Ochranná fólie pro display vaší RC soupravy

Igor Vlahovič


Majitelé RC souprav Spektrum možná znají, že když již nemají na vysílači ochrannou fólii z výroby, display je velmi náchylný na podření.

Alespoň já u své bývalé RC soupravy tohoto typu tento problém řešil. Pak jsem koupil zánovní, kde fólie byla ještě původní. Ale časté používání, povětrnostní podmínky a hlavně zvědavá dcerka způsobili, že tenká fólie je pryč. A v té chvíli se vystavuji nebezpečí podření displaye.

Naštěstí tu máme řešení. A to v podobě ochranné fólie primárně určené pro mobilní telefony. Je jich několik druhů a na různé značky. Nejrozšířeněnější je fólie pro Iphone.

Já ji zakoupilza cenu cca 100 Kč, protože je i poměrně velká a dokáže ochránit poměrně velkou plochu. Pro můj vysílač Spektrum DX3R ideální.

Aplikace je velmi jednoduchá:

 

1. očistíte display vlkkým hadříkem a pak přeleštíte přiloženou látkou

2. vyjměte fólii z obalu a prvně částečně odstraňte ochrannou fólii s oranžovou etiketou. Přiložte odhalenou fólii na display a nejlépe plochou prstu vyhlazujte plochu. Aby nevznikla vzduchová bublinka

3. jakmile máte první postup dokončen, stačí odstranit po důkladném vyhlazení druhou „zelenou“ fólii. A zůstane vám ta hlavní, krycí fólie

4. pak již stačí fólii skalpelem oříznout na patřičnou velikost. A máte hotovo

 

Samotná fólie má 99% průhlednost a je přes ni dobře vidět. Vydržet by měla hodně a výhodou je, že ji opět můžete kdykoliv vyměnit.

Pokud pak RC soupravu prodáváte, také vám to může trochu pomoci.

Fólii lze aplikovat nejen na RC vysílače, ale i fotoaparáty, kamery atp. Limitováni jste pouze velikostí fólie smaotné.