Video manuál 26 – stavba Tamiya CC-01

Igor Vlahovič


Po zjištění, že se mému synovi velmi zalíbila jízda v terénu právě s tímto typem podvozku a že jezdí s rozumem a citem, zakoupil jsem mu “ dodatečně “ za vysvědčení a slušné chování 🙂 stavebnici podvozku Tamiya CC-01. Sám by tento model nesložil. A tak jsme navštívili se synem ještě týž den dvorek a dílnu Josefa Speráta a stavba bez otálení započala.

Aby se vše stihlo, na stavbě se podíleli tři osoby. Respektive dvě – oba Josefové (Sperát a Botík) a já tvořil karoserii Ford Bronco včetně osvětlení. Kluci se ujali stavby a dokumentovali vše podrobně. Jak na foto (viz galerie), tak především na kameru. Občas jsem to za ně vzal já.

Děti občas přišly pozorovat dění a syn na začátku vše podrobně studoval. K montáži bylo občerstvení v podání paní Sperátové, takže nám nic nechybělo.

Montáž podvozku probíhala od 18:00 do 22:00. Po 22. hodině byl model zcela funkční na RC soupravě 27 mHz. To má nyní jedinou nevýhodu – není možné stáhnout výkon motoru. Ten je ve stavebnici plechovka 27 závitu a je to příliš rychlá varianta. S ohledem na začínajícího pilota expedice.

A tak co nejdříve pořídím RC soupravu Carson 2.4 gHz, kde mohu stáhnout výkon motoru elektronicky. Prozatím přehodím motory mezi našimi CC-01čkami a já si na svém Spektru výkon v klidu stáhnu.

Stavbu uvidíte na záznamu, který je rozdělen do dvou částí. A to z důvodu uploadu na Youtube. Myslím si, že tam je vše podstatné:

 

Dále pak máte podrobné foto v galerii.

Stavba podvozku proběhla bez problémů, nechyběl žádný díl. Díly do sebe přesně zapadaly a nebyl problém podle návodu s obrázky vše zkompletovat. Model je prozatím na kluzných ložiskách.

Nakonec náročného večera si synátor odvážel celý šťastný domů svítící model a už se nemůže dočkat na první společnou jízdu se mnou a oběma pány mechaniky. Těm patří velký dík za pomoc a spolupráci při natáčení tohoto video manuálu doplněného fotkami.

Těším se na další spolupráci s vámi pánové !!!