Volné jízdy Slavkov a další test Tamiya F103

Igor Vlahovič


Dne 7.7.2011 se jako každý čtvrtek (pokud nejsou v areálu ARC Slavkov velké akce), konaly volné jízdy. Většinou se zde schází pravidelně tak kolem 6 – 10ti jezdců. Dnes, zřejmě kvůli dovoleným, se na dráhu dostavil pouze jeden zájemce. Kolega Josef Sperát.

Ředitel klubu ARC Slavkov a Aleš Bayer byli také přítomni. Ti se však věnovali údržbě okolí.

Zatímco Josef Sperát si brousil stopu se svým HB Cyclone Sport, já se věnoval testování podvozku Tamiya F103. Nastavení modelu zůstalo stejné od minula a i obutí je beze změny. A na dráze jsem si troufl postupně zvyšovat časování regulátoru Nosram Pearl V2 až na stupeň číslo 10 !!!.

 

Ještě vám tedy připomenu nastavení modelu:

Motor – Robitronic 17,5

Regulátor – Nosram Pearl V2

Pneu – RIDE typ A (zadek) a typ B (předek)

Baterie – LiPo Orion 4600 mAh 45C

Diferenciál – dotažen

Přední pružiny – tvrdší

Centrální tlumič – povolen

Třecí plocha – dotažena

 

Začal jsem na ZERO BOOST časování. Ale auto sedělo výborně a zjistil jsem, že na této trati uřídím rychlejší model. A tak jsem nastavil časování 5. Model zrychlil, ale stále dobře seděl. A to i na pneu RIDE. A tak jsem nakonec nastavil časování až na stupneň 10. A jak to jelo ? To vidíte na záznamu níže. Stále řiditelné.

Navíc jsem zjistil, že motor 17.5 Robitronic motoricky naprosto stačí a dá se zvyšovat výkon pouze časováním na regulaci. Teplota motoru po jízdě naprosto v pohodě. Neměřil jsem jej, ale udržel jsem na něm prsty. Jsem zvědav na jízdu na dráze Otrokovice, kde pojedu závod HIT.