Mibosport Cup Slavkov u Brna 6.8.2011 – online

Igor Vlahovič


Máme před sebou předposlední závod tohoto seriálu. Zajímavostí je, že kromě dvou závodů v Brně se jede každý na jiné trati. Dnes tedy poprvé zavítal tento závod do Slavkova u Brna.

Jezdců se přihlásilo podobně jako v minulých závodech. Kolem 27. přihlášených jezdců, kdy v kategorii Tamiya Cup opětg slušná účast 9. jezdců. Opět i Stock ZERO hodně obsazen. F1 se konat nebude. Pouze jedna přihláška na netu. OPEN se pojede. Podrobnou sestavu jezdců vám přinesu po uzavírce přihlášek.

Na dráze místy vlhkost. I zde se v noci přehnala bouřka jako v Brně. Ale 90% tratě je suchá. A snad nám nezaprší. Prozatím všechny závody proběhly naprosto v pohodě a bez deště.

Nám po ránu začala prezentace a hraje hudba v podání 2 Unlimited. Stará dobrá klasika… Teplota pro mne osobně velmi, velmi příjemná. 20° je perfektní tepolta pro závodění. Podvozek Tamiya TT-01E po repasu s novou karoserií Mazda RX7. DOkonce mi ji pochválil i Marek Černý. Dnes se ukáže, jak jsem se připravil proti svým soupeřům. A že to bude boj, to vím předem.

Nyní nám trochu kape. Ale nemělo by to být nic vážného…

Registrace bude pomalu končit. Za malou chvíli uvidím dnešní soupisku jezdců v jednotlivých kategoriích. Přestalo nám kapat. Což je jen dobře.

V galerii máte další aktuální foto. Jezdci na tribuně ještě nejedou závod a už se plně soustředí.

Máme 9:13 azačalo nám více pršet. Všichni se modlí, že to bude jen přeháňka. Každopádně trať je nyní vlhká.

Tak přestalo pršet, dráha je vlhká. Závod se startuje v 9:45 a začíná Tamiya Cup. A bude to hodně zajímavé na vlhku. Startovní listinu máte v galerii.

 

Kvalifikace kolo 1.

Tamiya Cup – tato jízda prověřila jezdce a jejich cit na plynu a řízení. Nejlépe se ukázal Pavel Bartoněk, který vítězí s nájzdem 10. kol. V závěsu pak Tomáš Erdéliy. Igor Vlahovič opět otestoval ochranné lišty. A opět na výbornou. Ale na druhou stranu ztratil a dojel třetí. Ale taktéž s nájezdem 10. kol. Pak už jezdci měli o kolo méně. Čtvrtý byl Ladislav Benešovský. Miloš Klaus jízdu nedokončil. Mnozí se točili v zatáčkách. Někteří jezdci zavodnili částečnš své podvozky. Viz. fotogalerie.

Stock ZERO- první skupina měla horší čas na kolo jak nejlepší jezdci Tamiya Cup. Nejlépe na tom byl Kuba Šimurda. Ostatní kolegové ze skupiny driftovali na výbornou. Pak nastoupila druhá skupina. Radek Flek v ní nejúspěšnější. Najel 10 kol – tak jako nejlepší jezci Tamiya Cup. A to je velmi zajímavé. Co dokáže udělat vlhký asfalt. A ten zde bude delší dobu. Protože pokud nebude svítit slunce nebo aspoň foukat vítr, bude to trvat dlouho. Na jízdu nenastoupil Adam Dubák, který odmítl na vlhku jet.

Modified – pouze tři jezdci nastoupili na jízdu. Zbytek zatím nechtěl na vlhké dráze jet. A to nám opět občas nějaká ta kapka spadne. A to nám opět pozdrží vyschnutí. Martin Sládek, Míra Červ a Jarda Vala. Takové bylo pořadí po startu. A mezi jezdci to bylo velmi vyrované. Ještě napíši výsledky druhé skupiny. Zde to bylo pořadí následující: David Němček, Marek Černý, Robert Žák. I zde byl nejlepší nájezd 10 kol !!!

Vojta Novický má opět na starosti časomíru. Hlásí pořadí a komentuje průběh dle možností.

 

Kvalifikace kolo 2.

Tamiya Cup – dráha již více suchá a nejlepší opět Pavel Bartoněk. Měl i nejlepší kolo. Igor Vlahovič mjsel tlačit na Tomáše Erdéliyho, aby ho pak konečně předjěl. A dojel druhý. Tomáš třetí. Ladislav Benešovský opět čtvrtý. Mezi některými jezdci opět velmi těsné časové rozestupy. Tak je tato kategorie vyrovnaná. 6 jezdců v 11. kolech. Petr Baxant tam patří také. Jen Patrik Maňoušek najel jen 3 okruhy.A podařilo se mu z předního domečku ulomit oba výstupy do ramen !!!

Stock ZERO – výrazné zlepšení díky suchému asfaltu zaznamenal ihned Kuba Šimurda, který za sebou nechal Mário Žilu. V druhé skupině se jelo také rychleji. Radek Flek vítězí s nájezdem 33. kol.

Modified – Tono Sloboda vítězí v první skupině před Jardou Valou. V té první nyní výborně Marek Černý. Dráha je čím dál více suchá.

Vojta Novický dnes podává opravdu dobrý komentátorský výkon. A počasí nám začíná přát. Jen tak dále.

 

Kvalifikace kolo 2.

Tamiya Cup – Pavel Bartoněk opět nejrychlejší a nedostižný. Ovšem rozdíly mezi Igorem a Tomášem byly desetiny sekundy. Miloš Klaus a Patrik Maňoušek jízdu nedokončili. I Petr Novk najel 11 okruhů. Hodně, ale opravud hodně vyrovnaná skupina.

Stock ZERO – Kuba Šimurda zajel nejlepší kolo a nechal za sebou vedoucího Radka Fleka. Adam Gitter jede také velmi pěkně a připravuje se na 10 hodin TT-01 2012. Otec mu dělá mechanika. Radek Flek vítězí před Jardou Kopeckým. Dominik Mašek jede ve stejné skupině jako Radek, tedy ve druhé. David Němček dojel nyní třetí.

Modified – Jarda Vala vítězé před Mírou Červem s nájezdem 12. kol. Modely mají na rovince úcgvatný zvuk. Lépe řečeno – motory, které točí vysoké otáčky. Marek Černý, Václav Sauer, David Němček a další jezdci poslední skupiny to sviští po rovince. Včetně Filipa Uhera. Marek Černý vítězí.

Dal jsem delší rozhovor s panem Gitterem, který jezdí s kamiónem a dozvěděl jsem se mnoho zajímavostí z této profese. Mezi tím jsem upravil na regulaci LRP Sphere Competition křivku plynu na LINEAR. Abych zjistil případný rozdíl mezi SUPER AGRESIV profilem. Počasí nyní dobré, jen je hrozné dusno.

 

Kvalifikace kolo 4.

Tamiya Cup – i v tomto kole opět vítězí Pavel. A to s náskokem cca 4. sekund. Igor konečně nechal setinkami za sebou Tomáše a oba budou hlavní soupeři ve finále. Ladislav Benešovský s Nissanem GTR čtvrtý. Petr Novák také nájezd 11 kol. Igor 12 kol jako Pavel najel skoro (1 sekunda chyběla).

Stock ZERO – Kuba Šimurda opět první s nájezdem 14. kol. Jarda Kopecký nyní v souboji s Radkem Flekem. Jarda vedl v jízdě a zvítězil. Radek Flek druhý. A po jízdě začalo opět drobně pršet. Počasí si s námi dbes opravdu zahrává.

Modified – David Němček, Petr Hanák, Václav Sauer, Filip Uher. Takové bylo pořadí v jízdě.

Krátce jsem s juniory sledovali KILLER BEAN FOREWER :-). A bavili jsme se vítečně. Za malou chvíli vám dám zde pořadí na finálové jízdy. Zde ho máte:

""

 

Finálové kolo 1

Tamiya Cup – po startu hodně kontaktů. Jezdci si měnili pozice. Hodně vyrovnané. Igor chyboval a dojle třetí. Ztrátu již prostě nelze dotáhnout. Pavel Bartoněk chyboval a Tomáš Erdéliy ho nechal těsně za sebou. Petr Baxant čtvrtý. Neskutečný zážitek. I v zadních pozicích to bylo napínavé. Nejvíce kontaktů bylo těsně po startu. Pak se pole rozprostřelo a bylo to více v klidu.

Stock ZERO – Radek Flek vítězí. Ovšem souboj mezi Kubou Šimurdou a Davidem Němčekem byl krásný a těsný. A Kubovi se podařilo Davida předjet. Traťovým komisařem je Michal Bok a dohlíží na způsob jízdy. V případě trestu se projíždí boxovou uličkou. Na druhém místě tedy Jarda Kopecký a třetí Kuba Šimurda.

Modified – Marek Černý TQ a těsně před startem ještě měl na kolech nahříváky. Marek s dostatečným náskokem první. Tono Sloboda, David Němček, Václav Sauer. Tito jezdili ve skupině těsně za sebou.

Foto ze startu a modely v akci máte v galerii. malá přestávka a jdeme na druhé kolo.

 

Finálové kolo 2

Tamiya Cup – Tomáš se stává vítězem tohoto závodu a dotáhne se na celkově druhého Pavla Bartoňka. Po startu sice klid, ale pak opět kolize. Igor byl 2x atakován a prpadl se na poslední pozici. Podařilo se mu sice dojet třetí, ale na druhého Petra Baxanta neměl. Nestačily mu 2 minuty na dojetí a předjetí. Tak je to vyrovnané. Dvě kolize a třeba ne vlastním zaviněním se již opravdu těžko dohánějí.

Stock ZERO – z jízdy odstoupil Jarda Kopecký z druhého místa. Pak ke konci skončil i Radek Flek z prvního. Odstatvoval jsem jeho model a spálil jsem se o motor. Radek svůj model neřídil – rušení asi. A když jsem slyšel, jaký jezdí koncový převodový poměr v této kategorii, tak nemám co dodat. Je to pomalu níže jak v F1. Takže Kuba Šimurda první, David Němček druhý a Radek Flek uhájil i tak třetí místo.

Modified – tato jída byla natočena. Start zespodu a bude to zpomaleno. Uvidíte let modelu Filipa Uhera, leknutí se nasazovače Radka Fleka. Pak již následuje pohled je z tribuny. Výsledek jízdy ? Černý, Němček, Hanák. A video bude stát za to :-).

 

Finálové kolo 3

Tamiya Cup – Nyní vítězí Pavel Bartoněk po změně karoserie. Honda Civic se převracela. Velmi těsný souboj opět proběhl mezi Tomáše a Igorem. Po chybě Igora dojel Tomáš druhý a Igorovi to možná bude stačit na druhé místo celkově. Počkejme si na výsledky. Petr Baxant čtvrtý. A toto finále bylo celkově čisté. Bez zbytečných karambolů. Celkovým vítězem Tamiya Cup bude Igor Vlahovič, který zajel v průměru velmi stabiln výsledky. Ovšem o druhé a třetí místo bude ještě boj. Tomáš Erdéliy nebo Pavel Bartoněk. Rozhodne závod v Blansku. Ale i na dalších místech to bude zajímavé.

Stock ZERO – velmi poutavá jízda, kde těsně ke konci limitu Jarda Kopecký předjel Radka Fleka. Třetí opět Kuba Šimurda, který za sebou udržel Davida Němčeka.

Modified – po startu opět na konci cílovky drobé kolize. Konečné pořadí po jízdě: Hanák, Černý, Němček.

 

Vojta Novický dnes opravdu více komentuje. Možná se mi to zdá, ale dobrý výkon. Příště ještě více komentovat Tamiya Cup a bude to 110% výkon. Mladí junioři dnes měli čest jet v kategorii Stock se špičkou. A učili se uhýbat. Jak mladý Adam Gitter, tak Vojta Flek se hodně naučili si myslím. I když jim Vojta Novický „napovídal“. Ale jsou to určitě zkušenosti. A to cenné.

Za malou chvíli jdeme vyhlšovat vítěze. V Tamiya Cupu opět nastoupí všichni piloti ke společné fotce. Počasí nakonec vyšlo dobře a ten ranní deštík jen zpestřil závod samotný. Vítěze uvidíte na foto.

Snad ještě hudební vložky by se mohly občas pozměnit. Aby se to časem neoposlouchalo. Ale i tak dobré. Závod dnes dobrý. Toť můj názor.

Na závěr tohoto závodu se losovali hned dva šťastlivci, kteří na posledním závodě dostanou karoserii od fy Mibosport a nástřik od fy DUBIDESIGN zdarma. Dnes se losovali dva, aby se vše stihlo připravit. A pak z každého závodu jeden výherce dostane svoji vysněnou karoserii. Já byl asi celý týden hodný, protože druhý los padl na mě. A tím prvním dnes byl Miloš Pokorný. Zajímavostí je – oba jezdci Tamiya Cup. A že Miloš už tu karoserii vážně potřeboval :-).

Tak si počkejte na ten jeden záznam finále Modified, vítěze máte v galerii a já se pro dnešek loučím.

P.S. moje karoserie Mazda RX7 je i po 4 výletech na trati pořád jako nová. Lišty opravdu fungují. Takže nová karoserie bude pouze na výstavu…