Mibosport Cup 3.9.2011 online report

Igor Vlahovič


Dnes tu máme poslední závod Mibosport Cupu letní sezóny 2011. Když jsem v týdnu sledoval průběh elektronických přihlášek, nebylo to příliš slavné s počtem účastníků. Ani po ukončení presezntace právě dnes to nebylo o nic lepší. Ale malý počet jezdců neznamená horší závod. Právě naopak. Pohoda a spíše rodinná atmosféra by mohla dnes vládnout. Uvidíme.

Ranní rozprava proběhla v 9:15. Obsazenost kategorií je nízká. Ovšem Tamiya Cup má opět nejvyšší počet účastníků. Dnes i noví jezdci v této kategorii. Přivítejme Jardy Kopeckého st.

Ceny pro vítěze, poháry za sezónu již máte na úvodní foto. Po dnešním závodě proběhne i vyhlášení výsledků celé letní sezóny.

Vojta Novický bude opět u časomíry a pravděpodobně bude komentovat a hlídat společně s Michalem Bokem průběh jízd.

Po ránu tedy rozprava a společné foto modelů a jezdců. Počasí krásné po ránu a mělo by tak zůstat po celý den. A bude prý vedro !!!

Starovní listiny vám teprve přinesu. Jinak jsem projel po ránu F1 týmu Jaguar a naprostá paráda na zdejší trati. Přední pneu RIDE B příliš netočily. Ale na mechových kolech Tamiya vpředu to bylo super.

 

Zde máte skupiny a kategorie:

Tamiya Cup

Miloš Klaus, Ladislav Benešovský, Petr Novák, Miloš Pokorný, Jarda Kopecký st., Igor Vlahovič, Pavel Bartoněk, Petr Baxant, Patrik Maňoušek

Modified

Jarda Vala, David Němček, Vojta Flek, Pavel Magda, Marek Černý, Petr Hanák, Jarda Kopecký, Radek Flek, Vašek Sauer

Stock ZERO se nejede, F1 se nejede.  Tak taková je realita. Ale jak píšu, to vůbec nevadí. Čas mezi jízdami bude dostatečný a pojedou se 4 kvalifikace a 3 finále.

Dnešní report se bude psát pohodově. Méně lidí znamená méně práce :-).

 

Kvalifikace kolo 1.

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk vítězí s nájezdem 23 kol před Igorem Vlahovičem (22 kol po vlastní chybě) a Petrem Baxantem. Miloš Klaus jízdu nedokončil. Ladislav Benešovský kroužil na třetí pozici. Nováček Jarda Kopecký st. kroužil s Corvette C5 a občas se potkal s Milošem Pokorným.

Modified skupina 1 – Adam Dubák sice vyjel, ale skončil těsně před koncem jízdy. Motor kouřil, kabely se odpájely od regulátoru. Nejrychlejší byl Jarda Vala. Lae ani Pavel Magda se neztratil. Je na domácí trati.

Modified skupina 2 – Marek Černý odjel Radkovi Flekovi o více jak 7 sekund. Třetí skončil Jarda Kopecký. Petr Hanák byl opět jezdcem, který tuto jízdu nedokončil.

 

Kvalifikace kolo 2.

Tamiya Cup – krásný souboj mezi Igorem a Pavlem. Karoseie na karoserii, ale nakone Pavel o chloupek lepší. Oba nájezd 23 kol. Ladislav Benešovský zabojoval a odjel třetí. Ovšem s Petrem Baxantem se také o třetí a čtvrtou pozici poprali. Miloš Klaus pořád něco řeší se servem. Jarda Kopecký kroužil na 6. – 7. pozici.

Modified skupina 1 – čekalo se chvíli na Adama Dubáka. Ale i tak bohužel nestihl auto dát dopořádku. Na začátku Pavel Magda stíhal rychlejšímu Jardovi Valovi. Ale pak lehce ztratil. Mladičký Vojta Flek se statečně držel na čtvrté pozici a snažil se předpisově pouštět.

Modified skupina 2 – Marek Černý opět první. Radkovi Flekovi pomáhal s nastavením modelu Michal Bok. Vojta Flek komentuje jízdy, jejich průběh. Jezdci ví, jak jsou na tom. Rozdíl mezi Markem a Radkem byly nyní minimální. Jarda Kopecký chvíli třetí a na jízdu již nastoupil Václav Sauer, který také jede podvozek Yokomo BD-5. Vašek soupeřil s Petrem Hanákem. Vašek se dostal i na třetí pozici, ale bylo těžké ji udržet.

 

Kvalifikace kolo 3.

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk opět vítězí. Těsně před Igorem. Petr Baxant opět v souboji s Ladislavem Benešovským. A také Petr Novák se držel v pvních pěti. A těsné rozestupy. Finále bude hodně zajímavé.

Modified skupina 1 – Pavle Magda nyní zvítězil nad Jardou Valou. Ten vyrobil chybu a ztrátu nedohnal. Třetí David Němec z RC kluba Blansko.

Modified skupina 2 – zde odstoupil Jarda Kopecký. Vašek Sauer nejel tuto jízdu. A tak na trati jen tři piloti: Marek Černý, Radek Flek a Petr Hanák. Marek vítězem.

 

Dnes je velmi horko. Je 3. září a opravdu neskutečné teplo. Finálové jízdy budou náročné.

 

Kvalifikace kolo 4.

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk vítězí i v posledním kole kvalifikací. Igor odstoupil po dvou kolizích se soupeři o kolo zpět a šel natáčet video záznam, který uvidíte večer. Nač se stresovat. Snad finále bude čisté po všech stránkách. Ladislav Benešovský tím pádem dojel druhý a radoval se.

Modified skupina 1 – Pavel Magda odstoupil také z jízdy. Jarda Vala vítězem. A tím pádem i zde se posunulo pořadí a Vojta Flek dokončil jízdu na čtvrtém místě. David Němec třetí, což je pro něj také pěkná pozice.

Modified skuoina 2 – Marek Černý získal TQ na finále a za něj se zařadí Radek Flek. Další pořadí budeme znát za malou chvíli.

Slunce pálí čím dál více. Děsné. Raději jít na koupaliště, než se péci na asfaltu nebo na tribuně. Depo už opět není ve stínu a můj laptop jede na ostrém slunci. Nyní tedy testuji výdrž a odolnost značky Asus UL20FT Series. Já pojedu koupit ceny pro dnešní jezdce Tamiya Cupu. Dnes to bude něco chlazeného :-).

 

Finále 1

Tamiya Cup – po startu, který byl zajímavý, se dostal Igor Vlahovič před Pavla Bartoňka a získal na něj náskok cca 3 sekundy. Ten již udržel a zvítězil. Pavel druhý a vynikající výkon podal ze sedmého místa (po kolizi) Ladislav Benešovský. Ale na dalších místech to byl vyrovnaný boj a jezdci o kolo zpět se snažili uhýbat. Na tribuně byl i Michal Bok, který dohlížel na čistotu jízdy.

Modified – všichni jezdci na tribuně. Vašek Sauer závo již ukončil. Jasným favoritem byl Marek Černý a roli favorita potvrdil. Radek Flek jel druhý, ale na závěr jízdy se před něj dostal Petr Hanák. Jarda Kopecký měl potíže a model se mu zastavil. Odešel z tribuny zklamán. Celý průběh uvidíte na videu, které se již nyní zpracovává.

 

Finále 2

Tamiya Cup – nyní Pavel vítězí před Igorem. Proto rozhodne třetí runda. Třetí po souboji s Petrem Baxantem Laďa Benešovský.

Modified – Černý, Flek, Hanák. Takové bylo pořadí v druhé jízdě. Ptáte se proč tak stručné výsledky ? Tak to proto, že jsem byl zařizovat ceny pro dnešní jezdce Tamiya Cupu.

Ještě je před námi poslední kolo finálovek. Především v Tamiya Cupu se jede velmi těsně a slušně.

 

Finále 3

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk nyní vítězí. Igor se po dvou chybách propadl až na 7. místo. Pak se propracoval na druhé. Bojoval s Ladislavem Benešovským, Petrem Baxantem a ostatními. Krása. Pořadí již víme na tomro závodě: Pavel,Igor a Laďa. Padl i jeden trest.

Modified – Marek Černý coby vítěz již na poslední finále nenastoupil. Radek Flek udělal na vedoucí pozici chybu ke konci jízdy a toho využil Jarda Kopecký. Petr Hanák sestřelil Adama Dubáka na konci cílové rovinky. Stalo se toho však postatně více. To vše pod dohledem Michala Boka a komentáře Vojty Novického.

Čekáme na vyhlášení výsledků tohoto závodu a i na ty celkové.

Vyhlášení proběhlo nejprve tím, že se vyhlásily výsledky tohoto závodu. V kategorii Tamiya Cup opět nastoupili všichni jezdci a obdrželi kromě diplomů za prtvní tři místa také energy drinky od portálu Masters. Pak se vyhlásila kategorie Modified.

Potom začalo vyhlášení výsledků celého šampionátu. Nejprve byla na řadě kategorie Tamiya Cup. Zde se losovaly tři podvozky Tamiya GT-01 od firmy Tamiya. V propozicích fy Mibosport bylo sice zmíněno, že vítěz obdrží stavebnici a o další dvě se bude losovat. Nakonec dle přání společnosti a sponzora MPM s.r.o se losovalo o všechny tři ceny. Což je spravedlivější vůči všem účastníkům (i těm co jezdí v zadní části pole). A dle mého názoru je to tak lepší. A bude to tak i v zimě. Vypadá to tak.  Každopádně účast v kategorii Tamiya Cup byla solidní a v zimě by to mohlo být lepší. Technická pravidla jsou stejná jako nyní.

Pak se pokračovalo Stock ZERO a potom Modified. Na závěr se předávaly karoserie, které si vylosovali jezdci na každém závodě. Cenu předával Adam Dubák.

Foto máte i s popisem v galerii. Večer budou dvě videa. Zatím naviděnou.