HIT Zlín 9.7.2011 online

Igor Vlahovič


Delší dobu jsem nezávodil. Ne, že bych nebyl na závodě a neprováděl online report. ASTRA NITRO CROSS 2011 byl zážitek. Ale myslím tím držet vysílačku a řídit. A tak jsem nedočkavě vyhlížel v kalendáři další akci. Ne, že by jich nebylo dost o každém víkendu. Je jich dost. Ale tento víkend byl přece jen volnější. HIT Zlín ovšem nemohl uniknout mé pozornosti. 9.7.2011 jsem to jasně viděl v kalendáři závodů a bylo jasno.

Ráno po 7. hodině sedím s Radkem Skopalem v autě a uháníme směr Otrokovice. Zde se závod koná. A co se změnilo za rok, co jsem tu nebyl ? V podstatě nic.

Dráha je stejná tak, jako její tvar. Značení dráhy stejné. Jak jsme přijeli, členové klubu RC Elišky Junkové čistili a připravovali trať. Tribuna pro jezdce nová od minulého roku včetně části pro vozíčkáře. WC v budově. Pouze občerstvení je buď v restauraci nedaleko nebo v marketu o něco dále. Takže pohoda.

Dnešní účast není vysoká. Kolem 25 lidí. Ale to ničenu nevadí. Bude pohoda, závod skončí dříve. A nebudeme příliš dlouho čekat na jízdu.

Já dnes pojedu hned dvě kategorie. F1 a Hobby. Hned po ránu jsem vyzkoušel F103 a i zde RIDE sedí výborně. Neskutečné. I když tato dráha je poměrně hrbolatá.

Mezi tím přijíždí depu Bábovských. A první piloti trénují. Mezi nimi i Tonda Hráček s formulí. Ten bude jedním z mých dnešních soupeřů.

Dnešní závod bude měřit Jakub Černý. Ten nyní chystá časomíru a vše kolem toho potřebné. Protože je malý počet jezdců, nemusí se nikam spěchat.

V galerii máte další fotky z dráhy.

Radek Skopal vyrobil na speciálu Arta Garaiya větrací (chladící) otvor. A to v místě střešního průduchu. Vypadá to zajímavě. Zda to bude mít i efekt, to se zatím neví. Všichni obdiují skvělé jízdní vlastnosti mojí F103 na pneu RIDE. Tonda Hráček se ihned ptal, kde se dají sehnat. Problém je, že jsou určeny pouze pro Tamiya F103. Na F104 je prostě nedáte. Leda upravit unašeče nějakým způsobem.

Člověk by nevěřil, že i v tomto horku se gumy musí nahřívat. Že se mažou, to ještě chápu. Ale nahřátí…

Rozprava proběhla 9:45 a za malou chvíli jdeme na závodění. Ještě vám napíšu skupiny.

Formule 1 – Tonda Hráček, Rudolf Ševčík, Igor Vlahovič

Stock – Ladislav Lebánek, Daniel Mach, Pavel Martinec, Rudolf Ševčík, Zdeněk Zikmund, Matěj Bábovský, Ondra Hrbáček, Zdeněk Kaška, Aleš Koutný, Michal Kubina

Hobby – Vítek Kutal, Petr Nesládek, Miloš Pokorný, Radek Skopal, Igor Vlahovič

Superstock – Ladislav Lebánek, Petr Nesládek, Kuba Šimurda, Milan Šubík, Martin Bábovský, Martin Bábovský, Jan Brablec, Tomáš Juřica

 

Kvalifikace kolo 1

Formule 1 – Igor Vlahovič najel o kolo více jak soupeři. I kolo má prozatím lepší. Rudolf Ševčík nemůže najít tu správnou kombinaci obutí a Tonda Hráček na pneu F104 také není úplně spokojen. Oba dnes trénují na zítřejší závod PEJ. Formule Igora jede na penu RIDE klidně a poměrně těžko se dá monpost přetočit. Nebo dá, ale ne tak lehce.

Stock – dvě skupiny. Pavel Martinec zajel nejlépe v té první skupině. Zdeněk Zikmund mu však byl důstojným soupeřem. O kolo více najel ve druhé pak Matěj Bábovský. Ten se každým závodem lepší. S ním pak držel krok Zdeněk Kaška.

Hobby – da domácí jezdci se prve ujali vedení. Petr Nesládek a Vítek Kutal. Igor Vlahovič, Radek Skopal a Miloš Pokorný jsou přespolní. Vítězí Petr Nesládek. Vítek Kutal jel velmi dobře, ale nakonec neodolal tlaku Igora Vlahoviče. Radek Skopal s Arta Garaiya zatím čtvrtý. Skupina je poměrně vyrovnaná.

Superstock – jak se dalo očekávat, vítězí v první jízdě Martin Bábovský. Za ním pak Martin Bábovský jun. Ve stejném kole ještě dojeli Tomáš Juřica a Kuba Šimurda. Ti přijeli z Val. Mezu.

Kuba Černý řídí závod v pohodě a vše klape jak má.

 

Kvalifikace kolo 2

Formule 1 – Igor Vlahovič si vylepšil nájezd o 3 sekundy. Rudolf Ševčík hodně bojoval s modelem. Tonda Hráček dojel druhý, ale se ztrátou. Igor nyní jel jinou baterii. Půjčil si LiPo Zippy 4000 mAh 25C. Na rychlosti či výkonu to nebylo v tomto případě poznat. S autem se jelo strejně.

Stock – Zdeněk Zikmund se nyní ujal vedení, ale… Pavel Martinec chyboval a ztratil vedoucí pozici. Ladislav Lebánek ostatním ve skupině nedá nic zadarmo. Ladislav vítězí. Zdeněk Kaška zvítězil v druhé jízdě před Matějem Bábovským. Michal Kubina třetí. Matěj řešil potíže s karoserií, ale i tak zajel dobrý výsledek.

Hobby – Igor Vlahovič nyní nenechal soupeře na pochybách, že vede seriál Tamiya Cup. Zvítězil před Petrem Nesládkem. Radek Skopal opět mírně ztrácel na Víťu Kutala. Ten dojel třetí. Miloš Pokorný ladí auto na nadcházející 10ti hodinovku.

Superstock – Martin Bábovský to na domácí trati prostě umí. Dal kolegům kolo. Zlepšení pocítil Petr Nesládek. Petr dokonce dojel třetí za Kubou Šimurdou.

 

Kvalifikace kolo 3

Formule 1 – Igor Vlahovič opět zajel o sekunde lepší nájezd. Tonda Hráček konečně našel obutí dle svých představ. Ruda Ševčík stále nespokojen s modelem a jeho nastavením.

Stock – Ladislav Lebánek kdyby nedělal chyby, byl by první. Ale dělal je. A tak dojel až Zdeňkem Zikmundem. I Pavel Martinec by na tom byl lépe, kdyby…V druhé skupině uspěl Matěj Bábovský.

Hobby – Igor opět vítězí. Ulehčil mu to Petr Nesládek, který jízdu vynechal. Aby se zřejmě připravil na další jízdu superstock. Vítel jel opět bravurně a Radka před sebe nepustil.

Superstock – dva jezdci jízdu nedokončili – Kuba Šimurda a Petr Nesládek. Kubovi se model zastavil před cílovou páskou. Já jeho auto odstraňoval z dráhy a celé hořelo. A to doslova. Možná shořel motor (nakonec to bylo zadřené ložisko), protože se na něm nedal udržet prst. Vítězem skupiny a TQ má samozřejmě Martin Bábovský st.

Nyní je 30 minut na oběd a začnou finálové jízdy. Je neskutečné horko. Jezdci i modely dostávají pořádně zabrat. Zajímají vás TQ pozice v jednotlivýc kategoriích ? Máte je zde. V galerii pak celkové přadí ve skupinách na finále.

Formule 1 – Igor Vlahovič

Stock – Matěj Bábovský

Hobby – Igor Vlahovič

Superstock – Martin Bábovský st.

 

Finálové kolo 1

Formule 1 – Igor Vlahovič zvítězil metodou start – cíl. Jízda byla pohledná, klidná a RIDE i ve vysoké teplotě drží velmi dobře. Ruda Ševčík si stěžoval, že na začátku mu jede dobře a pak mu přestal sedět.

Stock – pouze tři jezdci v B finále. Opatrně musel jet Aleš Koutný. Měl hnanou pouze zadní nápravu. A tak se poměrně často motal ve smyku. Vítězem Bčka byl nyní Daniel Mach. A finále bylo hodně našlapané. Zdeněk Kaška zvítězil před Matějem Bábovským a Michalem Kubinou.

Hobby – Igor Vlahovič poujel soupeřům a zvítězil. Zan ím kroužil Petr Nesládek, který byl však pomalejší. Ovšem krásný souboj proběhl mezi Vítkem Kutalem a Radkem Skopalem. Nakonec Radek měl kontakt s Vítkem. Ovšem pak se dostal do vedení a třetí místo si nenechal ujít.

Superstock – Martin Bábovský st. nedokončil jízdu. A tak Martin Bábovský ml. podržel vítězství v rodině. Ale krásné souboj Martina, Jakuba Šimurdy a Tomáše Juřici = krása. Na jedné foto jsou těsně za sebou.

 

Finálové kolo 2

Formule 1 – Igor Vlahovič podruhé vítězí. Tonda Hráček druhý. Ruda Ševčík se občas opět motal dokolečka. Na konci reportu bude doplněno krátké video, jak drží Tamiya F103 Igora na takto nerovné povrchu na penu RIDE.

Stock – Daniel Mach i podruhé vítězí v B finále. le jeho jízda je rychlá a zběsilá. Chtělo by to možná uklidnit jízdu, dávat méně plynu a určitě by se posunul výše. A finále bylo v režijiLadi Lebánka. Pojel kolegu Kašku i Zikmunda.

Hobby – Igor chyboval. Pak se propadl na třetí místo. Bojoval s Radkem Skopalem, pak s Petrem Nesládkem. Toho chtěl předjet v zatáčce po jeho chybě. V posledním kole Petra vytlačil ze stopy. Pak čekal. Pak byl předjet Radkem Skopalem , protože havaroval. A pak Igor zapoměl dokončit závod. A tak ho metr před cílem předjel i junior Vítek Kutal… Petr Nesládek první, Radek druhý, Vítek třetí. To jsou změny.

Superstock – nyní Martin Bábovský st. dojel a samozřemě první. Krásný těsný boj byl o druhé místo mezi Martinem Bábovským ml. a Kubou Šimurdou. Kuba ale chyboval a toho stálo druhé místo. Pěkná podívaná.

 

Finálové kolo 3

Formule 1 – Igor vítězí i potřetí. Tonda dojíždí druhý a Ruda finálovkou nedokončil. Tamiya F103 jela po celý závod výborně. Kola Ride se chovala stále stejně dobře.

Stock – opět Daniel Mach vítězí a je celkovým vítězem Bčka. Ladislav Lebánek vítězí v Ačku před Zdeňkem Kaškou a Zdeňou Zikmundem.

Hobby – Igor těsně yvhrává před Radkem Skopalem a Petrem Nesládkem. Oba spolu soupeřili. Vítek skončil celkově čtvrtý. Druhé místo by mělo připadnout Petrovi, protože mají s Radkem stejný počet bodů, ale Petr má lepší postavení na startu.

Superstock – jasným vítězem této kategorie se stal Martin Bábovský st. před svým synem. Kdo byl třetí ? To uvidíte na foto. Tuto jízdu předčasně ukončil Tomáš Juřica.

Tak a závod je u konce. Ještě vám přinesu foto z vyhlášení, které bude za malou chvíli.

 

A zde máte krátkou ukázku z jízdy Tamiya F103 na pneu RIDE: