, druhé Tomáš Holický a třetí Radek Flek. Celkovým vítězem se stal oprávněně Radek Flek, který zajel rekord dráhy a měl své nejrychlejší kolo o více než vteřinu rychlejší než ostatní. Stupně vítězů o kousek unikly Jardovi Kopeckému, který byl na svůj první start s buggy čtvrtý. Vítězem B finále se stal Dominik Mašek, který po celou dobu bojoval o finále. Céčko pak vyhrál Martin Novák, který obvykle patří do jiného finále a tady mu dýchal na paty Matýsek Šulc. Vítězem žáků se stal Jakub Zapletal, před Maruškou Szostkovou.

Myslím, že se závod opravdu vydařil, přálo nám krásné počasí a jsem moc rád, že dráhu bezproblému zvládli ti nejmenší, kteří se toho vůbec nebáli a přitom jeli s rozumem. Někteří starší by se měli od nich co učit. Teď se dráha zazimuje a příští rok na dráze naviděnou.

Celkové výsledky najdete na stránkách pořadatele.

 

REPORT DOMINIKA MAŠKA

I Dominik Mašek napsal krátký reportík z této akce a najdete zde i fotogalerii. Staš navštívit tento LINK. Ilustrační foto bylo použito ze stránky Dominika Maška. Děkuji za spolupráci.