MARTIN BAYER JE MISTREM EVROPY 2011 1/5 TC

Igor Vlahovič


Mistrovství Evropy 1/5 TC pro rok 2011 je za námi. A našim se opravdu dařilo. Martin Bayer se stal Mistrem Evropy a to s podvozkem RS Modellsport. Pořadí na stupních vítěz tedy je:

1. Martin Bayer (CZ)

2. Dario Vesely (HR)

3. Alain Bernard Arnaldi (FR)

Podrobné výsledky najdete na My RCM.

 

""

O 5 vteřin lepší dojezdový čas na 30 kvalifikačních kol dosáhl v Lipsku na ME 1:5 Touring Cars 2011 Aleš Bayer a tento výsledek ho pasoval do role vítěze kvalifikací.

 

""

Martin Bayer se jako jediný z našich probojoval do finále, kde nechal všechny soupeře za sebou a získal tak titul Mistra Evropy 2011 v kategorii 1:5 Touring Cars.
Cesta k titulu byla dlouhá, již několikrát se Martin o jeho zisk pokoušel a až letos to konečně vyšlo! Samozřejmě máme velikou radost a blahopřejeme ":-)" . Martin postoupil z kvalifikací jako sedmý, v semifinálovce se rychle dostal na druhé místo za svého rychlejšího mladšího bráchu Aleše po jehož odstoupení jízdu vyhrál, do finále startoval z druhého místa za Markusem Feldmannem. Ten po 10 kolech finálovky odstoupil pro poruchu motoru zrovna v okamžiku, kdy se jej Martin chystal předjíždět. Vedoucí pozici si pak už hlídal až do konce, na druhém místě skončil Dario Veseli (HR), třetí místo vybojoval Bernard Alain Arnaldi (FR).
Smolařem ME se stal Aleš Bayer. Byl nejrychlejším kvalifikantem, ve své semifinálovce s přehledem vedl a cesta do finále byla téměř jistá. Bohužel, Alešův motor spotřeboval více paliva než by bylo potřeba a necelé 2 minuty před koncem semifinálovky se zastavil. Na Aleše zbyla nepostupová pozice a celkově 14.místo je pro něj a pro spoustu jeho fanoušků, kteří mu drželi palce, zklamáním. Stejně zklamaní určitě odjíždějí z německého Lipska domů bratři Markovi, rovněž i oni očekávali lepší umístění. Tomáš Marek skončil 58., Martin Marek 65., Dominika Zachová 95. a Jiří Rybák 96.
Díky celému teamu za výbornou reprezentaci České Republiky.

Zdroj textu a foto: ARC Slavkov