Deník MČR ET 2011 léto – online

Roman Krejčí


Rozhodl jsem se z tohoto Mistrovství přinášet online informace. Snad se mi to povede a vše můžete sledovat na odkazu níže. Zde máte krátkou ukázku z reportu samotného, který již běží:

 

„Přípravu na nejdůležitější závod sezóny, kterým je bezesporu MČR, jsem zahájil samozřejmě více než týden před závody. Revitalizoval jsem podvozek Corally F1 New Generation, vylepšil rozložení hmotnosti umístěné elektroniky a také dopřál podvozku novou karosérii dle vzoru McLaren MP4/6, se kterým se u McLaren loučil Ayrton Senna. Po úpravách se podařilo i karosérii osadit o něco níže, než byla stávající. U druhého podvozku pro kategorii 2WD, tedy GT, nebylo potřeba žádných velkých změn, pouze se zasadit o potřebný počet sad kol. Plánoval jsem totiž již od pátečního rána testovat přímo v místě dějiště šampionátu, tedy na malebném autodromu v Blansku.

Čtvrtek

Finišují přípravy, dobíjejí se baterie nejen pro vozy, které mám nachystané celkem 4, ale taká do vysílaček. Pohled do startovní listiny je trochu smutný v kategorii Formule 1. Je nás málo, ale to jsem v době přípravy vozu nevěděl, jinak bych ztratil motivaci jej chystat v nových barvách. No co se dá dělat, snad se nakonec formule alespoň pojedou a nebylo to marné.

Pátek

Páteční program pro mne začínal v šest ráno, kdy jsem se probudil, naskládal věci do auta a vyrazil do Blanska, kde jsem přijel kolem půl deváté. Je to asi ideální doba, protože to vypadá, že ještě nikdo z přítomných nejezdil a tak jsem o nic nepřišel. Pavel Magda, ředitel závodů v Blansku ještě provádí finální čištění trati, která je již pocukrována. Přítomno je již řada jezdců včetně těch největších favoritů ve skupinách modified a stock, tedy Zdenko Kunák, Michal Bok, Radek Flek a další. Jarda Kopecký přijíždí o něco později, ale jistě zde má natrénováno. Chci nejprve vyzkoušet všechny čtyři vozy. Samozřejmě, že dva jsou pro mne. Druhou formuli měla jet Petra Vykydalová, ale vzhledem k malému počtu lidí, jsme nakonec rozhodli, že díky časovým komplikacím, které Petra měla, bude jednodušší, když nepřijede. Doufal jsem však, že si formuli někdo na závody zapůjčí. To se nakonec povedlo domluvit večer a tím jezdce bud Radovan Bryx, zkušený jezdec například i ve vozech GT. S touto formulí Stewart na podvozku Tamiya F103RM.“

 

Pokračování reportu tedy na:

ONLINE INFORMACE Z MČR ET 20.- 21.8.2011 (oficiální informace z akce z pohledu reportéra)

ONLINE STREEMING Z KATOGORIÍ včetně výsledků na My RCM

 

P.S. redakce Masters drží Romanovi palce