Prezentace RC modelů pro společnost AVG

Igor Vlahovič


Máme 14.9.2011, lehce po 10. hodině a začíná online přenos z této společenské akce, kterou pro AVG zajišťuje RED BEE s.r.o.

Než se budeme věnovat tomu, co se zde dnes bude dít, přiblížíme vám s kolegou Josefem Sperátem, co tomuto předcházelo.

Přípravy na tuto akci byly poměrně rozsáhlé. Jedním z požadavků pořadatele bylo provozování 4. modelů zaráz a to v různých soutěžích. Já mám k dispozici 4 modely, ale pouze 2 RC soupravy. Navíc bylo potřeba další RC soupravy s možností stažení výkonu. A

tak se nabídl Oldřich Nekuža, který zapůjčil svoji RC soupravu Spektrum DX3R. Další souprava bude LRP CTX od Josefa Speráta.

Takže 4 modely připraveny byly – Tamiya CC-01 2x, Tamiya TT-01E, HPI Cyclone Sport. Ovšem tím nabídka modelů nekončí: Axial, Tamiya F103RM, RC tank, RC loď (ano i ta bude funkční), spalovací buggy 1/8. Chyběl pouze model FG 1/5, který je v opravě.

Dále se připravovaly RC soupravy, nabíječe, náhradní díly a samozřejmě kamera, fotoaparát, notebooky a další drobnosti. Pro zájemce bude na konci akce vypáleno památeční DVD a volala mi redakce časopisu RC Cars, zda bych nenapsal solo report včetně fotek z této akce. A co více, redakce měla zájem o úvodní fotku na titulní stranu časopisu. Pravda – požadavky náročné, ale myslím, že budeme schopni vyhovět.

Report bude aktualizován podle situace. Budeme se věnovat klientům, provádět soutěže atp. Takže informace budou ve zkratkách, jako při závodě 12 hodin Blansko. Nebudou chybět aktuální fotky v galerii, večer pak bude i video záznam.

Zůstaňte u monitorů, začínáme…

 

11:05 – akce oficiálně začala. Naše depo se přestěhovalo ven před hangár a ihned jsem šel nafotit supersportovní vozy, které byly vystaveny na volné ploše. Foto s modelkami a mnoho dalších detailů. To je akce pro společnost AVG.

A máme tu první zájemce o testování modelů. A tak Tamiya CC-01 vyráží na dráhu. Ale lidem se líbí terén. A tak zajíždí do trávy na letištní plochu. Fantazii se meze nekladou.

V galerii již máte foto skutečných aut a mnoho dalšího.

My jdeme postavit dráhu. Bude se jednat o slalom. Výsledky jednotlivů se budou zapisovat do tabulky (hosteska k dispozici) a poté budou výsledky seřazeny a vítěz si odnese věcnou cenu. RTR model LRP Blast S10 bude v tombole.

 

11:20 – přístávají parašutisté. Startuje Cesna a přistává aero, které vyneslo skokany do nebe. Vše natočeno, nafoceno. První jízdy sklidily úspěch. Zaměstnanci AVG se povozili a museli také „do práce“.

 

11:53 – první mladý junior otestoval jak TT-01, tak i CC-01. Nejvíce se mu líbila jízda v trávě a volně v terénu letiště. Hosteska je připravena zapisovat výsledky. A opět startuje letadlo na seskoky. My prozatím vysvětlujeme zájemcům jízdu s modelem. Ptají se na pořizovací náklady, na provozní náklady. Však mnozí to znáte a prošli jste tím.

 

12:15 – přichází pořadatel a dává nám k dispozici myši Logitech, o které se bude soutěžit. Pokud se sejdou cca 2 – 3 soutěžící, pojedou slalom a nejrychlejší vyhrává myšku ke svému PC či notebooku.

 

12:34 – první soutěž proběhla. Duel dvou jezdců jmen:

Soutěž 1 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Zdeněk Přikryl 10.79
2. Viktor Novotný 12.46

Vítěz: Zdeněk Přikryl – natočeno

Hlavně pan Novotný držel RC model zcela poprvé. Ale zadařilo se a nadšení bylo jasně znát.

 

12:53 – další dvě soutěže a opět vítězové (koukněte na časy :-))

Soutěž 2 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Pavel Kulda 11.65
2. Jan Havel 8.93

 

Soutěž 3 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Karel Bořecký 9.34
2. Zdeněk Valdman 9.55

 

13.01 – o soutěž je prostě zájem. Další dva soutěžící a super časy.

Soutěž 4 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Pavel Kubíček 8.47
2. Denisa Klingerová 8.56

 

Po této jízdě si vzala do ruky RC soupravu naše hosteska Sandra.

 

Soutěž 5 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Roman Sinkule 13.57
2. Jan Kugler 9.60

 

14:00 – v této době si modely zkouší různí zájemci a soutěže neprobíhají. Navíc je čas oběda. Ale i tak je na našem autodromu plno. Navíc přibývají dotazy všech možných typů. Každopádně v galerii jsou nové fotky k nahlédnutí. Pan Šimon se přišel optat, zda je vše v pořádku a zda nám nic nechybí. Oběd k dispozici, pak bude i večeře.

 

14:06 – a máme za sebou další soutěž. Vítězem Logitech myšky je pan Jiří Merle. Gratulujeme. Nezbytné foto s hosteskou a jedeme dále. Supersporty se prohání po ranveji. Letadla startují, parašutisté přistávají. Co dodat ? Super atmosféra.

Soutěž 6 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Jiří Merle 9.14
2. Martin Hrubý 10.63

 

15:04 – opět zábava velkého rázu. Duel číslo 7

Soutěž 7 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Petr Beneš 12.24
2. Oldřich Čuda 15.86

 

Po přistávací dráze jedou Aston Martin vs Ferrari. Já přicházím ke stanovišti a fotím (natáčím) piloty a jezdce. Bude večer na záznamu. Přijde čas, a já s kolegou se necháme vyfotit v našem oblíbeném voze. U mě to bude Ferrari F430, kolega Josef dá asi přednost Aston Martin DB9 Mansory.

Mladý Ondra prohání v trávě model Ford Bronco.

 

15:21 – v galerii je foto interiéru Ferrari F430. Krása pohledět. A je tu další soutěžící, který zkouší model Mazda RX7. Josef Sperát udává pokyny k řízení a už se krouží po trati.

 

15:43 – další duel a pánové se náramně bavili. Jeden jel poněkud delší dráhu, protože si myslel, že vítězí ten, kdo zajede nejdelší čas. Opak byl pravdou :-).

Soutěž 8 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Jan Kovařík 14.53
2. Jan Kábrt 22.98

Zjistil jsem pro vás, jak probíhají jízdy v supersportech. Klient si sedne za volant a vedle něj instruktor. Pak dostanete instrukce a vyjíždíte na klasickou silnic. Zde musíte v obci dodržovat rychlost, protože se zde MĚŘÍ !!!  Pak jedete na letištní dráhu a tam vyzkoušíte zrychlení a maximální rychlost. 300 km/h tu není problém. Vše řídí hostesky a jedna jízda následuje další. Je to hlavní atrakce dne.

 

16:00 – bylo mi ctí si potykat s naší hosteskou. Tedy slečna nabídla tento akt mně. Slečna Sandra. Tak právě Sandra už umí řídit model TT-01 i expedici. Ola láááá.

 

16.25 – další dva super duely máme za sebou. Prozatím vedoucí jezdec slalomu je pan Tomáš Paďour !!!

Soutěž 9 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Jiří Zuzaňák 10.27
2. Martin Buchta 7.62
Soutěž 10 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Tomáš Paďour 7.42
2. František Šimon 8.09

 

16.47 – nyní jel nejmladší účastník akce Lukáš Tošovský. Pod vedením svého otce Libora zajel skvěle. Potom jel pouze solo jízdu pan Miroslav Bauer. Vítězný čas však nezajel.

Soutěž 11 duel
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Lukáš Tošovský 11.49 nejlmladší pilot akce
2. Libor Tošovský 10.46

 

Solo jízda
Číslo Jméno a příjmení Čas
1. Miroslav Bauer 10.37

 

Krásný den, ale větrný. Ale i tak letadla stále létají, supersporty jezdí super rychlostí a piloti jsou nadšení. Jak s vělkých aut, tak z modelů. Již mnoho zájemců by mělo zájem model zakoupit.

 

17.29 – do areálu dorazilo Lamborghini Gallardo. Osobně jsme si sedl do toho skvostu a posléze i kolega Josef následován naší asistenkou. Přesně toto Lambo jelo i závod Diamond Race 2011. Strohá zelená barva (ochranná folie), ovšem uvnitř luxus. Foto v galerii. V tuto dobu máme trochu klid, protože většina lidí se občerstvuje na odpoledním rautu. Grilované speciality… Taky je ochutnáme.

Soutěž v našem depu oficiálně skončila a nyní si mohou klientu pouze trénovat a užívat FREE RIDE.

 

17.54 – za malou chvíli začne předávání cen od sponzorů této akce. U této ceremonie budeme samozřejmě také. Nyní se lehce občerstvujeme grilovanou specialitou.

 

18:50 – akce je u konce. Losování tomboly a před tím vítězové soutěží včetně jízdy s RC modely – tak to byl naprostý závěr celodenní akce. Akce se velmi povedla, především jízdy v supersportech byly velkým zážitkem. Ale i závody s modely 1/10 se těšily velké oblibě.

Aby po straně autorských práv byl vše 100%, zašlu na firmu AVG příslušné osobě, zda mohu ponechat fotky ve stávajícím formátu na mém portálu. Neměl by to být problém, ale pro jistotu. Majitel supersportů neměl proti zveřejnění foto námitek a těší se na další spolupráci.

Zde máte krátký výtažek z akce. Na požádání pak mohu dodat celý film včetně foto v plném rozlišení.

 

Na úplný závěr trochu rekapitulace:

– nejvíce byl používán podvozek Tamiya TT-01, který odjel všechny soutěže

– kromě milimetrové prasklinky na předním „lízátku“ karoserie žádná škoda

– vytyčení tratě výborné a šetrné k modelům

– další oblíbený model byl Tamiya CC-01 a Axial SCX

– většina účastníků jezdila velmi korektně a s rozumem

– klienti se hodně zajímali o základní informace

– celá akce měla vysokou úroveň

– další akce jsou v plánu

 

Nemohu opomenout poděkovat těmto subjektům na závěr tohoto reportu:

– firmě Red Bee s.r.o. za projevenou důvěru a možnost být na této akci

– Josefu Sperátovi za vynikající výpomoc při prezentaci

– rodině za podporu morální i psychickou

– firmě MOSTEX import – export za zapůjčení vozu a časový prostor

– všem za přízeň a sledovanost

 

Na další akci podobného rázu naviděnou.